Jak na začínající kašel

444
21.12.11 19:58

Jak na začínající kašel

Ahojky. Syn (11,5 měsíců) má týden rýmu, která jde normálně odsávat, je čirá a malej je zatím bez teplot. Do nosíku mu stříkám Quixx, mažu tymiánovým krémem od Justu (jen plosky nohou, zdá se mi silný, tak se bojím) a odsávám. Mám i aromalampičku s eukalyptem. Ale přijde mi, že to nezabírá. K tomu začíná kašlat, zatím jen občas (nevím, tak 7× denně). Už jsme to takto jednou měli, na začátku podzimu - také dostal rýmu a z toho pak strašný kašel, kterého jsme se nemohli dlouho zbavit. Nejspíše mu rýma teče do krku a z toho pak kašle. Jak tomu zabránit? Mám mu začít dávat něco na kašel? Dávám ho spát ve zvýšené poloze, ale to se mu vůbec nelíbí, budí se a pořádně se nevyspí, raději spí na rovném… Díky za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5591
21.12.11 20:08

Mladší (11m) má taky od pátku rýmu s kašlem.Rýma není hrozná,odsávám 2-3× za den.Kašel má vlhký,přes den dávám Ambroxol kapky do jídla (něco jako mucosolvan),na noc dávám do UM Stoptussin kapky a Nurofen (je protizánětlivý a trošku ji to zklidní) Spí normál na rovném,spí na břiše a stejně cestuje po postýlce,takže vyvýšená postýlka nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
21.12.11 20:13
jana32 píše:
Mladší (11m) má taky od pátku rýmu s kašlem.Rýma není hrozná,odsávám 2-3× za den.Kašel má vlhký,přes den dávám Ambroxol kapky do jídla (něco jako mucosolvan),na noc dávám do UM Stoptussin kapky a Nurofen (je protizánětlivý a trošku ji to zklidní) Spí normál na rovném,spí na břiše a stejně cestuje po postýlce,takže vyvýšená postýlka nemá smysl.
To se dá koupit v lékárně bez předpisu nebo jste byli u doktorky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
21.12.11 22:03
terka85 píše:
Ahojky. Syn (11,5 měsíců) má týden rýmu, která jde normálně odsávat, je čirá a malej je zatím bez teplot. Do nosíku mu stříkám Quixx, mažu tymiánovým krémem od Justu (jen plosky nohou, zdá se mi silný, tak se bojím) a odsávám. Mám i aromalampičku s eukalyptem. Ale přijde mi, že to nezabírá. K tomu začíná kašlat, zatím jen občas (nevím, tak 7× denně). Už jsme to takto jednou měli, na začátku podzimu - také dostal rýmu a z toho pak strašný kašel, kterého jsme se nemohli dlouho zbavit. Nejspíše mu rýma teče do krku a z toho pak kašle. Jak tomu zabránit? Mám mu začít dávat něco na kašel? Dávám ho spát ve zvýšené poloze, ale to se mu vůbec nelíbí, budí se a pořádně se nevyspí, raději spí na rovném… Díky za jakoukoliv radu.

Ahoj, za mě bych na to rozhodně doporučila doktora - měli sme nachlup to samé a je to angína - antibiotika. Nechcu strašit, ale malá byla bez teplot a vypadala až na občasný zakašlání naprosto v pohodě - a hle.. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
21.12.11 23:20

oboje bez předpisu normálně v lékárně.Na poslechnutí jsme byli taky,bo my máme se starší z kašle nález na průduškách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.12.11 13:16

Kašel jen ráno a večer

Malým 15 měsíců kašle jen ráno a večer,má trošku rýmu ,ale není to nic strašnýho - když začala rýma koupila jsem marťánky ( jiný vitámíny v lékarně neměli) po týdnu od rýmy začal kašlat, je to takovej ten hlenovej kašel - kuřáckej kašel . Teplotu nemá, jí normálně,spí dobře - tak nevím jestli zajít k doktroce příjde mi to zbytečný - přemýšlela jsem,že bych mu dala na hrudníček nějaký teplý obklad aby se mu to uvolnilo :think: nebo mám koupit něco na odkašlávání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí