Nepravidelné užívání antibiotik

89
4.1.12 20:58

nepravidelné užívání antibiotik

Ahojky,
mám takový možná trošku tupý dotaz. :oops: Náš malý dostal nyní antibiotika na zánět nosohltanu. Má je brát po 8 hodinách v 7-15-23, přes den je to v pohodě, ale budit ho ve 23 hodin je dosti problém, protože je to spáč sedmispáč. Proto mu to dávám o něco dříve předtím než usne cca 21:30. myslíte, že to může moc narušit průběh léčení?
nebo jak jste to řešily vy?

díky moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14777
4.1.12 21:00

Tak zkus třeba jen posunout na 6-14-22 hodin.držím palečky :palec: :palec: ať je brzo opět zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
4.1.12 21:01

te´d se dívám, to je ještě malá drobek, tak se opravdu držte ;) a vydržte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.1.12 21:12

ne jedná se o toho staršího březňátko 2009. :lol:
to posunutí je taky problém. malý vstává tak o půl osmé, takže ho taky nechci budit. no uvidíme, snad to zabere i tak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
4.1.12 21:15

já dávám malé v noci v polospánku stříkačkou od nurofenu, jen ji otočím na bok aby to nenateklo do krku a v pohodě to polkne, ale fakt by tam ten interval neměl být delší než je psaný, zkrátit ho lze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
4.1.12 21:18

Náš malej měl, když mu byly asi 4 týdny, taky atb. Problém byl, že celou dávku vyzvracel - měl brát po 12 hodinách, tak mi Mudr. řekl, že jde o to do něj tu předepsanou dávku nacpat. Takže jsem mu začala vždy hodinu před tím, než měl lék dostat, kapat atb ze stříkačky po kapkách.
Spíš jde asi o to, aby tam nebyla dlouhá mezera mezi tou noční a ranní dávkou. Zeptej se raději lékaře, ty antibiotika by se měly brát pokud možno předepsaným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.1.12 21:33
mabis píše:
já dávám malé v noci v polospánku stříkačkou od nurofenu, jen ji otočím na bok aby to nenateklo do krku a v pohodě to polkne, ale fakt by tam ten interval neměl být delší než je psaný, zkrátit ho lze ;)

No jo, ale o co jeden interval zkrátí, o to druhej prodlouží, pokud dodržuje psanej interval s tím, že jen tu večerní dávku dá dřív. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcellllla
12.1.13 13:24

Dobrý den, řeším tentýž problém u mého 5.měsíčního syna. Lékařka mi řekla, ať to přizpůsobuji jemu, takže klidně podávám po šesti hodinách. Interval nesmí být delší než osm hodin, kratší ano.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA