Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá má úplně to samé- pár dní měla horečky, když horečky ustoupily objevila se vyrážka (hlavně na krku, zádech, přes prsíčka). Vyrážka nesvědí, za pár dní by měla sama zmizet. Dle naší dr. je to šestá nemoc, tak snad nezobete ty atb zbytečně…
Naše už 6 nemoc měla před rokem, tohle byla angína, sama jsem viděla bílé čepy v krku a pak měla potníčky z veder.
Prosím o radu, jsou toto potničky? Malá má 5 týdnů, je plně kojená. Ještě mě napadlo, že by to mohla být alergie na jídlo, ale nic nového jsem nejedla…
@hany83 vypadá to jako potničky.. nemá při spánku hlavičku na jednu stranu, ž e by se tam zapotila a tohle jí naskákalo? jinak moje dítě toto občas mělo i z vody, když vodárny hodně zachlorovaly ![]()
@martina.se píše:
@hany83 vypadá to jako potničky.. nemá při spánku hlavičku na jednu stranu, ž e by se tam zapotila a tohle jí naskákalo? jinak moje dítě toto občas mělo i z vody, když vodárny hodně zachlorovaly
má to na obou stranách a trochu i na tvářích…
@hany83 píše:
má to na obou stranách a trochu i na tvářích…
@hany83 to jsou potnicky, mame je taky a dnes nam doktorka na to predepsala krem..mi je mame i v podpazi proste tam kde se poti ![]()
Teď řeším to samé, máme to na čele, pod očima, kolem nosu a pořád se to rozšiřuje a zároveň kde bylo mizí. Doktorka mi řekla, že to nemám řešit, že to zmizí, ale že to jsou potničky se nezmínila. A co si máme teda koupit za krém, zatím potírám jen černým čajem.
Prosím, jsou tohle potničky? Má to na týle a ve vláskách. Je jí měsíc. Starší má neštovice (naposledy spolu v kontaktu v sobotu, výsev ve středu - je u babičky). Díky ![]()
@Kolarkaa Za mě potničky. Nejde to moc vidět, ale takové ty nalité puchýřky, jako u neštovic, to nejsou že?
@Kolarkaa potničky určitě
… Na neštovice je hodně brzo a navíc takhle malé mimi je nechytne ![]()
@Kolarkaa můj syn má to samé a jsou to potničky. Má to i ve vlasech za uchem. Ty vedra jsou hrozný ![]()
Ano urcite potnicky nestovice vypadaji trochu jinak staci to mazat nekolikrat denne sudocremen a bude to dobre