Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kamila92 píše:
Ahojky Pavučinko, no snad se mi podaří najít nějaký super kardiolog na Ostravsku..No cestovní je náročné to je fakt a ještě s malým prckem…:(
Pan Mudr. Pavlíček a Mudr. Gruzka jsou špičky úzce spoluprcují s dětským kardiem v Praze Motole. Chodíme k nim již 4,5 roku(syn je po několika operacích a další ho ještě čekají). Jsou to kapacity s velmi milým a vstřícným chováním. Samozřejmě s nejšpičkovějším vybavením. ![]()
Příspěvek upraven 21.11.12 v 23:51
Ano holky s tou jídelnou je to hrůza. Je to strašně daleko a šílený labirynt. Dostanete strávenky(snídaně, oběd, večeře). U oběda si můžete vzít na večeři studený obložený talíř a nemusíte už chodit do jídelny na večeři.
Co se týká ubytování, spí se na rozkládacích křeslech, které ale musí být přes den složené a peřiny v úložném boxu. Jinak to tam funguje následovně. přednost mají kojící maminky. A schema je následující(se synem na operaci jsem byla několikrát): První den, vás příjmou, udělají předoperační vyšetření, jste na mateřském pokoji na kardiu(mateřáku) přes noc a druhý den jde dítě na operaci(syn šel vždy hned ráno mezi 8-9hod protože operce vždy trvala 8-9hod). Hned po operaci syna převezli na pooperační (kardio) JIPku(zde je udržovné v umělém spánku na ventilátorech, dýchacích přístrojích atd). Po dobu pobytu dítěte na pooperační JIPce strácíte jako doprovod podle zákona nárok na lůžko(dítě vás prý podle zákona nepotřebuje). To znamená, že jste sice ubytováni na motolské ubytovně, ale hradíte si každý den ubytování smama. Pak přechází dítě na normální JIPku(zase kardio), tam už pokud je místo, můžete s dítětem být i přes noc(na rozkládacím křesle). Pokud místo není zůstáváte stále na ubytovně, ale už si pobyt nehradíte. Pak následuje ještě pobyt na mateřských pokojích na kardiu, kde zase pokud je místo může být doprovod s díťátkem i přes noc(na rozkládacím křesle). Pokud místo není je stále maminka na ubytovně, pobyt neplatí. Po celou dobu pobytu dítěte na kardiu platí maminka(tedy doprovod) regulční polatek.
Co se týče sestřiček i lékařů (diagnostiků i kardiochirurgů) jsou to kapacity a lidé se srdíčekm na správnémmístě. Obzvláště paní Alice je učiněný anděl, který pomáhá maminám jak jen může.
Snad jsem trošku pomohla. Přeji hodně zdaru, pevné zdravíčko, zdravé srdíčko a žádné pooperační komplikace
@Natinka Můžu se zeptat, to na obrázku je zmiňovaný syn nebo další dítko? Že se tak směle ptám…jen mě zajímá, pokud je to další dítko, zda je zdravé…
@Natinka No už ho nepotřebujeme..:( patricie mi týden po porodu umřela..:(
@RyBANA píše:
@Natinka Můžu se zeptat, to na obrázku je zmiňovaný syn nebo další dítko? Že se tak směle ptám…jen mě zajímá, pokud je to další dítko, zda je zdravé…
ano je to zmiňovaný syn Filípek. Na fotečce je čtvrt roku po jedné z největších operací které podstoupil. Další dítko čekáme v červenci 2013.
@Kamila92 je mi to velmi líto. Tohle by se vážně stávat nemělo. Úplně mi do očí vyhrkly slzy. Přeji upřimnou soustrast a ať čas alespoň trošičku otupí bolest, kterou cítíte. A co nevidět Vám pošle do náruče zdravé a krásné děťátko. Ať máte v životě už jen a jen štěstí. Ještě jednou upřímnou soustrast
@Natinka Ahoj, koukám, že na motolském kardiu jste už skoro „jako doma“, podle toho, co jsem se dočetla. (omouvám se, jestli jsem to přehnala, ale snažila jsem se to trošku odlehčit). Naši holčičku (4roky) čeká také operace srdce. Budou jí záplatovat díru mezi komorama. Myslela jsem si, že jí to budou dělat katetrem přes tříslo, ale bohužel bude mít otevřenou operaci a mimotělní oběh. Jsem z toho celá špatná, skoro nespím.
Chtěla jsem se zeptat, jak to malý snášel, po operaci, jak se hojila jizva a jestli ho to nebolelo? Díky za informaci.