Uzdička pod jazykem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
21.12.11 14:25

Nám stříhali uzdu ambulatně u dr v ordinaci,žádný špitál.Za 20 sekund bylo hotovo,nebo snad ještě za mín,žádné omezení,trošku řevu,kapka krve.Je to jen blána,mudr říkal,že to ani nebolí,spíš dětem vadí,že se je nasilím drží.Prcek byl teda mimino,jak mu to dělali,takže to nebyl takový problém,ale dělají to bez narkozy i u větší dětí,je to fakt rychlovka,na těch pár sekund za asistence sestřiček se to určitě dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 14:29

ještě jsem zapomněla dodat, že mu budou stříhat i tu horní, pod horním rtem. chci se zeptat, tak narkoza malým dětem nějak hodně škodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 14:41

vždy je narkoza nebezpecna a krome jineho, pri ni umiraji nervove bunky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
21.12.11 14:41

náš malý byl na tom zákroku před dvěma týdny, uzdičku měl už od narození opravdu dost přirostlou. Měli sme to jít taky stříhat dřív, ale jelikož sem nepřitel narkozy a nedělalo nám to problémy počkali jsme do tří let. Byla to otázka snad půl minuty, žádná krev, žádný pláč.
Jinak přije marketo at to dobre dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.12.11 14:44

ja se toho bala hrozne, ale opravdu neni proc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.12.11 14:48

děkujeme moc, no tak to ještě nějak pořeším s dětskou dr. uvidíme, taky se tý narkozy docela bojím, člověk nikdy neví, doktoři jsou taky jen lidi, né kouzelníci. Tak moc děkuju všem za rady a příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aluše
21.12.11 15:08

Já bych tipla, že v té nemocnici tak dlouho budete kvůli té narkoze. Synovi to taky dělali ambulantně - doktor (pediatr) mi tehdy říkal, ať si ani nesundavám boty, že hned půjdeme. Fakt to nic nebylo, ale malej byl prcek.

Uzdičku pod rtem mi dělali v 27letech a bolelo to dost, asi 2 dny jsem nemohla jíst, tak možná je ta hospitalizace kvůli tomu, že je to kombinované.

• Citovat
  • Upravit
16986
21.12.11 21:10
jizvíková píše:
AniNevim píše:
no a ja jsem to nedokazala prosadit v nemocnici, kdyz jsme byli s jinym problemem v 5ti tydnech. Stale si ale myslim, ze kvuli tomu pije spatne :( Ma uplne srdicko, nevyplazi jazyk. A oni mi rekli, ze to chtelo v porodce, a ted uz to tam nedelaji apod. blabla.. Pak prisla doktorka podivat se jak pije a rozhodla se, ze mu to nevadi. Vrchol!
tak si dojdi na ORL, syn nemohl vyplaznout jazyk vubec, nemluvil, spatne pil, blbe jedl, casto blinkal protoze nedokazal poraadne posunout jidlo ke krku a hrozne slintal

Dekuji moc, existuje detsky ORL?
myslis, ze by to zvladli i u 5mesicniho prcka bez narkozy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
5.1.12 20:51

narkóza

Ahoj, nám zjistila zubařka nedávno při prohlídce v 1 roce hodně přirostlou uzdičku pod horním rtem, kvůli které má velkou mezeru mezi horními jedničkami. Běžně to nastřižení prý provádí doktorka ambulantně, ale protože to má přirostlé opravdu hodně, a nevydržel by v tomto věku u toho zákroku nehybně a v klidu, tak máme jít prý cca ve 4 letech na plastiku, a bude se to dělat v narkóze. Taky nejsem z té narkózy nadšená, ale tam je důležité, aby byla uzdička pryč, než vypadnou mléčné zuby, aby pak mezi stálými jedničkami nezůstala ta mezera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
7.1.12 20:50

Ahojda :mavam:
Na tu narkózu jsem taky zvědavá, co ti poví dr… :think:
Mě to dělali asi v pěti letech, bez narkózy a synovi jsme to nechali šmiknout asi ve dvou měsících…Nestihl se ani rozbrečet a venku ze špitálu už normálně pil čajík…mohl hned jíst a všechno, vůbec se to na něm nijak neodrazilo…takže tu narkózu fakt nechápu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.12 23:01

narkóza

@marketa83 prosím tě a jak jste nakonec dopadli? Nám také vyhrožují stříháním uzdičky pod jazykem v narkóze. ORL doktor mi říkal, že to běžně dělá ambulantně, ale že náš malý má tu uzdičku masivní, takže by to znovu srostlo, proto je potřeba větší zákrok v narkóze i s šitím, a mně se to samozřejmě strašně příčí. Tak teď sháním informace a dosud jsem nenarazila na nikoho, komu by to dělali v narkóze.
Logopedka řekla, že i když je zatím malý (26měs.), tak je důležité to vyřešit, aby mu to nebrzdilo rozvoj řeči. Ale nejvíc mě štve, že to neřešili už v porodnici, měli jsme velké trable s kojením, ani naše pediatrička se mu vůbec nepodívala do pusy, když jsem si jí stěžovala v každé poradně, že pořádně nesaje. Zkušenost pro příště..

• Citovat
  • Upravit
298
21.11.12 23:14

Tak malému to střihli hned v porodnici. Dceři až v 5 letech u zubaře, protože měla mezeru mezi jedničkama. Ale zubař mi dopředu říkal, že jí o ničem nemám říkat. A dělal jí normální prohlídku a mezitím cvaknul :?.Holka v poho ani si toho nevšimla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.11.12 00:03

U Vítka mi to teď střihli už v porodnici. Taky se teda divím, když byl problém. U něj to vyla průhledná blanka, takové nic, ani necuknul, ani kapka krve, prostě nic…

Jinak určitě nechat udělat co nejdřív. čím později, tím hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.11.12 01:20

Tak to mi reknete, co to ma byt. Rodila jsem ve velke fakultni nemocnici. Kdyz jsme se o 5 tydnu pozdeji ocitli na detskem ve stejne nemocnici ( s chirurgickym problemem), tak jsem byla ja ta, kdo upozornoval doktory, ze ma kratkou uzdicku a furt jsem se ptala, jestli nemuze byt problem s kojenim kvuli tomu. Tak za mnou poslali jednu doktorku pozorovat jedno prisati. Pry OK. Dalsi doktorka (starsi) se podivovala, proc uz nestrihaji uzdicku v porodce, kdyz to tam vzdy delala, kdyz slouzila. Take mi rekla, ze to muze mit velky vliv na sani (konkretne u nas).
Proto jsem si myslela, ze ted je standardem, ze to v porodce nedelaji. Kdyz ale ctu @Markittka, tak do mne vjizdi vztek, protoze jsme si mohli usetrit spoustu utrpeni :-(
Ani nevim, jak to bude do budoucna, malicky ani ted neplazi jazyk (15,5 mesice), jen ho ma kously mezi zuby, kdyz ho asi chce vyplazit.
Ma to urcite po mne, mne ji strihali kolem 6 let a bolelo to teda dost, i pres nejaky mrazici sprej. Pamatuji si zive, jak jsem byla na mamku nastvana, ze mi nerekla pravdu, ze to bolet bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3610
22.11.12 07:50

Tak já jsem byla se synem když měl 2 roky a to bylo v ordinace. Za 2 minutky bylo hotovo a jelo se domů. Pod jazyk mu stříkl nějakou vodičku. No a po 2 minutách bylo po pláči. Já bych mu teda narkózu nenechala. Syn měl už 4 narkózy a hrůza. Ale to je jen můj názor. čím je dítě větší, tím je to prokrvenější. Já mám uzdičku také, ale zjistilo se to až se to zjistilo u syna- že ji má po mě. Ale nikde jsem na stříháni nebyla a ani to nemám v plánu :mrgreen:
já bych zašla někam jinam na orl pro další názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí