Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu.
Malý má zánět průdušek, do dnešního dne inhaloval Ventolin, dnes jsme byli na kontrole a doktorka řekla, že je strašně zahleněný a že už nasadí antibiotika. Výslovně se mě ptala, jestli dávám probiotika. Ano, dávám laktobacílky. Manžel byl odpoledne vyzvednout léky a kupoval i ty laktobacílky, protože nám zrovna došly a magistra mu řekla, ať s těmi antibiotiky laktobacílky nedáváme, že je to strašný zápřah pro organismus, dávat obojí najednou.
Jako laik jsem si myslela, že ty laktobacílky upravují mikroflóru ve střevech a budou právě pomáhat ta antibiotika snášet.
Máte s tím některá zkušenost? Děkuji ![]()
tak naopak probiotike se davaji pri antibiotikach prave na tu upravu strevni flory. mas mel uz 4× antibiotika a mudra vzdy doporucovala probiotika podavat.
kolik je.malemu.a.kdo mu.predepsal ventolin a jak.dlouho ho berete ?
Taky jsme dávali laktobacílky, pokud měly děti ATB, jen se nemají dávat současně s ATB. Tím je myšleno ne ve stejnou dobu, ale v časovém odstupu několika hodin (3-4 hod)
Takhle to znám já ![]()
Příspěvek upraven 05.01.12 v 17:29
Tak to slyším poprvé,co to bylo za lékarnici
Probiotika se právě při atb doporučují,to co atb zničí,to probiotika obnoví.Určitě bych dávala.
Jak píšou holky nade mnou, určitě je dávej, antibiotika poruší střevní mikrofloru a laktobacily jí upravujou..
A dávej je ještě pár dní po dobrání antibiotik
Buď byla ta lékarnice divná nebo to popletl manžel ![]()
Malému je 9 měsíců, Ventolin mu napsala také dětská doktorka, měl ho týden a máme i pokračovat souběžně s těmi antibiotiky, pořád chrčí.
Ta lékárnice mi právě mockrát výborně poradila, tak i proto mě to zarazilo.
fragola píše:
Taky jsme dávali laktobacílky, pokud měly děti ATB, jen se nemají dávat současně s ATB. Tím je myšleno ne ve stejnou dobu, ale v časovém odstupu několika hodin (3-4 hod)Takhle to znám já
Příspěvek upraven 05.01.12 v 17:29
No, takhle jsem si to myslela. Ale radši se ptám ![]()
No, já měla vždy zato, že se mají brát jen ATB - tím se vše vybije a po skončení léčby hned nasadit probiotika, aby se dobře střevní mikroflora obnovila. brát to současně mi přijdou vyhozené peníze, ale nevím ![]()
No, čert aby se v tom vyznal
Asi antibiotika ty bakterie ve střevech nezahubí. Budu prostě věřit doktorce a jak jsme se tu dobraly závěru, i lékárnice měla pravdu, jen jsme ji špatně pochopili. Takže ráno a večer budu dávat ATB a v poledne dám laktobacílek. ![]()
Ahoj, lactobacily a ATB opravdu nemají smysl dohromady, ani v jiném časovém intervalu. ATB působí postupně a vybijí vše, co se jim dostane pod ruku
. Lactobacily se správně mají dávat až po ukončení léčby ATB. Při léčbě ATB jich zbyde tak málo, že jsou to vyhozené peníze, stačí bílý jogurt. Pokud by měl malý problémy s průjmem, kup Enterol. Účinná látka je kvasinka, která není antibiotiky zničená a pomůže také obnovit střeví mikroflóru. Dává se jedna tobolka denně, je jich v balení 10, takže akorát na léčbu ATB nebo i po.
Dobrý den,
nevíte, jak dlouho se mají podávat probiotika nebo laktobacily po dobrání ATB? Děkuji
Také souhlasím s tím, že je dobré probiotika k ATB podávat. Má osobní zkušenost je taková, že já jen ordinuji celé rodině občas i preventivně
vtipné je, že jsem asi před půl rokem kupovala probiotika i našemu pejskovi a zjistila jsem, že jsou testovány na lidech a tak teď baštíme celá rodina včetně pejska jedny jediné a to Teracid Forte ![]()