Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,prosím poraďte mi. Mám 7mi měsíční holčičku a máme průjem už druhý den…Nechce moc pít a pije hodně. Poradíte mi co je na to nejrychlejší a nejučinější? Děkuji Vám moc
Je to fakt průjem nebo jen řidší stolice?
Při průjmu by měla mít dietu, tzn. bez mléka, nahradit ho můžeš rýžovým odvarem, na jídlo dávat mrkev, banán, brambory, rýži.. a jestli máš po ruce smectu, tak ji dej.
Jen nechápu větu ,,Nechce moc pít a pije hodně" ![]()
No jako míchaná vajíčka a voda to vypadá…Omlouvám se mělo to být že nechce moc jíst ale pije hodně ![]()
ewelinka28 píše:
No jako míchaná vajíčka a voda to vypadá…Omlouvám se mělo to být že nechce moc jíst ale pije hodně
Hlavně, že pije, to je důležitější, s jídlem si to pak dožene.
Kolikrát denně má v pleně?
ewelinka28 píše:
začalo to včera a to bylo tak 6 krát.Dnes 2 krát…
Tak to bych opravdu zkusila nechat bez mléka nebo kojíš? Pokud kojíš, tak dietu nasaď sobě.
Na pití udělej černý čaj.
ewelinka28 píše:
Nene nekojím… Klasický černý čaj ??
jo, můžeš i trochu osladit, akorát ho udělej trošku slabší
Ahoj,
určitě si kup Enterol tobolky. Mám ročního chlepečka, který i silný rotavirový průjem zvládl jen díky Enterolu a nemusel na kapačky do nemocnice. Jsou to tobolky, které se dají otevřít, vysypat do mlíčka nebo zamíchat třeba v mrkvičce. Pro tvojí holčičku je myslím 1 tobolka denně a je toho mnohem menší množství než Smecty. My jsme dávali 2 kapsle denně (rozhodně tím nic nezkazíš) a druhý den už to začalo být lepší. Je to fakt výborný a rychlý lék. Je jasný, že k tomu musí mít dietku, ale takhle malá jí vlastně má
. A hodně tekutin, cokoliv, co ti bude pít, mlíko, vodu, bylinkový čajík. Tak držím palce ![]()