Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mucosolvan Junior je určen od narození.
Ale dvouměsíčnímu miminku bych rozhodně jen tak léky neordinovala, u takhle malého prcka by měl vždycky rozhodnout doktor.
Holky taky potřebuju poradit.. Mala ma mucosolvan a já nevím kolik se dáva ml… Chlapak mi vyhodil krabičku.. Mala má 9 měsicu.. Poradíte prosím prosím?? Dávám 2,5.. Myslím že se dává 5.. Ale nejsem si jistá
sikinka16 píše:
Holky taky potřebuju poradit.. Mala ma mucosolvan a já nevím kolik se dáva ml… Chlapak mi vyhodil krabičku.. Mala má 9 měsicu.. Poradíte prosím prosím?? Dávám 2,5.. Myslím že se dává 5.. Ale nejsem si jistá
3. JAK SE MUCOSOLVAN junior UŽÍVÁ
MUCOSOLVAN junior užívejte vždy přesně podle pokynů svého lékaře nebo této příbalové informace. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Jestliže není lékařem určeno jinak, je obvyklá dávka přípravku (5 ml sirupu = 1 čajová lžička):
Dospělí a děti nad 12 let: 10 ml (2 čajové lžičky) 3× denně
Při léčbě dětí do 12 let je doporučováno následující schéma dávkování závislé na závažnosti onemocnění:
Děti od 6 do 12 let: 5 ml (1 čajová lžička) 2 - 3× denně
Děti od 2 do 6 let: 2,5 ml (1/2 čajové lžičky) 3× denně
Děti do 2 let: 2,5 ml (1/2 čajové lžičky) 2× denně
Jinak příbaláky léků najdeš třeba na www.lekarna.cz ![]()
sikinka16 píše:
Ahoj,
Mucosolvan junior - na krabičce píší : děti do 2 let 2,5 ml 2× denně.
Těch 5 ml se dává až od 6 let věku.
Děti od 6 do 12 let:
5ml(1čajová lžička) 2× denně
Děti od 2 do 6 let:
2,5ml(1/2čajové lžičky) 2× denně
Děti do 2 let:
2,5ml(1/2čajové lžičky) 2× denně
Ikdyž nám doktorka předepsala 10.měsiční dceři (8kg) 1ml x 2denně
my taky máme 10 měsíců-poprvé před třemi týdny nám napsala 2,5ml - to měla suchý kašel. TeĎ je znovu nachlazená, ale měla vlhký kašel a to nám napsala jen 2ml.
Díky holky.. Včera jsem jí dala 5 ml..
Chudák malá.. Ale nic jí naštěstí není.. Až dnes mě napadlo jestli to není nahodou moc ![]()