Dušnost u novorozence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4856
21.12.11 17:42

Dušnost u novorozence

Prosím, máte někdo zkušenost s dušností u takhle malých dětí?
Malé jsou tři týdny a od starší sestry chytla i přes plné kojení rýmu a kašel. U Dr. jsme samozřejmě byly, na poslech je čistá, ale mám hlídat projevy dušnosti. Doktorka mi to popsala jako rychlé dýchání a propadání kůže na hrudníku pod žebry. Teď samozřejmě pořád sleduju a dýchání se mi zdá rychlé a nevím, jestli jsem schopná rozeznat, kdy jen rychleji dýchá a kdy už jde o dušnost. Nerada bych něco prošvihla:( Na co bych si měla dát pozor?
Předem dík za všechny reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
21.12.11 18:03

Ahoj zkušenost bohužel máme.To propadání kůže (zatahování ( pod žebry značí že je dýchání pro dítě namáhavé ,já to tedy spíše rozeznávala počítáním dechů za minutu ,myslím že dost už je nad 60,ale mi mívali i 80 (škoda ,že vám to doktorka neřekla ,já už si to tak přesně nepamatuju) a taky u toho už občas sýpal.No snad jsem tě moc nevyděsila ,kdyby se ti něco nezdálo volej na pohotovost a porad se tak .At jste brzy zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
21.12.11 19:16

Pavlo dík, alespoň nějaké další vodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
21.12.11 19:59

Moje malá měla zánět průdušek ve třech měsících a chci tě jen uklidnit, že to ,,propadání,, pod žebry určitě poznáš. Je to úplně jiné propadání než při nádechu, a hlavně to dítě hodně rychle a krátce dýchá. Nad šedesát nádechů bych už lehce začala ,,plašit,,.. :)

AŤ jste brzo zdravé… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.12.11 20:08

Ahoj!

Mám doma astmatika a alergika, takže s dušností bohaté zkušenosti.

Typické je pro ni taky krátký výdech, myslím hodně krátky…

Ale být tebou, tak se dopředu zbytečně nestresuju. Věř, že to maličká zvládne. :kytka:

Zvýšenou polohu a mokré ručníky ti už určitě doktorka radila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí