Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych si zde vyměnila zkušenosti a poznatky s maminkou, která byla se svým miminkem nebo malým dítětem léčena s Hemangiomem v Motole - tzv. nečekala až zmizne, ale řešila to společně s lékaři. Je zde taková?
ahojky. moje 3mesicni dcerka ma hemangiomy 4 do velikosti cca 2 cm. obvodacka nas poslala na kožní a tam řekli že když to extremne nenaroste tak ze mame prijit za rok.
nevim jestli uplne normalni postup a nerada bych neco zanedbala ![]()
lucienne píše:
ahojky. moje 3mesicni dcerka ma hemangiomy 4 do velikosti cca 2 cm. obvodacka nas poslala na kožní a tam řekli že když to extremne nenaroste tak ze mame prijit za rok.nevim jestli uplne normalni postup a nerada bych neco zanedbala
tam asi jde o umístění toho hemangiomu… Náš malej ho má na hlavě, byli jsme na kožním, dělali mu kvůli tomu sono mozku, čeká nás ještě oční, neurologie, magnetická rezonance… ![]()
Jinak my teda nečekáme, jestli „zmizne“, protože MUDr. na kožním mi řekla, že na 99% tenhle typ sám nemizí, takže my čekáme, jak dopadnou všechny vyšetření a jestli ty budou OK, počkáme, jak se to prckovi nakonec na hlavě „usadí“, kolik toho zaroste vlasama a pak případně popřemýšlíme nad odstraněním laserem… ![]()
Zdravím, my se v Motole léčíme, resp.ve dvou měsících malá nastoupila na 5denní hospitalizaci, kdy ji začali podávat betablokátory, nyní jí je 7 měsíců a hemangiom se zmenšuje, zplošťuje, no zkrátka, my neměli moc možností, rostl za ty první týdny hodně a hlavně, má ho pod okem, takže v rizikové oblasti. Na přístup lékařů a ani pobyt si nemohu stěžovat, všichni přistupovali velmi empaticky a profesionálně. Určitě tě odkážou na Mudr.Mališe a kardio…více můžeš napsat do SZ. Hezké svátky!
na obliceji ma 2 viz foto. na cele a na horním rtu. nevypadaji moc velke ale ma je teprve asi 2 mesice tak si rikam nakolik to vyroste
na zadech me 2 od narozeni a ty jsou vetsi. kate držím palce at to malému už neroste a co nejvic zaroste vlasky ![]()
Holky, kupte na hemangiomy tuto mastičku, doporučil mi ji bylinkář Váňa, je na cévní problémy a přímo na hemangiomy a byla skvělá! My jsme měli hemangiom na hlavičce a v prvních měsících rostl, přístup doktorů ale dost laxní - kontrola za rok!
Nechtěla bych vidět, jak by nám za tu dobu narostl, ale hned jak jsme začaly používat tuto mastičku, tak přestal růstl, jakoby „splaskl“ a po nějaké době se začal ztrácet. Mastička je těžko k sehnání, ale našla jsem ji tady: http://www.camellie.cz/index.php?…
MarinkaCu píše:
Holky, kupte na hemangiomy tuto mastičku, doporučil mi ji bylinkář Váňa, je na cévní problémy a přímo na hemangiomy a byla skvělá! My jsme měli hemangiom na hlavičce a v prvních měsících rostl, přístup doktorů ale dost laxní - kontrola za rok!Nechtěla bych vidět, jak by nám za tu dobu narostl, ale hned jak jsme začaly používat tuto mastičku, tak přestal růstl, jakoby „splaskl“ a po nějaké době se začal ztrácet. Mastička je těžko k sehnání, ale našla jsem ji tady: http://www.camellie.cz/index.php?…
já mám z experimentování s tímhle docela strach… Náš malej má ještě trochu problémy s ledvinama.. Takže spíš uvidím, co doktoři…
Jinak co jsem sháněla info, tak hemangiomy většinou rostou do cca 4 - 6 měsíců mrňat, pak to nějakou dobu stagnuje a potom některý druhy začínaj postupně samy mizet… ![]()
Já jsem zase slyšela, že roste do roka ![]()
my prodělali léčbu Inderalem, pomohla
kate02 píše:MarinkaCu píše:já mám z experimentování s tímhle docela strach… Náš malej má ještě trochu problémy s ledvinama.. Takže spíš uvidím, co doktoři…
Holky, kupte na hemangiomy tuto mastičku, doporučil mi ji bylinkář Váňa, je na cévní problémy a přímo na hemangiomy a byla skvělá! My jsme měli hemangiom na hlavičce a v prvních měsících rostl, přístup doktorů ale dost laxní - kontrola za rok!Nechtěla bych vidět, jak by nám za tu dobu narostl, ale hned jak jsme začaly používat tuto mastičku, tak přestal růstl, jakoby „splaskl“ a po nějaké době se začal ztrácet. Mastička je těžko k sehnání, ale našla jsem ji tady: http://www.camellie.cz/index.php?…
Jinak co jsem sháněla info, tak hemangiomy většinou rostou do cca 4 - 6 měsíců mrňat, pak to nějakou dobu stagnuje a potom některý druhy začínaj postupně samy mizet…
To není žádný experiment, toho bych se vůbec nebála, nemůže to nijak ublížit
Máš pravdu, že u některých hemagiomů to tak bývá, že nějaký čas rostou, pak stagnují a začnou mizet, ale znám třeba holčičku, které hemangiom rostl skoro do roka, až byl obrovský a pak musela na operaci. Takže když se tomu dát pomoci přírodní cestou, proč ne ![]()
Děkuji vše maminkám, které reagovaly na můj příspěvek, nechci být jen maminka „čekatelka“, nevěřím totiž, že náš hemangiom zmizí. Je to mesmysl, velikost 10-tikoruny se jen tak nevstřebá.
Ivana_xxx píše:
Děkuji vše maminkám, které reagovaly na můj příspěvek, nechci být jen maminka „čekatelka“, nevěřím totiž, že náš hemangiom zmizí. Je to mesmysl, velikost 10-tikoruny se jen tak nevstřebá.
Já měla ještě větší hemangiom na stehně jako dítě a vstřebal se sám… Byl relativně velkej, ale právě byl vystouplej…
Jeden malej mám na nártu, ten vystouplej není a ten mi zůstal… ![]()
MarinkaCu píše:kate02 píše:To není žádný experiment, toho bych se vůbec nebála, nemůže to nijak ublížitMarinkaCu píše:já mám z experimentování s tímhle docela strach… Náš malej má ještě trochu problémy s ledvinama.. Takže spíš uvidím, co doktoři…
Jinak co jsem sháněla info, tak hemangiomy většinou rostou do cca 4 - 6 měsíců mrňat, pak to nějakou dobu stagnuje a potom některý druhy začínaj postupně samy mizet…
Máš pravdu, že u některých hemagiomů to tak bývá, že nějaký čas rostou, pak stagnují a začnou mizet, ale znám třeba holčičku, které hemangiom rostl skoro do roka, až byl obrovský a pak musela na operaci. Takže když se tomu dát pomoci přírodní cestou, proč ne
Uvidíme časem
Třeba před tím laserem. U nás je ten hemangiom hodně velikej, takže bych případně „likvidovala“ jen to, co je fakt vidět… ![]()
lucienne píše:
takže se vstřebávají ty vystouplé spíš?
No já co jsem pochopila, tak je větší pravděpodobnost u nich, že se vstřebaj, než u těch plošnejch, jak má třeba náš prcek…
O hemangiomech, jaké existují atd, mohu poslat článek + fotky, mám to v pdf a nevím, jak zde přiložit. Napište mi mail a já Vám to ráda pošlu.
Ivana_xxx píše:
O hemangiomech, jaké existují atd, mohu poslat článek + fotky, mám to v pdf a nevím, jak zde přiložit. Napište mi mail a já Vám to ráda pošlu.
není to tenhle: