Mapovitý jazyk

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
632
27.3.12 09:50

mapovitý jazyk

syn 15 měsíců má tzv. mapovitý jazyk dr nám doporučila vitamíny ale pomohlo to jen na chvíli teď se mu to vrátilo nevíte někdo co to způsobuje a jak nad tím vyzrát? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1218
27.3.12 10:02

Ahojky, na jazyk pozor. Začala teď řádit, zase spálová angína. Pokud by měl bílé skvrny na jazyku a na růžových částech jakoby jahodová zrníčka tak honem k Dr. je to angína. Ani nemusí mít teplotu. Malej ji měl minulý týden a teplota jen 37.8.. Tak držím palečky, ať Vám to brzy zmizí.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
27.3.12 10:05

on to má od malička a angína to určutě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
27.3.12 10:10

A zkoušeli jste laktobacílky? Já je kupuju místo vitamínů. Stojí stejně jako Marťánci, ale jsou pro obranyschopnost vhodnější. Chce to zkoušet co zabere. A nebo mu ten jazyk tak nechte, bude aspoň originál. Pokud je zdravej a šťastnej, tak bych byla v klidu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
27.3.12 10:19

no právě že vypadá že ho to ani nebolí ale na pohled to vypadá dost blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
27.3.12 10:22

Chápu člověk neví jestli na něj něco leze nebo ne. Já bych fakt zkusila ty laktobacílky a nebo mu zkuste dávat ovocný šťávy. Třeba něco zabere. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
27.3.12 10:24

zkusím ty LB díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.3.12 11:04

ahoj, je mi 33 let a mám mapovitý jazyk. Byla jsem na vyšetření, ale nic to není. Trpí tím cca 5 % populace, není to nic vážného, ničemu to nevadí. Jen to nevypadá hezky. Snad jsem tě uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
27.3.12 14:04

Tak prckovi se „loupal“ (červené skvrny na jazyku, vypadalo to dost hrozne) jazyk od mala a dr. říkala, ze je to bezne u malych deti, ze se jim vymenuje horni vrstva bunek. :nevim: Tedka je mu temer dva a pul roku a uz se mu „olupuje“ malokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
27.3.12 14:13

Mapovitý jazyk sám o sobě nic vážného neznamená. A laktobacilky na něj určitě nezaberou- jen zbytečně vyhozené peníze.
Jen někdy může být jazýček citlivější na citrusové plody a pod. a kořeněná jídla.
Hlavně je důležité aby lékař odlišil, zda se nejedná o chybějící vitamíny v těle jako vitaminy řady B, nebo chybějící železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
drapmi
27.4.12 20:46

Lactobacily by mohly pomoct, pokud jde o projev nedostatku vitamínu sk. B, protože mají vliv na jejich tvorbu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.14 12:37

Co to muze byt? :(

Chci se zeptat, jestli nevite co by to mohlo byt, na spicce jazyka a na okrajich mam cervene skvrny ohranicene bile, zda se mi, ze to mam uz leta, nekdy vice nekdy mene… Neboli to, nepali, nic.. Setkaly jste se s tim nekdy?

• Citovat
  • Upravit
30
27.8.20 23:08

Zdravím všechny, tohle přesně má můj 22 měsíční syn, dělaly vyter a je to plíseň jazyka. A co je nejhorší, nemůžeme se toho vůbec zbavit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
27.8.20 23:48

A co pořídit škrabku na jazyk a čistit jazyk? :think: to by nepomohlo? a kloktat nějakou vodičku na výplach úst..klidně bylinou.

• Citovat
  • Upravit
30
28.8.20 12:43

Skrabku jsem uvažovala, v pondělí máme kontrolu na ORL zeptám se. A z tím vyplachovanim, to ještě bohužel neumí, ráda bych. Slyšela že je dobrý ocet z vodou, ale bohužel. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí