Dobrat antibiotika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
1.1.12 21:42

atb

Ahoj, předem chci všem popřát vše nej v roce 2012, hodně štěstí a hlavně zdraví…
A teď k mému dotazu......
Den před vánoci měl malý rýmu a kašel, bez teplot.V pondělí ale začal ,,chrčet,, a nepřecházelo to, tudíž jsem s ním nalítla ve středu k doktorce.Diagnoza zněla bronchitida.Byl nám naordinován Ventolin a atb Klacid a měli jsme přijít na kontrolu v pátek, jestli se to zlepší..Malý byl bez teplot, usměvavý, čilý, akorát ,,chrčel,, a měl nechutenství.V pátek na kontrole dobrý, v podstatě mi příjde, že už byl zdráv. Ventolin už jsem dávat nemusela ale atb máme dobrat..A to je právě ten problém.Moc se mi mu to už nechce dávat, je úplně zdravý, ani náznak ,,chcrčení,, , už ani nezakašle a dýchá suprově.Doktorka řekla dobrat, ale mě už se mu to moc dávat nechce.Malému je jedenáct měsíců a bere 3.5 ml po 12 hodinách…Je dost velký,má 11.5 kg, proto takové množství.A to znamená, že při 60ml lahvičce nám zbývají ještě tři dny..Přemýšlím, že už mu to zítra nedám.Co myslíte??Mám se na ty ,,hnusy,, :-) už vyprdnout?Chudák se tím dáví, asi je to pěkný hnus…A hlavně, nechci už do něj cpát atb když už je v pořádku…Předem díky za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
1.1.12 21:43

oprava 13.5 kg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.1.12 21:45

Ahoj. Atb by se vždycky měli dobrat až do konce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.1.12 21:46

Takže ATB bere malý od 28.12.? A v pátek 30.12. jste byli na KO? Jestli je to tak, jak píšu, ať ATB bere dál… Fakt doberte, to není žádná sranda! MUDr. vám to neradí jen tak ze srandy, že nemá co dělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.1.12 21:47

JInak ATB se brou normálně 7-10 dnů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.1.12 21:49

jj, je to tak… Bere je 5 dní…Já vím, máš pravdu, když mě to příjde hrůza ho tím cpát když už mu nic není…Ale pravda, jen tak pro srandu mu to doktorka nenapsala…tak to hold musíme ještě pár dní přežít.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.1.12 21:52
barhule píše:
jj, je to tak… Bere je 5 dní…Já vím, máš pravdu, když mě to příjde hrůza ho tím cpát když už mu nic není…Ale pravda, jen tak pro srandu mu to doktorka nenapsala…tak to hold musíme ještě pár dní přežít.....

Hele, to fakt vydržíte :hug: Já vím, člověk nechce do prťat cpát zbytečně léky, ale tohle zbytečné není, věř mi. Riskuješ to, že příště ATB nezaberou. Tak vydržte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.1.12 21:52

jinak, děkuji za reakce.....Atb dobereme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
1.1.12 21:55

Tak nevim, ale s timhle bych si nezahravala. Jestli to byla skutecne bronchitida, tak bud rada, ze mela takovy lehky prubeh! No prijde mi divne, jestli tedy dobre chapu sled casu, ze za dva dny byl v podstate zdravy??? Takhle ryhle se mi deti nevylecily z kasle nikdy! Ten klacid se bere minimalne tyden, ale ja kdyz uz to berou radsi chci tech deset. Jednou mel kluk anginu, penicilin, za ctyri dny se osypal po tech atb, dr mu je vysadila, byl uplne ok, krk cisty. Tak to riskla. Jo angina se vratila, cepy na madlich sileny, orecky az jsme skoncili v nemocnici. Rozhodne bych atb nedavkovala sama bez dr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.1.12 21:56

Dobrat, jinak je velké riziko vzniku rezistence na tato atb a to, že se nemoc vrátí!
Chápu, že se Ti to do něj nechce cpát, ale u ATB je dobrání opravdu nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
1.1.12 21:56

Se omlouvám, ale tohle mi hlava moc nebere… U ATB je přece naprosto nutné je dobrat, jinak hrozí, že se to malému vrátí. A nejen u dítěte, ale i u dospělých je potřeba je dobírat. Doktorka si v tomhle srandu opravdu nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.1.12 22:04

Přesně tak-hrozí recidivy. Na to bacha. Jinak syn bere ATB už tři týdny,tak buď ráda,že u vás zabraly :palec: A zítra jdem znovu k dr. protože stále není v pořádku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.1.12 22:11

jj, určo doberem…nepsala jsem, že to tak udělám, ale že přemýšlím…A proto jsem psala sem, chtěla jsem se o tom poradit…A ano, opravdu se mu to výrazně zlepšilo za ty dva dny a teď po pěti dnech je jak řípa…Přemýšlela jsem o tom také proto, že už jsou to jen dva dny a středa ráno kdy to máme dát, jinak kdybychom byli na začátku, ani nepřemýšlím o tom, že mu to přestanu cpát…Tak se vás trochu pobouřila při večeru :-) a já jsem zas o něco chytřejší…:-D Jinak, kdyby jste znaly mou sestru, to je extrém…ta vědět, že dávám malému atb tak mě ukamenuje…:-) Ta by nejraději vše řešila vykuřováním a bubínkama..:-) případně nějakým bylinným extraktem…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.1.12 22:25

Máme něco podobné. Malé dávám Klacid 5ml po dvanácti hodinách. Bereme to od včera, zítra nás čeká kontrola u pediatra. Má ji poslechnout a upravit ATB. Určitě je dobereme, si myslím.

Včera jsme byli na pohotovosti. Malé se zvyšovali horečky a bylo na ní vidět, že je jí hůr. Před tím týden rýma, kašel a zvýšené teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.1.12 22:29

jé no to máte trochu horší, malý neměl aspoň ty teploty a celkově to snáší parádně…je to strašnej pohodář, vůbec ho to nerozhodilo nějaká bronchitida…Akorát teda nacpat to do něj, to je děs.....ten Ventolin ještě celkem šel, to bylo asi slaďoučké, ale ten Klacid, to čekám, že se každou chvílí pozvrací když mu to dávám…a ten boj u toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí