Antibiotika + probiotika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.1.12 17:15

Antibiotika + probiotika??

Ahoj holky, prosím o radu.
Malý má zánět průdušek, do dnešního dne inhaloval Ventolin, dnes jsme byli na kontrole a doktorka řekla, že je strašně zahleněný a že už nasadí antibiotika. Výslovně se mě ptala, jestli dávám probiotika. Ano, dávám laktobacílky. Manžel byl odpoledne vyzvednout léky a kupoval i ty laktobacílky, protože nám zrovna došly a magistra mu řekla, ať s těmi antibiotiky laktobacílky nedáváme, že je to strašný zápřah pro organismus, dávat obojí najednou.
Jako laik jsem si myslela, že ty laktobacílky upravují mikroflóru ve střevech a budou právě pomáhat ta antibiotika snášet.
Máte s tím některá zkušenost? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
602
5.1.12 17:24

tak naopak probiotike se davaji pri antibiotikach prave na tu upravu strevni flory. mas mel uz 4× antibiotika a mudra vzdy doporucovala probiotika podavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
5.1.12 17:25

kolik je.malemu.a.kdo mu.predepsal ventolin a jak.dlouho ho berete ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837

Taky jsme dávali laktobacílky, pokud měly děti ATB, jen se nemají dávat současně s ATB. Tím je myšleno ne ve stejnou dobu, ale v časovém odstupu několika hodin (3-4 hod) ;) Takhle to znám já 8)

Příspěvek upraven 05.01.12 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Tak to slyším poprvé,co to bylo za lékarnici :roll: :roll: Probiotika se právě při atb doporučují,to co atb zničí,to probiotika obnoví.Určitě bych dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
5.1.12 17:28

Jak píšou holky nade mnou, určitě je dávej, antibiotika poruší střevní mikrofloru a laktobacily jí upravujou..
A dávej je ještě pár dní po dobrání antibiotik
Buď byla ta lékarnice divná nebo to popletl manžel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 17:29

Malému je 9 měsíců, Ventolin mu napsala také dětská doktorka, měl ho týden a máme i pokračovat souběžně s těmi antibiotiky, pořád chrčí.
Ta lékárnice mi právě mockrát výborně poradila, tak i proto mě to zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 17:32
fragola píše:
Taky jsme dávali laktobacílky, pokud měly děti ATB, jen se nemají dávat současně s ATB. Tím je myšleno ne ve stejnou dobu, ale v časovém odstupu několika hodin (3-4 hod) ;) Takhle to znám já 8)Příspěvek upraven 05.01.12 v 17:29

No, takhle jsem si to myslela. Ale radši se ptám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.1.12 18:34

No, já měla vždy zato, že se mají brát jen ATB - tím se vše vybije a po skončení léčby hned nasadit probiotika, aby se dobře střevní mikroflora obnovila. brát to současně mi přijdou vyhozené peníze, ale nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 18:43

No, čert aby se v tom vyznal :cert: :) Asi antibiotika ty bakterie ve střevech nezahubí. Budu prostě věřit doktorce a jak jsme se tu dobraly závěru, i lékárnice měla pravdu, jen jsme ji špatně pochopili. Takže ráno a večer budu dávat ATB a v poledne dám laktobacílek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michellinka
8.1.12 21:23

Ahoj, lactobacily a ATB opravdu nemají smysl dohromady, ani v jiném časovém intervalu. ATB působí postupně a vybijí vše, co se jim dostane pod ruku :). Lactobacily se správně mají dávat až po ukončení léčby ATB. Při léčbě ATB jich zbyde tak málo, že jsou to vyhozené peníze, stačí bílý jogurt. Pokud by měl malý problémy s průjmem, kup Enterol. Účinná látka je kvasinka, která není antibiotiky zničená a pomůže také obnovit střeví mikroflóru. Dává se jedna tobolka denně, je jich v balení 10, takže akorát na léčbu ATB nebo i po.

• Citovat
  • Upravit
8.1.12 21:41

Aha, děkuju za tip, asi je vyměním, ten průjem ho zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
1.2.15 17:45

Dobrý den,
nevíte, jak dlouho se mají podávat probiotika nebo laktobacily po dobrání ATB? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
1.2.15 17:46

Ještě tak týden až dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gem
5
17.5.15 12:53

Také souhlasím s tím, že je dobré probiotika k ATB podávat. Má osobní zkušenost je taková, že já jen ordinuji celé rodině občas i preventivně :) vtipné je, že jsem asi před půl rokem kupovala probiotika i našemu pejskovi a zjistila jsem, že jsou testovány na lidech a tak teď baštíme celá rodina včetně pejska jedny jediné a to Teracid Forte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí