Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, máte některá děťátko s vadou srdce? Nebo znáte někoho kdo má? Konkrétně tuto: pulmonální artérie s defektem komorového septa… ![]()
Defekt septa síní jsem měla já. Je to operovatelné a v pohodě.
kamošce ve 22.týdnu na UZ zjistili,že mimi má jen půlku srdíčka,tak musela na potrat.Že je to nesličitelné se životem.
Sazkarka píše:
kamošce ve 22.týdnu na UZ zjistili,že mimi má jen půlku srdíčka,tak musela na potrat.Že je to nesličitelné se životem.
Promiň, ale tohle jedy fakt příspěvek za všechny prachy ![]()
Zakladatelko, brácha měl:
Komorový defekt, Koartaci aorty, Transpozici velkých tepen a Aortální regurgitaci…dnes je mu 18 let a léky nebere.
Je to operovatelné, objednej se na konzultaci s kardiochirurgem a on posoudí velikost vady a řekne, jakým způsobem se bude ubírat léčba ![]()
děkuji za příspěvky,
ale hledám někoho s touto konkrétní vadou… Vrátili jsme se z Motola, vím,co nás asi čeká, vím,že u každého dítěte je to jinak, jen jsem chtěla vědět, jestli některá z vás má dítě s touto vadou,jestli to zvládlo,popř. prodiskutovat i jiné věci
vím, že v Motole jsou profíci,ale přece jen mám strach, dětí s touto vadou není moc
Co je pulmonální artérie?
Malá měla subaortální defekt komorového septa.
Operovali ji před rokem a 5ti měsícema a je v pořádku-až na malinkatou další vadu na srdíčku ,která s tím ovšem nemá nic společného.
Sazkarka píše:
Líp podpořit neumíš?
Jaji77 píše:
Defekt septa síní jsem měla já. Je to operovatelné a v pohodě.
to je něco jiného septum síní a komory.
Zakladatelko- nechybí v tom názvu vady ještě něco před tou pulmonální artérií? pulmonární artérii má každý.
Alpaka píše:Jaji77 píše:
Defekt septa síní jsem měla já. Je to operovatelné a v pohodě.to je něco jiného septum síní a komory.
Zakladatelko- nechybí v tom názvu vady ještě něco před tou pulmonální artérií? pulmonární artérii má každý.
Já vím, chtěla jsem zakladatelku uklidnit, že po nápravě bude dítě vést naprosto normální život. Já svojí jizvu na hrudníku nosím pyšně, protože malovanou vstupenku do nového života a dvoje narozeniny nemá každý ![]()
Jaji77 píše:Alpaka píše:Jaji77 píše:
Já svojí jizvu na hrudníku nosím pyšně, protože malovanou vstupenku do nového života a dvoje narozeniny nemá každý![]()
![]()
krásně jsi to napsala.Doufám,že i moje dcera to bude takhle brát
Je pravda, že mě operovali až ve zralejším věku, bylo mi dvacet - chirurg si se mnou přišel popovídat a slíbil mi, že mi vymaluje pěknou čárku do plavek místo škaredé jizvy, a slib dodržel. Paradoxně to byla nevýhoda, komplikace byly právě kvůli vyzrálé imunitě, ale co je to troška trablů za darovaných takových třicet let života navíc? ( Kdybych se nenechala operovat, šance na dožití padesátky by byla skoro nulová ).
Jaji77 píše:
Je pravda, že mě operovali až ve zralejším věku, bylo mi dvacet - chirurg si se mnou přišel popovídat a slíbil mi, že mi vymaluje pěknou čárku do plavek místo škaredé jizvy, a slib dodržel. Paradoxně to byla nevýhoda, komplikace byly právě kvůli vyzrálé imunitě, ale co je to troška trablů za darovaných takových třicet let života navíc? ( Kdybych se nenechala operovat, šance na dožití padesátky by byla skoro nulová ).
Týjo a proč tě operovali tak pozdě?To se nevědělo dřív?
Mě řekli,že by se malá nedožila 4let
![]()
Protože když jsem byla malá, tak to tolik nezlobilo, zhoršilo se to věkem, a navíc se na začátku osmdesátých let ( 77 ve jméně je ročník ) operovaly téměř výhradně akutní případy a to já nebyla.
Mě řekli, že bych se dožila cca čtyřicítky a nesměla bych mít děti, první porod by mě spolehlivě zabil. Pak do toho nejdi ![]()
Zakladatelko mala ma defekt komoroveho septa, ted je sledovana a pozdejsim veku operace v motele, ale porad doufam, ze se ji to samo upravi i takove vyjimky jsou rikal nas kardiolog.
zakladatelko klidne pisni zpravu, muzeme si o tom popovidat