Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky nevíte jestli se atopický ekzém nemůže projevovat jako třeba alergie na psa? ![]()
Ahojky. Zrovna to řeším taky. V dětství jsme měli psa a já měla ekzémy. Pak umřel a několik let se nic neobjevilo. Do té doby než sem se sestěhovala s teď už manželem a nevzali si malého kocourka. PO cca3 měsících mi vylezl takový malínký ekzémek že se mu nevěnovala pozornost. A po porodu vy vyskočil snad úplně všude a mám podezření, že je to právě dlouhodobějším působením jeho chlupů. Na alergologii jsem objednana až na leden a určitě se chci na to zeptat, jestli je to možné.
Je to kamarádky holčička a maji to potvrzený
maji doma Jorkšira
a příjde ji, že večer to má nejhorší a ráno lepší ![]()
Určitě může, já mám ekzém od dětství a mám to třeba celý měsíc OK, pak pohladím psa a můžu se po…(svědění, červená kůže).Pokud vím, že jedu někam, kde mají psa, beru si preventivně Zyrtec a je to OK.
Určitě ano, atopický ekzém je alergická reakce na něco,třeba na zvířecí chlupy.
Tak nám to zas kožařka vyloučila - syn měl jako miminko atopický ekzém a měli jsme psa. Hned jsem se jí ptala, jestli to není alergická reakce na psí chlupy a ona nám řekla, že naopak, když je v tom prostředí se psem od narození, tělo to bere jako přirozenou věc. Ale možná to bylo tím, že u nás bylo jasné, že kožní problémy jsou zděděné
fakt nevím.
jsem taky atopic od dětství…ale máme doma Jorkšira už deset let a alergii na psa nemám… nee atopický ekzém není spojený s alergii na psa…ale samozřejmě člověk, který je atopic - astmatic tak má větší sklony k alergiím..mě se třeba před pár lety objevila alergie na pyly
a před rokem mi začalo astma…
tohle si přečti..ale měl by tě poučit lékař…
http://www.atopickyekzem.cz/
mám taky atopák - poprvý se objevil v 19 letech… a je to v podstatě alergická reakce na cokoli - na mýdlo, krém, prací prášek..takže podle mě klidně i na psa…
tak to teda slyšim fakt poprvý, že to může být i na srst, no ale každopádně nechápu jak někomu může pomoct Zyrtec, ten fakt na atopák není......teda podle mě, ale spíš na alergie které obtěžují dýcha
tak to teda slyšim fakt poprvý, že to může být i na srst, no ale každopádně nechápu jak někomu může pomoct Zyrtec, ten fakt na atopák není......teda podle mě, ale spíš na alergie které obtěžují dýcha
salamander369 píše:
tak to sem teda ráda že v tom nejsem sama, aby mě tady neukamenovali, ten Zyrtec totiž píše dost lidí, což je podle mě na AE fakt blbost…
Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.