Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tyto pupínky má už cca 14dnů, zdálo se že mizí, pak se zase zhoršili, pak zase skoro zmizeli, přijde mě že se objevují sem tam.má je jen za tím krkem
minule jsem se chtěla zeptat doktorky a nakonec jsem zapomněla
dneska jsem mu to párkrát namazala bepanthenem-je to vhodný?
začali jsme s příkrmy tak nevím jestli je to tím, nebo jestli jsem snědla něco nevhodnýho a přešlo mě to do mlíka, nebo ty potničky? oblíkáme ho poměrně málo, ale je fakt, že párkrát jsem mu dala zimní čepici a zhoršilo se to
jak poznám potničky? jsou po celém těle nebo jen někde?
tady ty nemoci „pupínky“ nesnáším, člověk nikdy neví o co jde ![]()
fotka je nic moc, večer mě to už nejde líp vyfotit tak se omlouvám,navíc malej neposedí
goldenka píše:
tyto pupínky má už cca 14dnů, zdálo se že mizí, pak se zase zhoršili, pak zase skoro zmizeli, přijde mě že se objevují sem tam.má je jen za tím krkem
minule jsem se chtěla zeptat doktorky a nakonec jsem zapomněladneska jsem mu to párkrát namazala bepanthenem-je to vhodný?
začali jsme s příkrmy tak nevím jestli je to tím, nebo jestli jsem snědla něco nevhodnýho a přešlo mě to do mlíka, nebo ty potničky? oblíkáme ho poměrně málo, ale je fakt, že párkrát jsem mu dala zimní čepici a zhoršilo se tojak poznám potničky? jsou po celém těle nebo jen někde?
fotka je nic moc, večer mě to už nejde líp vyfotit tak se omlouvám,navíc malej neposedí
tady ty nemoci „pupínky“ nesnáším, člověk nikdy neví o co jde
Záleží s čeho ta čepice je… synovi to dělaly pletené čepice. Nebo to může být potravinová alergie to je pak horší zjistit po čem se to zhoršuje. ![]()
Na potničky to nevypadá, ty mají tušim bílý vnitřek
Zkusila bych vysledovat jestli to není z nějakého jídla, mělo by se s každou novou potravinou čekat tři dny, než se dá další, aby právě šlo poznat z čeho je reakce.
on už to má ale poměrně dlouho, měl to tak dva dny na boku hlavy, zmizelo to, teď to má už 14dnů za tím krkem, nikde jinde
no čepička-máme jednu pletenou, máme pak takovou „umělinu“ pak bavlněnou a střídáme je, takže to taky nevím čím by to bylo¨
tu pletenou nosí tak jednou týdně
Při prohlížení fotky jsem Ti omylem klikla na profil.
Mně to podle té podélné červenější čmouhy připadá jako opruzeninka z čepičky. ![]()
jo má to jakoby v pruhu, on má za krkem takový faldík a celý den je na bříšku a má ten krček ohlej a tak se mu to tam asi dost potí a ta čepička v těch místech taky končí.objevilo se mu to už před příkrmama ale hned zmizelo, teď to drží a dneska se to zhoršilo-možná tím, že má tu čepici na hlavě denodenně když jdeme ven
Ahoj, těžko říct. Podobně se u malý projevovala alergie, ale stejně reagovala po nástupu zimy. Zašla jsem za doktorkou co s tím, že se zase osypala nebo jestli to náhodou není ekzém, tak to prohlédla a řekla, že je to od spocení. Ona ale měla červený celý zádíčka, krk, lehce bok a hrudník. Je to proti kůži vedle suchý?
spíš mě to oproti kůži přijde lehce lepivý, nebo jak to popsat ![]()
Ahoj,
jsou tohle potníčky? Malá to má na krku, vpředu i v zadu, dnes se jí to šíleně zhoršilo. Doufám, že to je z vedra a zmizne to. Jinak má 6 den ATB na angínu, měla tedy „jen“ teploty, dnes je třetí den bez teplot. Doufám, že to nesouvisí. Poradíte? Jsou to potníčky? Díky
A neběhala po slunku? Ono totiž, když se berou ATB, tak se na slunko nesmí, právě proto, že se dělá vyrážka
Jestli jí to svědí, tak bych věřila, že je to spíš reakce na ATB.
@S_h_a_n_i_e Může to být z potu, ale pokud bere na anginu Augmentin, tak ten dělá podobné kopřivkové reakce právě cca týden po začátku užívání.
@Bersaba Ne, bere Ospen 400. A neřekla bych, že jí to svědí, nedrbe si to. Jinak venku jsme už 10 dní nebyli ![]()
Jestliže bere 6 dní ATB a teď má vyrážku, která svědí, tak bych na tvém místě ráno zavolala doktorce a domluvila se s ní, protože to vypadá na alergii na ATB.