Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
andyn82 píše:
Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.
Přesně tak!!
Tak já teda musím taky potrvidt. Nikdy sem Zyrtec nebrala. Ale teď co mám ty ekzémy, už bych to nevydržela do konce ledna na vyšetření a tak sem si ho koupila. Možná to bylo placebo ale po spolknutí první tabletky mě nic nesvědí a ekzémy jsou teď klidné. A i v letáku je napsáno:zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy
zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu ![]()
ahojte chtěla bych poradit mám 4 měsíční holčičku a ta trpí na ekzém bohužel nás kožní lékažka odbyla kortikoidovou mastí která sice zabrala ale po pár dnech se problém vrátil a ve větší míře
máme taky doma psa a malá navíc bere fenistilové kapičky proti svědění ale jinak nezabírá nic
přidávám fotky a chtěla bych vědět jakou mast koupit aby to zmytlo..děkuji moc
Koliska S mastí ti neporadím. Ale chodila jsem na diskusi o atop.ekzemu a tam jsou holky fakt zkušené a jedna se o tento problém opravdu zajímá, má i své stránky a poradnu www.proalergiky.cz. Jmenuje se Věra a je fakt dobrá. U takhle malých dětí je problém skoro vždy ve stravě. Pokud kojíš, tak jí asi vadí něco z tvé stravy. Velmi často je u malých dětí alergie na bílkovinu kravského mléka. ALe zkus napsat na ten server, ona ti určitě poradí. Je tam fórum a diskuse se přesně jmenuje Atopický ekzem u dětí do tří let. Přeju hodně štěstí a ať je problém brzy pryč
karolina969 píše:
Koliska S mastí ti neporadím. Ale chodila jsem na diskusi o atop.ekzemu a tam jsou holky fakt zkušené a jedna se o tento problém opravdu zajímá, má i své stránky a poradnu www.proalergiky.cz. Jmenuje se Věra a je fakt dobrá. U takhle malých dětí je problém skoro vždy ve stravě. Pokud kojíš, tak jí asi vadí něco z tvé stravy. Velmi často je u malých dětí alergie na bílkovinu kravského mléka. ALe zkus napsat na ten server, ona ti určitě poradí. Je tam fórum a diskuse se přesně jmenuje Atopický ekzem u dětí do tří let. Přeju hodně štěstí a ať je problém brzy pryč****
děkuji za info ![]()
mě teda na atopák zabíraj jen kortikoidy…takže Diprosone to jistí
![]()
Koliska:Ahoj,mám tříletého atopického syna..má to od druhého měsíce.Určitě bych zašla na alergologii ať víš jestli nemá alergie. U nás zjistili psy,kočky a bílek…kosmetiku bych zvolila A-derma a Sebamed,na praní Minirisk pro ekzematiky,hlavně žádnou aviváž a dávat máchání navíc…ekzém mu může ještě do tří let zmizet
A bacha na dráždivé potraviny jako rajče,celer,citrusy apod. až budeš přikrmovat…přeju hodně štěstí!!
ahoj ,Veq, dá se ten Minirisk sehnat i normálně v obchodě? Nebo jen na netu?
Nebo taková celková otázka, v čem ekzematikům perete? malá má ekzém skoro od narození až nedávno mě napadlo vyměnit prací prášek, jen nevím co použít místo Lovely, co je třeba ještě šetrnější.. ![]()
Já jsem si ho objednala na netu…možná,že kdyby ses zeptala v lékarně,tak ti ho objednaj.Doktorka mi jednou řikala o Lovele,že i když je tam napsaný,že je to pro děti,tak to ještě nemusí být pravda…Minirisk je přímo pro alergiky a pro ekzematiky.Sehnala jsem ho tady http://www.biopath.cz/…pro-alergiky
Jinak se s tim taky trápíme od narození,sdědil to po tátovi bohužel…někdy je to lepší,někdy ne:-((
Ahoj všem, jsem tu nováček. Mám maleho synka a stále bojujeme s ekzémem. Je něco co opravdu krom kortikoidů funguje? Díky.
Ahoj holky nechci zakládat další diskuzi proto přispívám sem.
Už několik let trpí ekzemi na rukou, když už jsem to měla hodně rozjetý rozhodla jsem se zajít k dr. Ten mi řekl že mám atopický a dyshidrotický ekzem. Mám to jen na rukou a trochu na stehnech. Dnes mi dr řekl, že to mám opravdu hodně a že si neumí představit, že by jsem stím měla vubec nastoupit do práce. Jsem zatím 2 roky na RD pžedtím jsem dělala školu. Takže žádný zaměstnání jen brigády. Ruce mám popraskaný uplně do masa, krvavý ruce a samej puchýř. Když doma něco dělám tak jen rukavice, ale abych pravdu řekla tak někdy mám problem se i podepsat někde na uřadě. Touto otázkou jsem se chtěla zeptat zda vám neco pomohlo já už jsem vyzkoušela snad vše co jsem na netu našla a hlavně co děláte za zaměstníní?
Ahoj, můj syn měl taky atopický ekzem, zbavil se ho díky přírodním produktům. Známá si stejnými produkty taky ekzem vyléčila. Pokud by tě to zajímalo, napiš mi SZ. S firmou díky tomu spolupracuji, tak nechci dělat reklamu.
Co Ti na to doporučil kožní lékař, co už jsi užívala a jaký to mělo efekt?
Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.