Hemangiom a léčba v Motole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2338
13.2.12 10:35

ahoj!
Už jsem psala před časem a Mudr. Mališe mohu jen doporučit, tuším, že ordinuje již častěji, 2× do měsíce, dovolat se mu je někdy trochu oříšek, ale jde to a určitě bych konzultaci doporučila. Zrovna na poslední ko před 14 dny jsem tam mluvila s rodiči, co se bohužel o léčbě dozvěděli pozdě, kdy syn měl hemangiom už dost veliký, takže má trochu deformovaný ret, ale přesto jim léčba hodně pomohla. My jdeme na kontrolu až koncem dubna,jen pro prášky jedu už za 14 dní. Info pro již docházející maminky, kardio se prý stěhuje do centrální budovy (dětské odd., 2.patro). Všem držím palce, ať je léčba úspěšná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.2.12 14:36

Všem maminkám moc,moc děkuji za doporučení pana doktora.Doufám,že i nám řekne něco lepšího,než jen to,že máme čekat.Každopádně v pátek tam určitě zavolám a snad nás co nejdříve objedná.Navigaci máme,tak doufám,že tam i trefíme.Každopádně se ještě určitě ozvu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.2.12 20:36

Ahojky,tak jsem dneska volala panu doktorovi.Bohužel tento pátek neordinoval,tak jsem s nim nemohla mluvit.Ale vzala mi to velice příjemná sestřička,které jsem vysvětlila náš problém.Po jejím ujištění,že určitě pana doktora máme navštívit,nás objednala na 23.3.mezi 9-12hod..Tak že doufám,že neonemocníme,aby už jsme konečně věděli na čem jsme.
Jen jsem se zapoměla zeptat,jestli je tam nějaká centrála,kde by jsme se zaevidovali nebo jak to tam funguje popř.podle jakého pořadí se tam chodí.Je mi jen divný,že nejsme objednaný na určitou hodinu.Neni tam chaos,když třeba většina maminek přijde hned ráno :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.2.12 10:36
Peťuláci píše:
Ahojky,tak jsem dneska volala panu doktorovi.Bohužel tento pátek neordinoval,tak jsem s nim nemohla mluvit.Ale vzala mi to velice příjemná sestřička,které jsem vysvětlila náš problém.Po jejím ujištění,že určitě pana doktora máme navštívit,nás objednala na 23.3.mezi 9-12hod..Tak že doufám,že neonemocníme,aby už jsme konečně věděli na čem jsme.
Jen jsem se zapoměla zeptat,jestli je tam nějaká centrála,kde by jsme se zaevidovali nebo jak to tam funguje popř.podle jakého pořadí se tam chodí.Je mi jen divný,že nejsme objednaný na určitou hodinu.Neni tam chaos,když třeba většina maminek přijde hned ráno :think: ?

Dobrý den, my jdeme taky 23.3. tak se tam třeba i uvidíme :-) objednává se takto, ale kdo dřív přijde a dá kartičku sestřičce, jde dřív na řadu. My tam jsme vždy už od cca 8.30 a jsme 2hý nebo max. 3tí…abysme zase co nejdříve jeli domů…nikam se nebudete registrovat. Je to v prvním patře…dole je recepce a oni Vám to řeknou, kam máte jít. Jde to tam rychle, většinou tak 5 minut a jde další…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.2.12 14:28

Děkuji za zprávičku,tak to jste mě potěšila,že to tam jde rychle a že ráno to tam nebývá tak nacvaklý.Už jsem se bála,že to naše šídlo budu muset zabavovat 2 hodiny.I když bych na to měla být už zvyklá.V Brně to bylo normální,kord když jsme chodili i na EKG.
Je dost možný,že se tam potkáme(teda jestli nezabloudíme).Chtěli jsme také vyjet co nejdříve.Malýho zbudím už tak ve 4hod.,abych mu stihla dát ještě kinedryl a mohl se ještě trochu proběhnout,než ho zase přivážu :nevim:
Každopádně ještě jednou moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.2.12 19:15

Nemáte vůbec za co, hlavně ať Vám to tam dobře dopadne … pak písněte jak jste dopadli a jestli jste byli s panem doktorem spokojeni :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.2.12 09:07

Lenko ještě jsem se Vás chtěla zeptat,potřebuji k panu doktorovi doporučení od dětský nebo stačí přijít bez něj?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.2.12 09:16

tak to si nejsem jistá, my jsme ho měli, ale myslím si že ho nemusíte mít, ale tak pro jistotu bych ho raději vzala…tím nic nezkazíte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.2.12 09:24

Odpoledne jdeme na vyndání stehů,tak ji řeknu,ať mi ho napíše.Budu ho mít radši u sebe,kdyby náhodou ho po nás chtěl…děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.3.12 16:08

Maminky, jen jsem chtěla napsat, že my právě léčbu betablokátory podstupujeme - ujali se nás na hemago-onkologickém oddělení na Dětské klinice při FN Olomouc. Jsou tam báječní, vstřícní, opravdu doporučuji se tam raději objednat a mít jistotu, že se k hemangiomu vyjádřil odborník, než abyste dopadli jako my - na podzim nás v Ostravě odbyli, že to je kosmetická vada, a o Vánocích jsme pak lítali, když hemangiom krvácel (kolem ouška, velikost 5×6 cm, vystouplý tak 2 cm nad povrch) a pak se zanítil. Následovala antibiotika (u 4měsíčního skřítka) a pak už naštěstí bylo jen dobře - právě díky Olomouci. Takže opravdu doporučuji! V Motole, v Olomouci nebo v Brně tuším u MUDr. Fáberové.

více informací o léčbě:

http://www.ceskatelevize.cz/…11058130003/

držím palce! U nás to skvěle zabralo a snad se to ztratí úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
27.3.12 12:37

hemangiom

Lenko,tak jak jste dopadli u doktora.My jsme se bohužel museli přeobjednat na 20.4.,protože malej onemocněl.Tak že jsme na ATB.Už jsem se tam tak těšila,že budem konečně vědět na čem jsme…Teď ho musíme z toho rychle dostat,protože 5.4.jedeme na tu operaci do Brna(budou mu stahovat varlátko do šourku).Jestli se neuzdravíme,tak zase budeme muse 2 měsíce čekat na další termín.To by mě asi fakt už šlehlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.3.12 23:37

Odkaz mi nefunguje, můžete prosím napsat název mastičky? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
31.3.12 07:55
@Peťuláci píše:
Lenko,tak jak jste dopadli u doktora.My jsme se bohužel museli přeobjednat na 20.4.,protože malej onemocněl.Tak že jsme na ATB.Už jsem se tam tak těšila,že budem konečně vědět na čem jsme…Teď ho musíme z toho rychle dostat,protože 5.4.jedeme na tu operaci do Brna(budou mu stahovat varlátko do šourku).Jestli se neuzdravíme,tak zase budeme muse 2 měsíce čekat na další termín.To by mě asi fakt už šlehlo…

Dobrý den, teď tu koukám, že se mi tu můj příspěvek už z minula neukázal :-(
Dopadli jsme dobře, ztrácí se to samo, takže léčbu nepotřebujeme a doufám, že potřebovat ani nebudeme. Já jsem Vás tam vyhlížela, sice nevím jak vypadáte ale koukala jsem zda mi někdo nepřijde podezdřelí :-)) že tam je po prvé :-))
Moc držíme palečky aby Vám to dopadlo dobře, dejte pak vědět… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.4.12 17:32

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jestli případně do toho Motola nebo Olomouce potřebujeme pro dítko nějaké doporučení?

My jsme byli s hemangiomem v Brně u dr Fáberové, a tak arogantní dr jsem v životě neviděla. Malá to má na noze (ano uznávám že oproti jiným dětem to není vidět), velikost tak 1éti koruny, vystouplé nad povrch asi o 1cm. A ona nám řekla že to nic není, že se s tím nic nedělá, jen kdyby to začalo krvácet tak máme dojet (s krvacejícím dítětem jedu přes 100km do Brna k dr). No na kontrolu nás pozvala za rok (to budou malé dva roky).

Doteď jsme neměli problém, ale včera si do toho poprvé malá šťárala, a trošku rozškrábla, ne moc, protože jí to ani nekrvácelo, jen pár kapiček krve, ale já byla na prášky, že v noci vykrvácí (stalo se to po koupání na večer) a že s ní pojedeme na pohotovost atd.

Tak teď přemýšlím že bych zašla k jinému dr na konzultaci (no teď, dřív jak v červnu asi nebudu schopná). A řeším teda jestli mám jít s malou k naší kožní pro nové doporučení anebo stačí zavolat do Olomouce a objednat se.

Případně kdyby jste někdo měl číslo a jméno konkrétního dr v Olomouci byla bych ráda, klidně SZ.

Pro nás raději Olomouc, ten máme kousek, Motol je pro nás daleko, kor když budeme mít novorozence.

Díky.

• Citovat
  • Upravit
1214
16.4.12 18:29

@PetkaK
Já si osobně myslím, že pokud je ten hemangiom velikosti 10koruny a na nožičce, kde ničemu nebrání, tak je opravdu nejlepší s tím nic teď nedělat. Kvůli tomuhle jezdit do Motola je dle mě blbost. Obrátila bych se na místní kožařku, která ti řekne bližší informace, co to znamená a jaká je prognoza. Případně poradí, jak to chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí