Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den,
chtela jsem se optat,muj dvoumesicni syn ma od vcera kasel,obcas se mu i zvedne zaludek kdyz vykaslava,myslite ze bych hned mela jit k doktorovi??A poradite prosim co na to pomaha,dekuji za kazdou radu a vase zkusenosti.
Já bych k lékaři šla, ta prcka zkontroluje, jestli mu to nesedlo na plíce,… jinak ten žaludek se mu asi zvedá z hleníků z nosu co mu tečou do krku, chtělo by je odsávat, jinak vyvýšená poloha, vlhký, chladnější vzduch. Doktorka vám doporučí kapky na kašel i na rýmu.
Ať je malému co nejdříve lépe. ![]()
Dobre,tak dekuji za radu je to strasny videt ho jak ho to trapi uplne to v nem chrčí ![]()
Pokud to vněm chrčí tak bych na nic nečekala a jela ihned k lékaři, nemoci u miminek a dětí jsou zrádné. ![]()
dr by ho poslechnout měl a hlavně, je před svátky, ať se kdyžtak předzásobíte, kdyby se to zhoršovalo, ať máte doma věci na vykašlávání, kapky do nosu, mořskou vodu a zkrátka všechno to kolem a nemusíte pak kvůli tomu hledat lékárnu se svátečním provozem
To Vám teda nezávidím.Hlavně,když je to takhle malý miminko.S kašlem bych neváhala a šla bych hned k doktorce ta mu aspoň předepíše něco na kašel.Bohužel na rýmu nic moc rychle nezabírá
Já jsem koupila malé v lékárně jakousi mastičku.Ta byla jak na namazání tak i na inhalování.Takže jsem vždycky odsála nos,převařila vodu a dala mastičku do vody.Protáhlo to nos a aspoň se líp dýchálo.Jo a taky jsem hodně zvlhčovala vzduch.Neměla jsem zvlhčovač vzduchu tak jsem namočila ručníky a hodila přes sušák.Tak ať jste brzy zdravý ![]()
Ano, okamzite k doktorovi, u takto malych deti to nie je sranda. Urcite sa mu i ulavi… my sme tiez s malickym boli teraz ukaslany a urymovany /bez teplot/ a i ked dychanie mal ciste a v hrdielku ziadny naznak po zapale, doporucila nam Mucosolvan a fenistil, odsavat nostek, nasivin pro kojence, zvlhcit vzduch v miestnosti, zvysit mu pod hlavickou matrac pre lahsie dychanie a tymianovu masticku na ten kasel /ale tu sme nezohnali
/. Drzime palce a nech mu coskoro lepe!!
Nám zabíral sirup ambrobene, nebo teď praktikujem tymiánový domácí (200ml vařící vody, do toho 200g cukru , do toho sáček tymiánu - z lékárny nebo ZV, dávat po lžičkách) a ten je teda super. Určitě mu nějaký sirupek dávej, jinak mu to někde sedne. A má se nosit ve vzpřímené poloze, aby to líp vykašlal. Pro jistotu bych ale stejně zašla k dr.
Ahoj holky.. Mám doma 2 měsíční nemocnou princeznu
a chtěla jsem se zeptat, jak mám doma udělat vlhký vzduch pro lehčí dýchání.. Zvlhčovač nemám, tak jedině ručníky a mám mít i zavřená okna a zatopit a pak ty ručníky rozvěsit? Mám první mimi, tak se obávám, aby vše bylo ok
.. Děkuji za odpovědi.. Ivon
Ahoj, na topení a klidně i na sušák na prádlo rozvěš mokrý ručníky-ten sušák dej k postýlce, jinak teplotu v místnosti udržuj takovou, aby tam nebylo dusno a přetopeno, ale zase, aby tam nebyla zima a chladno…a v pondělí pokud se to nezlepší, tak s takhle malým mimčem k doktorce, pokud se to bude nějak hodně horšit, tak pohotovost a hlavně odsávat hleny..to má jen rýmu, nebo i kašel a horečky? ať je brzy líp ![]()
No zatím jen pokašlává a kýchá, ale příjde mi, že to bude zadní rýma ptž, když krmíme, tak to v ní rachtá v nosánku, ale neteče.. Má strašně takových mokrých holoubků a když jsem jí čistila nosík, tak i dost mokrá vatička.. Dnes jsem jí koupila na doporučení mudry prospan sirup a mořské kapičky a po kapičkách odsála a bylo toho docela dost v odsávce.. Přítel jí držel hlavičku a říkal, že to i cítil pod rukou, jak to zarachtalo, když se to vysálo. Jinak dneska ráno jsem se lekla, ptž se z těch hlenů co jí nejspíš tečou do krčku začala dusit.. Byl to teda šok.. Jinak mudra říkala, že kdyby něco, tak že hned dorazí, takže by to mělo být už ok.. Jinak moc děkuji za rady ![]()
Holky obnovuji diskusi, mám dotaz - malej má necelé 3 měsíce, rýmu moc nemá, protože když jsem zkoušela odsávat, tak sem skoro nic nevytáhla, ale občas zakašle, kucká, ale jako by to v něch chrčí, jak kdyby měl ucpaný nosánek. Zkoušela sem kápnout Libenar, ale nezdá se mi to lepší. Mám zítra fičet k doktorce? Dnes už tam není. A nebo máte nějaké rady, jak prckovi ulevit? Díky!
@cucik14 Urcite bych frcela k doktorce, kvuli tomu aby ho mela pod kontrolou a nesedlo to na prudusky nebo na plice, mala tahle musela brat ve dvou mesicich ventolin, ale pokud mas podezreni ze se mu spatne dycha tak urcite zvednout hlavicku, podloz nozicky postylky u hlavy treba knihama at ma hlavicku vejs. Rozves mokry rucniky na topeni at je dostatecne vlhky vzduh a at spi v chladnejsi mistnostni kde je tak 18 stupnu. A tim libenarem spis vytirej nos nez ze to tam budes kapat tim pak ma vic tekutin v nose. To je asi tak vse co muzes udelat a hodne s nim chod ven pokud nema teplotu a neprsi. bude se mu lip dychat a i spat. Ale k doktorce bych zasla at ho poslechne ze to nepada dolu na prudusky a plice.
@cucik14 ahoj a ma i teplotu? Pokud ne tak bych k dr nesla. Nam pomáhá zvlhcovac vzduchu - zapinam ho na celou noc, což sice z pokoje udělá tropy, ale krasne se dýchá. Jestli kojis můžeš kapnout mm ![]()