Atopický ekzém jako projev alergie na psa?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9306
20.12.11 10:34

atopický ekzem

Holky nevíte jestli se atopický ekzém nemůže projevovat jako třeba alergie na psa? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
20.12.11 10:37

:mavam: Ahojky. Zrovna to řeším taky. V dětství jsme měli psa a já měla ekzémy. Pak umřel a několik let se nic neobjevilo. Do té doby než sem se sestěhovala s teď už manželem a nevzali si malého kocourka. PO cca3 měsících mi vylezl takový malínký ekzémek že se mu nevěnovala pozornost. A po porodu vy vyskočil snad úplně všude a mám podezření, že je to právě dlouhodobějším působením jeho chlupů. Na alergologii jsem objednana až na leden a určitě se chci na to zeptat, jestli je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
20.12.11 10:37

pokud vím tak ne, jestli fakt víš že se jedná o atopák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
20.12.11 11:00

Je to kamarádky holčička a maji to potvrzený :,( maji doma Jorkšira :nevim: a příjde ji, že večer to má nejhorší a ráno lepší :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
20.12.11 11:16

Určitě může, já mám ekzém od dětství a mám to třeba celý měsíc OK, pak pohladím psa a můžu se po…(svědění, červená kůže).Pokud vím, že jedu někam, kde mají psa, beru si preventivně Zyrtec a je to OK.

• Citovat
  • Upravit
100
20.12.11 11:23

Určitě ano, atopický ekzém je alergická reakce na něco,třeba na zvířecí chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
20.12.11 11:35

Tak nám to zas kožařka vyloučila - syn měl jako miminko atopický ekzém a měli jsme psa. Hned jsem se jí ptala, jestli to není alergická reakce na psí chlupy a ona nám řekla, že naopak, když je v tom prostředí se psem od narození, tělo to bere jako přirozenou věc. Ale možná to bylo tím, že u nás bylo jasné, že kožní problémy jsou zděděné :nevim: fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.12.11 11:49

jsem taky atopic od dětství…ale máme doma Jorkšira už deset let a alergii na psa nemám… nee atopický ekzém není spojený s alergii na psa…ale samozřejmě člověk, který je atopic - astmatic tak má větší sklony k alergiím..mě se třeba před pár lety objevila alergie na pyly :( a před rokem mi začalo astma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.12.11 11:53

tohle si přečti..ale měl by tě poučit lékař…
http://www.atopickyekzem.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
20.12.11 19:40

mám taky atopák - poprvý se objevil v 19 letech… a je to v podstatě alergická reakce na cokoli - na mýdlo, krém, prací prášek..takže podle mě klidně i na psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
22.12.11 16:16

tak to teda slyšim fakt poprvý, že to může být i na srst, no ale každopádně nechápu jak někomu může pomoct Zyrtec, ten fakt na atopák není......teda podle mě, ale spíš na alergie které obtěžují dýcha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 16:16

tak to teda slyšim fakt poprvý, že to může být i na srst, no ale každopádně nechápu jak někomu může pomoct Zyrtec, ten fakt na atopák není......teda podle mě, ale spíš na alergie které obtěžují dýcha

• Citovat
  • Upravit
874
22.12.11 17:31
přesně zyrtec apod je na alergie a ne atopák…
salamander369 píše:
tak to teda slyšim fakt poprvý, že to může být i na srst, no ale každopádně nechápu jak někomu může pomoct Zyrtec, ten fakt na atopák není......teda podle mě, ale spíš na alergie které obtěžují dýcha
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
22.12.11 18:11

tak to sem teda ráda že v tom nejsem sama, aby mě tady neukamenovali, ten Zyrtec totiž píše dost lidí, což je podle mě na AE fakt blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
22.12.11 20:51

Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA