Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky. Jsem zmatená a chtěla bych vedět co si o tom myslíte. ![]()
Prckovi(10m) teďka roustou zoubky.Prořezala se spodní dvojka a hned za ní to vypadá na vrchní4, možná i 2. Teď měl 3 dny teploty, ale nijak závratné(max 38,6 po odečtu), do toho průjem a míň jí. Teploty odešly ale dnes ráno sem si všimla,že ma tělíčko poseté flíčky.
Problém je v tom, že malý už 6. nemoc prodělal, teda podle mě i malého dr, když mu rostly horní 1. Ale to měl teploty ke 40.Pak měl vyrážku první na hlavičce a pak trošičku na tělíčku, pak zmizela. Průjem má snad u každého rostoucího zubu, ale teď mi přijde silnější. Dokonce se mu z toho děsně oprudila prdelka. ![]()
Alergie to být nemůže, žádné nové jídlo sem mu s tím průjmem nedávala. A 6. nemoc se prý už neopakuje. Tak co muže ta vyrážka být? Vypadá to že mu nijak nevadí. Je jinak v pohodě. Teploty už nemá. Co myslíte? je to z těch zubů?
Děkuju za názory ![]()
Omluvám se za chaos a chyby v přispěvku, psala sem jej na rychlo ![]()
No já bych řekla, že to první byla 5. nemoc a tohle bude šestka. Při pětce je vyrážka nejdřív na obličeji, kdežto při šesté na obličeji vůbec není, zato hodně na trupu; jinak jsou si ty virozy dost podobné.
Ahoj mě bylo řečeno, že 6tou nemoc způsobují jakési 4 typy virů…tudiž šestou nemoc můžete mit i 4 krát…My to měly stejně…a Mudra o páté nic neříkala, taky jsem ztroho zmatená…
![]()