Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dostala jsem antibiotikum Duomox na zánět v zubu. V lékárně mě paní vystrašila, že mám mimčo sledovat kvůli případné vyrážce nebo dechovým potížím. Kojím po 2 hodinách. Mám mít těď strach?
Brala jsem při kojení Duomox, nevím teď to číslo, myslím, že 1000 a Majda úplně v pohodě. Oni to říct musí…
Ahoj, Duomox jsou penicilinové ATB - podávají se v těhu i při porodu… vždycky u každých ATB, léků, jídla při kojení je možnost alergické reakce. Zubařce jsi určo řekla, že kojíš a mělo by to být v pohodě. Lepší zánět zaléčit než jej nechat nekontrolovaně rozjet. ![]()
Brala jsem v těhotenství, při kojení. Jedno z nejbezpečnějších ATB v tomto období. Jsem kardiak, nemůžu přecházet infekce. V lékárně mi akorát říkali, že mám koupit pro miminko probiotika, do MM se vstřebává stopové množství léku, mohlo by to způsobit střevní potíže.
Neboj se ![]()
Jenkote, to jste mě moc potěšily!!!
malej má sice už 9 měsíců, ale pořád kojím a dost! doktorka mi sice řekla, že už si jen tak hraje
tak jsem moc ráda, že jsou tyhle atb bezpečné!!! už jsem chtěla volat na ligu.. takže děkuji!! ještě, že jsou takové diskuze, kde se můžem vzájemně podělit o své znalosti a zkušenosti!!! díky! ![]()
Ahoj Dostala jsem na bakterialni infekci duomox 1000 mam 2měsičního syna, který byl až do ted plně kojený..Mám raději přejít na umělé mléko…
Díky moc
V dobe kojeni bych se radeji pri uzivani duomoxu nebo jinych antibiotik poradila jeste s detskym lekarem, zda zustat u kojeni nebo prejit na umele mleko.