Atopický ekzém jako projev alergie na psa?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
andyn82
22.12.11 20:51

Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.

• Citovat
  • Upravit
100
22.12.11 21:02
andyn82 píše:
Tak pokud máš atop. ekzém a alergii na srst, tak při kontaktu se srstí tě začne kůže svědit.Pokud máš astma a alergii na srst,tak se začneš dusit. Při kontaktu s alergenem se uvolní histamin a může způsobit kopřivku nebo zúžení průdušek. Na toto jsou antihistaminika, třeba Zyrtec. Tak nevím proč by to byla blbost.

Přesně tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
23.12.11 09:08

Tak já teda musím taky potrvidt. Nikdy sem Zyrtec nebrala. Ale teď co mám ty ekzémy, už bych to nevydržela do konce ledna na vyšetření a tak sem si ho koupila. Možná to bylo placebo ale po spolknutí první tabletky mě nic nesvědí a ekzémy jsou teď klidné. A i v letáku je napsáno:zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy
zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.1.12 10:34

ahojte chtěla bych poradit mám 4 měsíční holčičku a ta trpí na ekzém bohužel nás kožní lékažka odbyla kortikoidovou mastí která sice zabrala ale po pár dnech se problém vrátil a ve větší míře :( máme taky doma psa a malá navíc bere fenistilové kapičky proti svědění ale jinak nezabírá nic :( přidávám fotky a chtěla bych vědět jakou mast koupit aby to zmytlo..děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
3.1.12 10:43

Koliska S mastí ti neporadím. Ale chodila jsem na diskusi o atop.ekzemu a tam jsou holky fakt zkušené a jedna se o tento problém opravdu zajímá, má i své stránky a poradnu www.proalergiky.cz. Jmenuje se Věra a je fakt dobrá. U takhle malých dětí je problém skoro vždy ve stravě. Pokud kojíš, tak jí asi vadí něco z tvé stravy. Velmi často je u malých dětí alergie na bílkovinu kravského mléka. ALe zkus napsat na ten server, ona ti určitě poradí. Je tam fórum a diskuse se přesně jmenuje Atopický ekzem u dětí do tří let. Přeju hodně štěstí a ať je problém brzy pryč :)****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.1.12 10:52
karolina969 píše:
Koliska S mastí ti neporadím. Ale chodila jsem na diskusi o atop.ekzemu a tam jsou holky fakt zkušené a jedna se o tento problém opravdu zajímá, má i své stránky a poradnu www.proalergiky.cz. Jmenuje se Věra a je fakt dobrá. U takhle malých dětí je problém skoro vždy ve stravě. Pokud kojíš, tak jí asi vadí něco z tvé stravy. Velmi často je u malých dětí alergie na bílkovinu kravského mléka. ALe zkus napsat na ten server, ona ti určitě poradí. Je tam fórum a diskuse se přesně jmenuje Atopický ekzem u dětí do tří let. Přeju hodně štěstí a ať je problém brzy pryč :)****

děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
8.1.12 23:48

mě teda na atopák zabíraj jen kortikoidy…takže Diprosone to jistí :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veq
2
13.1.12 21:52

Koliska:Ahoj,mám tříletého atopického syna..má to od druhého měsíce.Určitě bych zašla na alergologii ať víš jestli nemá alergie. U nás zjistili psy,kočky a bílek…kosmetiku bych zvolila A-derma a Sebamed,na praní Minirisk pro ekzematiky,hlavně žádnou aviváž a dávat máchání navíc…ekzém mu může ještě do tří let zmizet :) A bacha na dráždivé potraviny jako rajče,celer,citrusy apod. až budeš přikrmovat…přeju hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
14.1.12 09:16

ahoj ,Veq, dá se ten Minirisk sehnat i normálně v obchodě? Nebo jen na netu?

Nebo taková celková otázka, v čem ekzematikům perete? malá má ekzém skoro od narození až nedávno mě napadlo vyměnit prací prášek, jen nevím co použít místo Lovely, co je třeba ještě šetrnější.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veq
2
15.1.12 22:23

pavur

Já jsem si ho objednala na netu…možná,že kdyby ses zeptala v lékarně,tak ti ho objednaj.Doktorka mi jednou řikala o Lovele,že i když je tam napsaný,že je to pro děti,tak to ještě nemusí být pravda…Minirisk je přímo pro alergiky a pro ekzematiky.Sehnala jsem ho tady http://www.biopath.cz/…pro-alergiky
Jinak se s tim taky trápíme od narození,sdědil to po tátovi bohužel…někdy je to lepší,někdy ne:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meggyy
25.8.12 19:41

Ahoj všem, jsem tu nováček. Mám maleho synka a stále bojujeme s ekzémem. Je něco co opravdu krom kortikoidů funguje? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.14 13:40

Ahoj holky nechci zakládat další diskuzi proto přispívám sem.
Už několik let trpí ekzemi na rukou, když už jsem to měla hodně rozjetý rozhodla jsem se zajít k dr. Ten mi řekl že mám atopický a dyshidrotický ekzem. Mám to jen na rukou a trochu na stehnech. Dnes mi dr řekl, že to mám opravdu hodně a že si neumí představit, že by jsem stím měla vubec nastoupit do práce. Jsem zatím 2 roky na RD pžedtím jsem dělala školu. Takže žádný zaměstnání jen brigády. Ruce mám popraskaný uplně do masa, krvavý ruce a samej puchýř. Když doma něco dělám tak jen rukavice, ale abych pravdu řekla tak někdy mám problem se i podepsat někde na uřadě. Touto otázkou jsem se chtěla zeptat zda vám neco pomohlo já už jsem vyzkoušela snad vše co jsem na netu našla a hlavně co děláte za zaměstníní?

• Citovat
  • Upravit
394
7.11.14 14:09

Ahoj, můj syn měl taky atopický ekzem, zbavil se ho díky přírodním produktům. Známá si stejnými produkty taky ekzem vyléčila. Pokud by tě to zajímalo, napiš mi SZ. S firmou díky tomu spolupracuji, tak nechci dělat reklamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
7.11.14 14:22

Má dceři pomohlo moře. Ale s tou prací je to na pytel :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
7.11.14 14:53

Co Ti na to doporučil kožní lékař, co už jsi užívala a jaký to mělo efekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí