Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat zda je také nějaká specifikace co se týče cibulového sirupu? Taktéž se trápíme 14dní s kašlem,sice už je to lepší,ale pořád pokašláváme. Jako zda je určen na suchý,odkašlávání,atd.. Nebo má účinek na vše? A hlavně kolik lžiček denně 10,5m mimču.
Děkuji za rady
Dávkování je v případě cibulového sirupu takřka neomezené, čili pokud dítě otevírá, láduj ![]()
mohu zeptat jak ten sirup děláte pro mimina a mohu ho jako těhotná ?
Do roka jsem najemno nakrájenou cibuli zasypávala Glukopurem (hroznovým cukrem), od roku už normální cukrem ![]()
Těhotné ho samozřejmě mohou, jde jen o cibuli ![]()
Super je to zalít medem, má pak více vitamínů, než s cukrem. Jsem těhotná a když jsem měla chřipku, tak jsem ho do sebe ládovala horem dolem ![]()
Roli myslím až tolik nehraje, ale pod osm měsíců bych nedávala. A bacha na nadýmání, které může cibule způsobit - ale účinek na kašel a nachlazení obecně je úžasný!
Ahoj holky, jsem v 18tt a strasne me trapi kasel, vlhky…
Chci zkusit udelat tento sirup (cibule a med), ale nevim v jakem pomeru. Diky za radu.
@Sunnyess já pokrájela na kolečka jednu větší cibuli a vždycky dala vrstvu cibule a pokapala medem a tak asi tři vrstvy, brala jsem to pak 3× denně lžičku.
Já krájím na drobnou (pustí lépe šťávu) a dám tak jednu vrchovatou lžíci medu. Jím jak často to jen jde, klidně šťávu celé během dopoledne, odpoledne další. je to cibule, to nemůže ublížit ![]()
Tak jsem ji nakrajela na kosticky a zalila to teda dost medem, tak uvidime… A za jak dlouho po sirupu citite zlepseni?
@Sunnyess můj syn hned druhý den - večer mu dám první dávku a ráno už je poznat výsledek. Cibule je fakt super.
Ahojda a jak dlouho to ma byt odlezely memu malemu je 10 mesicu kolik mu toho muzu denne dat??dekuji za odpoved
A nevite o necem odebrem na rymu malymu tece strasne z nosu a kapky mu nako nepomahaji