Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, máte někdo zkušenost s dušností u takhle malých dětí?
Malé jsou tři týdny a od starší sestry chytla i přes plné kojení rýmu a kašel. U Dr. jsme samozřejmě byly, na poslech je čistá, ale mám hlídat projevy dušnosti. Doktorka mi to popsala jako rychlé dýchání a propadání kůže na hrudníku pod žebry. Teď samozřejmě pořád sleduju a dýchání se mi zdá rychlé a nevím, jestli jsem schopná rozeznat, kdy jen rychleji dýchá a kdy už jde o dušnost. Nerada bych něco prošvihla:( Na co bych si měla dát pozor?
Předem dík za všechny reakce.
Ahoj zkušenost bohužel máme.To propadání kůže (zatahování ( pod žebry značí že je dýchání pro dítě namáhavé ,já to tedy spíše rozeznávala počítáním dechů za minutu ,myslím že dost už je nad 60,ale mi mívali i 80 (škoda ,že vám to doktorka neřekla ,já už si to tak přesně nepamatuju) a taky u toho už občas sýpal.No snad jsem tě moc nevyděsila ,kdyby se ti něco nezdálo volej na pohotovost a porad se tak .At jste brzy zdraví.
Moje malá měla zánět průdušek ve třech měsících a chci tě jen uklidnit, že to ,,propadání,, pod žebry určitě poznáš. Je to úplně jiné propadání než při nádechu, a hlavně to dítě hodně rychle a krátce dýchá. Nad šedesát nádechů bych už lehce začala ,,plašit,,.. ![]()
AŤ jste brzo zdravé… ![]()
Ahoj!
Mám doma astmatika a alergika, takže s dušností bohaté zkušenosti.
Typické je pro ni taky krátký výdech, myslím hodně krátky…
Ale být tebou, tak se dopředu zbytečně nestresuju. Věř, že to maličká zvládne. ![]()
Zvýšenou polohu a mokré ručníky ti už určitě doktorka radila… ![]()