Uzdička pod jazykem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
21.12.11 13:21

uzdička pod jazykem

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda jste byl někdo z vás na zákroku krátké uzdičky pod jazykem s miminkem v nemocnici v Praze, Královské vinohrady. Máme na to jít, termín ještě nevíme, prý to bude pod narkózou (malému je 9měs.) a na 4 dny v nemocnici. Prý tam můžu ležet s ním. Zajímá mě, jak to probíhá, jestli opravdu budu moct být celé 4 dny s ním, i v noci, stále kojíme, a jak ten zákrok probíhá. Trochu jsem toho na netu načetla, ale jen u dětí starších a bez narkózy. Tak nevím, co mám čekat. Jestli bude třeba pak schopný normálně jíst.
Budu ráda, když se podělíte o vaše zkušenosti, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17026
21.12.11 13:31

Market-neporadim,jen jsem se chtela zeptat-to ma nejak vic,ze to strihaji v narkoze?

Muj mladsi mel uzdicku hodne,takze to slo videt hned prvni den po porodu-neslo by mu dobre sat mliko a pozdeji mluvit,tak mu ji strihli hned.Ten prvni den.Otazka jedne sekundy,miminko neplakalo vubec 8o .A hned byl prilozeny a sal jak mel a na to hned usnul..takze podle naseho soudim,ze to komplikovane vubec neni,ale to je jen jedna zkusenost a k tomu jeste u malinkeho miminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 13:32

každopádně bojuj proti narkoze, zakrok je to na 20 vterin, takze je narkoza uplne zbytecna, stejne tak pobyt v nemocnici (jen to prinese lekarum body od pojistovny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aluše
21.12.11 13:37

Já nechápu, proč mu to budou dělat až tak pozdě. Syn to měl taky. Všimla jsem si toho sama a pediatr taky. Řekl mi, že se to udělá mezi 6 - 8 týdnem, později by už se bránil a musel by pod narkozu. Zákrok trval půl minuty, krev tekla malinko, sál úplně v pohodě. Jen jsem mu to musela asi týden masírovat, aby to zase nesrostlo. A teď úplně v klidu.

• Citovat
  • Upravit
3950
21.12.11 13:39

nám to taky stříhl už v porodnici jen to cvakli a byl klid ano to nekrvácelo a dělali nám to snad den před odchodem z porodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 13:46

u nás si toho všimla dr. při první návštěvě doma, v porodnici nic neříkali, mlíčko saje v pohodě, ale když ho krmím, tak otevře pusu a tu porci jídla mu spíš otírám o horní patro, tak nevím, jestli je to tou uzdičkou. Dr. říkala, že počkáme a ted už nás poslala, at rozhodnou spíš na tý plastice. Je fakt, že miminko v porodnici se tolik nebrání a nemele sebou, tak asi proto narkóza, když malému odsávám nos, tak se nemůžu trefit do dírky, tak nevím, jak by dělali tohle, to by ho museli držet aspon 4 lidi :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 13:51
marketa83 píše:
u nás si toho všimla dr. při první návštěvě doma, v porodnici nic neříkali, mlíčko saje v pohodě, ale když ho krmím, tak otevře pusu a tu porci jídla mu spíš otírám o horní patro, tak nevím, jestli je to tou uzdičkou. Dr. říkala, že počkáme a ted už nás poslala, at rozhodnou spíš na tý plastice. Je fakt, že miminko v porodnici se tolik nebrání a nemele sebou, tak asi proto narkóza, když malému odsávám nos, tak se nemůžu trefit do dírky, tak nevím, jak by dělali tohle, to by ho museli držet aspon 4 lidi :) .

o to ze se mele teda nejde, syn byl pred mesicem na tomtez zakroku, posilali nas do nemocnice, ze to bude v narkoze, sli jsme na ORL lekar to udelal za 20 vtetin a to i s usazenim do kresla, do minuty uz nebrecel a normalne jedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
21.12.11 13:56

souhlasim s jizvikovou…ono to pro maminky muze znit lip,ze je pod narkozou,takze vlastne o nicem nevi,ale ja osobne se narkozy taky obavam..

ale na to ses vlastne neptala.Pobyt v nemocnici maji kazda nemocnice jine.Treba u nas jsou s temi nejmensimi do tri let maminky primo na pokoji,jinde zase maminky odchazi na noc na ubytovnu,ale u ditete do jednoho roku,ktere je hodne kojene bych to videla na ubytovani s ditetem(snad),jak je to v Praze nevim.I kdyz ty 4dny v nemocnici jsou az presprilis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
21.12.11 13:57

no a ja jsem to nedokazala prosadit v nemocnici, kdyz jsme byli s jinym problemem v 5ti tydnech. Stale si ale myslim, ze kvuli tomu pije spatne :( Ma uplne srdicko, nevyplazi jazyk. A oni mi rekli, ze to chtelo v porodce, a ted uz to tam nedelaji apod. blabla.. Pak prisla doktorka podivat se jak pije a rozhodla se, ze mu to nevadi. Vrchol!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 14:05
AniNevim píše:
no a ja jsem to nedokazala prosadit v nemocnici, kdyz jsme byli s jinym problemem v 5ti tydnech. Stale si ale myslim, ze kvuli tomu pije spatne :( Ma uplne srdicko, nevyplazi jazyk. A oni mi rekli, ze to chtelo v porodce, a ted uz to tam nedelaji apod. blabla.. Pak prisla doktorka podivat se jak pije a rozhodla se, ze mu to nevadi. Vrchol!

tak si dojdi na ORL, syn nemohl vyplaznout jazyk vubec, nemluvil, spatne pil, blbe jedl, casto blinkal protoze nedokazal poraadne posunout jidlo ke krku a hrozne slintal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.12.11 14:11

me to strihali az v prvni tride…normalne nuzkama..smik a sla jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 14:12

a kolik bylo tomu vašemu dítku, jak jste s ním byla před měsícem? Mě ta narkoza taky děsí,přijde mi to zbytečný. Tak nevím no. Ale zas si neumím představit, jak by ho udrželi bez narkozy, byli jsme na čistění slzných kanálků a tam se taky chodí do půl roka, pak se to řeší nějak taky v narkoze. Nám se to naštěstí spravilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 14:13

dotaz je pro p. Jizvíkovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 14:15
marketa83 píše:
a kolik bylo tomu vašemu dítku, jak jste s ním byla před měsícem? Mě ta narkoza taky děsí,přijde mi to zbytečný. Tak nevím no. Ale zas si neumím představit, jak by ho udrželi bez narkozy, byli jsme na čistění slzných kanálků a tam se taky chodí do půl roka, pak se to řeší nějak taky v narkoze. Nám se to naštěstí spravilo :-)

v lednu mu budou dva roky, lekar kontroloval i nejmladsiho - 9m- ze by mu to strihl take

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 14:23

je taky možný, že to má přirostlý víc, tak proto narkoza, asi se ještě zeptám na názor svý dětský dr., na tu narkozu, jestli by to nešlo bez ní a bez pobytu v nem., nevím, co tam chtějí pak dva dny ještě sledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí