Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Chtěla bych se zeptat jak správně poznat jaký druh kašle má mimčo , zda suchý nebo vlhký. Od včerejška máme ošklivý chrchlavý,táhlý kašel a někdy se u toho terce zvedne žaludek. Rýmu nemáme,horečku jen mírnou 37.3-37.5 a to jen chvilkama. Jinak se chová úplně běžně jako vždy. Tak nevím zda hned zase běžet k doktorce nebo ještě pár dnů počkat. Zatím dávám přes den mucosolvan a na noc sinecot. Poradíte
A ještě. Všude čtu o sirupu z cibule,ale nikde jsem nevyčetla od kdy je vhodné to podávat mimču. Je nám 10,5měs.
No jestli je „chrachalvý“ tak je vlhký… a zvedá se jí žaludek,protože jí dáví ty hleny,takže vykašlává.......
No počkala bych do zítřka/pátku a pak bych kdyžtak šla,at malou aspoň poslechne…přece jen je pak dlouhé volno.
Ahoj, jak už bylo psáno, pokud jí to natahuje, tak vlhký, ale pro jistotu bych mimčo nechala u doktora poslechnout.. já tohle podcenila u většího dítka a jsem už 14 dní na atb a na příštích 14 dní absolutní klidový režim…
Ahoj, jak už bylo psáno, pokud jí to natahuje, tak vlhký, ale pro jistotu bych mimčo nechala u doktora poslechnout.. já tohle podcenila u většího dítka a jsem už 14 dní na atb a na příštích 14 dní absolutní klidový režim…
S tou cibulí necvím, on se myslím moc nedoporučuje ten med do určitého věku, obsahuje alegeny, není to tak?
Ahojky, pár dní zpátky jsem dal Tomáškovi taky cibulový sirup a v pohodě. JE nám teda trok, ale četla jsem, že některé maminky dávali i od 10.měsíce.
Místo medu jsem dala lžičku cukru a nechala, aby cibule pustila šťávu
Ahoj,
já bych to tipovala na vlhký dráždivý kašel, kdy ještě neodkašlává. A jak se snaží vykašlat, tak ji to samozřejmě nadáví a pak se poblije. Mě se osvědčila vždy kombinace Mucosolvan pro děti přes den a na noc Stoptussin pro děti. Mazat hrudník tymiánovou mastí nebo psím sádlem a prostě čekat až se to zlepší.
svařit 250ml vody s cca 10-15dkg cukru (čím víc, tím sladší), nechat povařit slabě a pak do vychlazení v tom nechat vylouhovat půl sáčku tymiánu - scedit a dávat po lžičkách mám doje, že takhle malé dítě 3 lžičky za den? teď nevím, děti mám už větší. Ale je to naprosto výborný na kašel. Za 3 dny byl pryč a to jsem to tipovala, že vlítne na průdušky.