Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ja jsem se divala do papiru, a my mame tuto vadu
Defekt komoroveho septa subaortalni, restriktivni dobre tolerovany.
Renča23 píše:
Tak ja jsem se divala do papiru, a my mame tuto vaduDefekt komoroveho septa subaortalni, restriktivni dobre tolerovany.
My měli taky subaortální defekt komorového septa-a je to rok a něco po operaci a je vše ok
Miris a v kolika letech probehla operace? A jak to mala snasela? Nam rikal kardiolog ze operace se dela nejdrive v predskolni veku, samo ze kdyz neco nebude v poradku tak drive.
Miris to nam kardiolog nerikal ze by se mala nedozila 4 let
, nam rika ze je to zatim v pohode a pak se uvidi, my chodime do Fakultky Ostrava.
operovali ji v 8měsících.
No každé dítě to má jiné.Malá měla tu dírku 1cm velkou a to bylo docela dost na tak malinké srdíčko.
My chodíme normálně k obvodní kardioložce na Vsetíně.Jí se to pořád nezdálo,tak nás odeslala do Brna a tam nám řekli,že musí být operace.No pak nám z Motole volali,nasadili malé léky a za 5měsíců nás pozvali na operaci.
Neboj se jste sledovaní,tak to bude v pořádku ![]()
jo a snášela to dobře.Je to bojovnice.
Za 10dní po operaci nás propustili domů
miriskaw píše:
Co je pulmonální artérie?Malá měla subaortální defekt komorového septa.
Operovali ji před rokem a 5ti měsícema a je v pořádku-až na malinkatou další vadu na srdíčku ,která s tím ovšem nemá nic společného.
no..takto..je to ucpaná plícnice, takže mu jde krev přes díru v srdíčku, a do plic jde dalšíma nějakýma cévkama, které se napojují na tu plícnici..říkali nám štěstí v neštěstí, kdyby neměl malý tu dírku mezi komorama, nežil by..zatím máme léky, v pondělí jedem do Brna na ko, a po novém roce si nás pozvou znovu do Motola..chtějí čekat,až zesílí, je to prej dost náročná operace..to asi každá u těchto maličkých, ale právě v Motole byly dětičky s jednou ucpanou cévkou, atd. Nikdo z nich neměl to co náš Martínek..no v Brně nás odepsali, s jejich jednání jsem nebyla spokojená ani v nejmenším, poslali nás domů, a měla jsem si jen volat, jestli ještě žije
nabízeli nám tam kněze, aby jsme stihli malého pokřtít
V Motole nám dali naději, tak proto zjišťuji, jestli máte někdo tuto vadu
miriskaw píše:
jo a snášela to dobře.Je to bojovnice.
Za 10dní po operaci nás propustili domů
určitě je, šikulka a bojovnice…a jak často chodíte na kontroly?
a máme to blízko, jsme od Uherského Brodu ![]()
hodně zdravíčka posíláme vaší maličké ![]()
Lucince taky ta krev proudila špatně a zatěžovala plíce.
Jaké léky berete?My jsme brali furon a kalcium-fuj hořké hnusy a skoro vždycky půlku vyblinkala…
Na ko chodíme co 3měsíce.Další nás čeká teď v lednu.Ale našli ji další malou vadu-rozštěp II ozvy,ale to se zatím řešit nemusí.
Teda to chování v Brně absolutně nechápu
co je to za přístup ![]()
V Motole jsou všichni úžasní,hodní a vstřícní.
Děkujeme a vám taky jen a jen zdravíčko a hodně sil
![]()
No pristup v Brne hnus to je mi lito. Ja slysela jen chvalu na Moto.
Tak my mame dirku 3 mm. Moc drzim pesticky!!
MIRIS TAKY DRZIM PESTICKY NA DALSI KONTROLE! My jdeme taky v lednu.
My jsem měli centimetr,tak asi proto byla operace tak brzy.
Děkuju za podporu a vám taky strašně moc zdraví a jen pozitivní výsledky kontrol
![]()
miriskaw píše:
My jsem měli centimetr,tak asi proto byla operace tak brzy.Děkuju za podporu a vám taky strašně moc zdraví a jen pozitivní výsledky kontrol![]()
![]()
![]()
jak velké to je, nevíme, ale snad by to mohli zoperovat najednou, ale nemusí se to podařit
bereme kalium, furosemid a digoxin..no a je to ![]()
Renča23 píše:
No pristup v Brne hnus to je mi lito. Ja slysela jen chvalu na Moto.
Tak my mame dirku 3 mm. Moc drzim pesticky!!MIRIS TAKY DRZIM PESTICKY NA DALSI KONTROLE! My jdeme taky v lednu.
to teda jo, doktůrek v brně se ptal, jak jsme dopadli v Praze, já jsem mu s úsměvem řekla, že ho operovat budou, a pan důležitý na mě spustil, prej co na tom vidím pozitivního
jsem mu důrazně řekla: snad to, že žije, ne??
Prý když to vidím takhle, tak jo, no
a ani vám nebudu popisovat, v jakém stavu ho převezli do Motola, prdelku měl doslova spálenou,snad se ani neobtěžovali malého přebalovat
a byla jsem u toho,když převezli z Brna kluka ve stejném stavu, to už nebyly ani opruzeniny,oni ty dětičky odepsali, a asi se podle toho k nim chovali ![]()
Jinak v Motole jsou doktoři fakt profíci, i co se chování k rodičům týče, a paní Alice Řezníčková, tj.kontaktní osoba mezi dr.a rodičem je ![]()
Ať vám to dobře dopadne, hodně zdravíčka ![]()
neboj se-podaří se to ![]()
jsou tam profici světové kvality
![]()
měsíc po operaci jsme pořád brali furon,kalium a brufen-proti bolesti a po měsíci všechno vysadili ![]()
jizvičku jsme mazali vepřovým sádlem a je už taky slabě vidět
Můj syn je po operaci- má velmi závažnou vadu, dospělosti by si neužil a bez operace by měl velmi nekvalitní život v dětství- ted je co se týče srdce ok.
Mimochodem dítě s půlkou srdce jsme potkala právě v Motole, dítěti bylo několik let, ale bohužel pořád se musely dělat operace..No nebudu to rozepisovat, bylo to velmi náročné