Frejkova peřinka - pravý úhel nohou?

83
19.12.11 12:20

Frejkova peřinka - pravý úhel nohou?

Chtěla bych se zeptat těch maminek, jejichž děti měly frejkovu peřinku, zda mají být nožky v pravém úhlu k tělu?
Nejsem si jistá, zda ji správně nandavám, nožky v pravém úhlu k tělu nemá - i když přitáhnu popruhy co nejvíc, nožky v pravém úhlu nejsou.
Mám obavu, abych ji nandavala správně, aby mi za 5 týdnů, kdy máme jít na kontrolu, neřekli, že ji bude mít déle, jelikož jsem něco udělala špatně.

Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
19.12.11 12:43
Evina29 píše:
Chtěla bych se zeptat těch maminek, jejichž děti měly frejkovu peřinku, zda mají být nožky v pravém úhlu k tělu?
Nejsem si jistá, zda ji správně nandavám, nožky v pravém úhlu k tělu nemá - i když přitáhnu popruhy co nejvíc, nožky v pravém úhlu nejsou.
Mám obavu, abych ji nandavala správně, aby mi za 5 týdnů, kdy máme jít na kontrolu, neřekli, že ji bude mít déle, jelikož jsem něco udělala špatně.Děkuji!

My ji měly,ale je to už asi 7 let :lol: vím jen že se nasadila a nějaký úhel se neřešil, je to vlastně náhrada za široké balení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.12.11 12:44

milá Evino,
hlavně bych investovala den a energii do toho,abych zajela za druhýám ortopedem na konzultaci, co si o tom myslí on. Fakt. Můžeš být velice překvapená, jak odlišný názor na stav kyčlí může mít druhý lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
19.12.11 13:05

tady dcera v perince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
19.12.11 13:06

a tady jeste foto od jedne holciny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
19.12.11 13:09

my zacaly na perince po14dnecha zadna zmena,tak nas poslala do brna,tam fakt super ortoped,tam musela kája na trakci-10dnu visela,pak ji dali sadru.pote strojek,nakonec bohuzel ve2letech musela na operaci,ale ted ma kycel v poradku a je to sikulka moje,nekulha,nikdo to nepozna,jen ma jizvu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
19.12.11 14:51

Nožičky v úplně pravém úhlu nejsou. Ani být nemůžou - když se podíváš na ten polštářek mezi nožičkama, tak není rovný. Krom toho má mimi plenu…
Určitě máš číslo na ortopeda. Takže jestli ti to pořád vrtá hlavou, tak prostě zavolej.

Moje doporučení je co nejdříve na peřinku přišít gumové kšandičky místo těch na suchý zip. Nedře to tolik a podstatně líp to drží. V galanterce prodávají takovou děrovanou gumu. Ideální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.12.11 15:28

Děkuji za rady, moc mi pomohla fotka od Valli :-) Nerada bych něco zanedbala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.12.11 21:44

My dostaly peřinku ve 4 měsících,měla ji do 8 měsíce.Kdybych šla hned po narození k jinému Dr. tak jí měla hned a bylo to jednoduší.Tím že už se chtěla pohybovat,tak jí nechtěla,takže jí moc nenosila,ale poctivě jsme cvičily,při každém přebalování.A ted je ok.Jinak je pravda že suché zipy moc nedrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pekulína
21.12.11 22:47

Tak my máme peřinku od 3 týdnů a zatím to nevypadá, že by nám jí sundali. Ale Ninunka nožičky do pravého úhlu nemá. A je pravda, že suchý zip moc nedrží. Já te´d budu našívat nový

• Citovat
  • Upravit
Veronika226
15.1.12 10:32

Jaká Frejkova peřinka?

Ahoj maminky - mám zoufalý dotaz na tu frej. peřinku - nemá z vás ještě někdo fotku té peřinky co používali vaše děti? mě doktor na první i druhé dítě předepsal něco neskutečného - tvar prkna či fošny :o( a je to delší než tělíčko novorozence :o( takže fakt by nemohlo ani v klidu ležet. kdysi tu mojí fošnu viděli doktoři v jiné nemocnici a vůbec nechápali co to je :o(
tak jsem si u prvního dítěte na MMB objednala to co zde vidím na fotkách a kyčle se nám zpravili i bez použítí „fošny“. nyní u druhé dítěte se nám to zatim nezlepšilo tak mám v plánu koupit novou neošuntělou frejk.peřinku která fakt bude pořádně držet nohy od sebe ale doposud jsem se domnívala, že ji snad neseženu. ale Vaše fotky mě navnadily, že se snad ještě vyrábí jen já mám pitomého ortopeda co na předpis píše kdo ví jaký kód :o(

• Citovat
  • Upravit
83
15.1.12 10:37

Netuším, jakou myslíš, ale foto přikládám. Tady najdeš různé fotky:
 http://www.google.cz/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronika226
15.1.12 12:07

fotka

teda neskutečně děkuju i za připomenutí obrázků v googlu. ani ten google nezná tu příšernost co máme doma! tak jsem naštvaná ještě víc. zítra dojdu k jinému ortopedovi a kéž by byl moudřejší a pochopil, že tu „fošnu“ nechci. nejsmutnější bylo, že i ta ženská ve zdrav.pomůckách byla úplně děsná - když jsem se jí ptala jak asi vypadá ta peřinka co mi doktor předepsal - tak na mě zírala, že prostě neví a ať si počkám než mi ji objedná :o(

tak já dám zítra vědět

• Citovat
  • Upravit
jana0108
29.1.13 20:25

@ Veronika226 vím, že Vaše příspěvky jsou rok staré, a le zajímalo by mě jak jste Veronika226 dopadla s tou frejkovou peřinkou. My ji taky dostaly, tu fošnu a když se koukam na internetu, jak vypadají ty jiné typy, tak mi příjde, že jsou pohodlnější jak ta fošna. Navštívila jste jiného ortopéda, nebo jste si pořídila jinou peřinku. Moc děkuji, jestli si najdete čas a napíšete mi.

• Citovat
  • Upravit
Veronika226
29.1.13 21:32

Tu fošnu zahoďte. já ji pak donesla ortopedovi, který mi ji předepsal a úplně zíral co to je. že ty ženské z obchodu zdravotní pomůcky prostě objednali něco jiného než jaký kód byl na lístku od doktora. problém totiž je, že ortopedi té dečce univerzálně říkají frejkova dečka ale zdravotní pomůcka se jmenuje abdukční peřinka viz foto v této diskuzi. to nejsprávnější co zde ostatní doporučují prodávají na www.ergon.cz PEŘINKA ABDUKČNÍ MĚKKÁ
Je indikována u dětí s luxací nebo dysplasií kyčelních kloubů jako preventivní nebo léčebný prostředek. Tato peřinka je vyztužena měkkou vložkou, zajišťující šetrnou fixaci dolních končetin v požadovaném úhlu. Zapínání na suchý zip.
Kód VZP: 04-0039789
já to koupila z druhé ruky na MMB a pomohlo to oběma dětem :o)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA