Častá nemocnost - je to normální?

13335
26.3.12 09:15

častá nemocnost ... je to normální?

ahoj holky,
dneska jsme s kamarádkou narazili na takovou věc, její malý - přes rok neustále nemocný, rýma, kašel, angína, chřipka, teplota, zánět uší … a spousta dalšího. Je normální, aby bylo dítě stále nahromadě? Chodí ven, ale do herny a podobných zařízení hodně zřídkakdy.
Setkali jste se s tímto některá? Řešili jste to? Vyšlo z toho něco? Nějaká příčina? Díky moc za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
AAJAA
26.3.12 09:22

Muj nejstarsi byl takto hodne nemocny, ackoliv jsme nikam moc nechodili. Vysla mu temer nulova sliznicni imunita, takze proste chytil vse, co kolem letelo. Terapie zadna na to nebyla, na imuno nam jen rekli, ze z toho musi vyrust, doporucili kontrolni odbery krve, jak to s tou sliznicni imunitou vypada, zda roste. A stalo se, byval hodne nemocny, ted uz je skolak a temer nemarodi :D

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
26.3.12 09:26

ahoj,nase mala byla zdrava do 10ti mesicu,pak se to rozjelo, od 10ti mesicu tak do 18ti,mela asi 5× antibiotika,kazdy mesic ryma,kasel,teploty.....pak jsem ji koupila imunoglukan a musim zaklepat, najednou jak kdyz se otoci,a mela slabou rymu…teda nepocitam,ze pred mesicem mela ten zvraceci bacil dva dny,ale s tim pry nic nenadelam,to proste chytne, i kdyz si porad myje ruce…(ted ji jsou 2 roky).
Ja si myslim,ze si tim kaslem,rymou atd.projde skoro kazdy detatko,ze to patri k budovani imunity,a kdyz si tim neprojde do 3 let,tak to pak chytne ze skolky…
(podotykam,bydlim v UK,takze si myslim,ze delku lecby taky pomohlo to,ze jsem musela chodit kazdy tyden k doktorovi,nez s ji konecne neco dali,protoze me odbyvali stylem,jako ze kasel trva az 6 tydnu a jejich sirupy nezabiraji atd,takze jsem ji tak mesic lecila sama nez dostala ATB…)
Taky nevim,jestli to je tim imunogukanem nebo jeslti se tim proste prokousala sama,ale planuju ji ho davat porad,alespon na zimu.

• Citovat
  • Upravit
martinased29
26.3.12 09:33

Můj mladý byl úplně v pohodě, dokud nezačal chodit do školky, to tam pak týden byl, měsíc nemoc a pořád dokola, byla jsem z toho na prášky. Nic mu nenašli a je fakt, že pak se to celkem srovnalo, každou zimu má jednou chřipku, jednou angínu a tím to hasne.. Ale třeba známé dítko mělo do roka 4× zápal plic, laringitidu a podobné, byli víc v nemocnici než doma. Našli sníženou imunitu, bral léky, ale konktérně neřeknu které, už si to nepamatuju. Od té doby je celkem klid..

• Citovat
  • Upravit
20662
26.3.12 09:47

čauky Niki,tak se hlásím do klubu non-stop nemocných dětiček.U nás je příčina jasná-očkování proti TBC zničilo malému zdraví.Minulý týden jsme se vrátili s jipky a včera už to zase začalo na novo,je nemocný defakto už půl roku v kuse,bronchitidy jedna za druhou,horečky.To,že má imunitu v háji nám potvrdilo vyšetření na imunologii,má špatnou krev,astma.Než jsem ho nechala očkovat(já kráva největší ze všech),byl uplně zdravé dítko,které mělo jen jednou rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.3.12 09:47

Jo a to bereme léky na imunitu :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.3.12 10:58

A kolik ze mu je? Nas Tomik byl na hromadce od osmi mesicu - Emca mu nosila lehky kasle a on mel porad zanety prudusek. Prvni zimu byl nemocny skoro permanentne zari az cerven :-( Uz jedeme potreti do lecebny. Ma uz zjistenou alergii na vsechno mozny a astma. Ted bereme Imunor. (Katko86, berete berete?)

Musim zatukat, ze ted uz vlastne od dvou a ctvrt (takze rok) nemel atb, kasel ma hodne casto, ale uz to nastesti neleze na prudusky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
26.3.12 12:19

tak ja se taky hlasim.kluk 1 rok stale nemocny od ledna 2 atb.pořád ryma,ted otekly oči stejně jako dcera tak příšti tyden mastime na alergo.
ma atopak tak jsem už nějak od mimi čula,že přibude i alergie.
holka ta byla zdrava,ale zase od 6m silna alergie.ted ji bude 5 alergie se zlepšuje,ale co chodi do školky tak pořád ryma a nastydla.myslim,že i ona to přenaši na malyho. :(
těšim se až z toho vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
26.3.12 14:32

Také se přidávám do klubu nemocných dětí :) vše nám začalo s nástupem do školky loni v září a od tý doby 14 dní doma, pak 3 dny ve školce a zase doma :( , teď mu dávám probiotický kapky na imunitu a celkem se držíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
26.3.12 14:55

holky školku chápu.
Katko to mi ani neříkejjjjjjjjjjjj, já chci co nevidět dávat TBC :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.3.12 17:53
@nikita066 píše:
holky školku chápu.
Katko to mi ani neříkejjjjjjjjjjjj, já chci co nevidět dávat TBC :,(

Nedala bych ho očkovat.Já vím,je tam malé procento,nebo teda spíš ještě mín než to procento,že budete mit nějakou reakci,ale to já si myslela taky.Do konce života si to budu vyčítat,že jsem ho očkovat nechala.Tři měsíce malý trpěl otřesně zhnisaným ramenem,každý týden jsme chodili do kalmet.centra kde mu to opravdu drastickým způsobem „čistili“.A jak píšu,zdraví v háji,ale totálně.špatná krev,málo železa,hemoglobinu,astma,rýma nonstop půl roku,teploty.Bere 3× denně kortikoidy a dalších tisíc léků a prozatím je výsledek ten,že je nemocný a nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.3.12 17:54
@Handulinka píše:
A kolik ze mu je? Nas Tomik byl na hromadce od osmi mesicu - Emca mu nosila lehky kasle a on mel porad zanety prudusek. Prvni zimu byl nemocny skoro permanentne zari az cerven :-( Uz jedeme potreti do lecebny. Ma uz zjistenou alergii na vsechno mozny a astma. Ted bereme Imunor. (Katko86, berete berete?)Musim zatukat, ze ted uz vlastne od dvou a ctvrt (takze rok) nemel atb, kasel ma hodne casto, ale uz to nastesti neleze na prudusky…

Bereme a výsledek žádný :nevim: :zed: :zed: :zed: je spíš ještě horší než když ho začal brát :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.3.12 18:31
@Katka86 píše:
Bereme a výsledek žádný :nevim: :zed: :zed: :zed: je spíš ještě horší než když ho začal brát :zed: :zed:

Katko86 achjo, to je bida. Tomik byl taky vlastne ted dva a pul tydne nemocny, takze taky zadny extra zazrak u nas :( :(

Ale urcite si to nevycitej, vzdyt za nas (kdyz se narodila Emca) se ockovaly vsechny deti automaticky v porodnici, nikdo se rozhodovat nemohl, tak koho by napadlo, ze to muze mit takovy ucinek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.3.12 18:36
@Handulinka píše:
Katko86 achjo, to je bida. Tomik byl taky vlastne ted dva a pul tydne nemocny, takze taky zadny extra zazrak u nas :( :(Ale urcite si to nevycitej, vzdyt za nas (kdyz se narodila Emca) se ockovaly vsechny deti automaticky v porodnici, nikdo se rozhodovat nemohl, tak koho by napadlo, ze to muze mit takovy ucinek :(

Právě že mě to štve o to víc,že je to nepovinné a já to nacpala.Starší byl taky očkovaný v porodce a všechno ok.ALe on se tak moc trápí,takový maličký,dneska dsotal další nějaké léky,musím mít papír a tam napsané kolik čeho a tak,protože toho jí tolik,že už sama nevím co a jak :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.3.12 18:42

achjoo, to je fakt trapeni, a lecebnu jste nakou nezkouseli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí