Erdomed - kašel

115
30.12.11 15:00

Erdomed

Prosím o radu! Včera nám zastupující doktorka předepsala Erdomed. Malej má hustou rýmu už od štědrého dne a začal i kašlat. Kašel je suchý dráždivý a když jsem mu erdomed dala, tak kašlal úplně příšerně a furt ale nic nevykašlává a tak nevím jestli ho jen zbytečně nedráždí ten sirup. Dala jsem mu ho v 9ráno a pořád kašle a div se nedáví. Noci jsou taky hrozné-jednou dám sinecod kapky a po čtyřech hodinách když zas kašle a nemůže spát dám fenistil. Jak teď od rána kašle, tak jsem mu dala před půl hodinou stoptusin aby si odpočinul ale kašle pořád. Teploty nemá, ale musí z toho být hotovej :( . Mám dávat ten erdomed, když nevykašlává???
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
30.12.11 15:32

Lékař nejsem, ale náš pediatr předepisuje Erdomed často (odkud jsi? :lol: ), měl by pomáhat v odkašlávání, děti ho dostávají na dráždivý kašel. Je fakt, že potom kašlo víc, ale zhruba po třech, čtyřech dnech to mizí. Jen jim nedávám sirup před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.12.11 15:56

My ho právě máme prvně. Jen mě zarazilo, že pořád kašle, ale nic nevykašlává. Dopoledne jsme se byli poptat v lékárně a tam nám magistra řekla, že by se mu mělo právě ulevit a lépe dýchat, jestli to prý není vedlejší účinek :nevim: . Na netu jsem přitom našla, v nějaké diskusi, že je to jako mucosolvan na vykašlávání…jenže ten nám už jednou dr vysadila, když se vykašlávání změnilo na suchý kašela tenkrát právě říkala, že když se to takhle otočí na suchý kašel, ať okamžitě mucosolvan vysadím a dávám stoptusin. To je právě asi dva měsíce a to jsme skončili v nemocnici s laringitidou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
30.12.11 16:19

Tak Erdomed neznám, dr. nám ho nikdy nenapsala.
Mucosolvan klukům nikdy nezabral - malému vůbec ne a starší se po něm tak nadavoval, až zvracel, takže Mucosolvan už vůbec nepořizuju, když se kašle.

Dobré zkušenosti mám se sirupem PROSPAN a teď nově BRONCHIPRET - ten kromě toho břečťanu obsahuje i tymián, obojí stojí okolo stovky (Prospan je myslím dražší), mám to doma vždy v zásobě. Je potřeba brát to ten týden. Za obojí se velice přimlouvám, malému to vždy pomohlo (za staršího to ještě neexistovalo, když byl malý)

Malý (4,5 let) měl taky od předštědrého dne rýmu, donesl na poslední chvíli ze školky, ale naštěstí to nebylo nic hrozného a nic hustého a teplotu vůbec neměl. Teď občas, ale velice občas zakašle, v noci vůbec ne, takže v pondělí jde do školky a uvidíme.

Na noc bere AERIUS - je to protialergický a prý výborně „oplaskává“ sliznice, ale to on bere dlouhodobě z alergologie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
30.12.11 16:20

No já jsem ho dostala teda pro sebe, v formě tabletek. Ale rozhodně ne právě na suchý kašel. Ten Erdomed je prodle mě na vlhký kašel.
Já jsem si koupila Stoptusin a teď jsem si uvařila cibulový čaj a zlepšuje se to. Přejeme brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
30.12.11 16:21

Ještě jsem si vzpoměla - pokud je ten kašel „průduškový“ - to by měla poznat dr., jestli to jsou průdušky nebo ne, tak výborný je průduškový čaj PULMORAN z lékárny. Starší syn vždy pil poctivě a pomohlo mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.12.11 16:25

Děkuji za rady, já si právě říkám, že na suchý kašel to nebude, když je to jako mucosolvan. Tuhle dávku mu už nedám. Děkujůůů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
12.6.13 13:22

Pomáhá vám Erdomed ?

Pomáhá vám Erdomed? 8o

Prcek ho měl už 2× - vždy ho bral těch 14 dní a stejně po ukončení trochu kašlal…Předpokládala jsem, že za pár dní bude klid… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.6.13 13:54

@Lenka512 dcera ho ma prave ted predepsany, zitra to bude tyden a musim rict, ze se kasel vyrazne zlepsil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.6.13 14:14

Měla jsem ho na doléčení po dlouhodobé léčbě atb z plicního a pomohl. Syn-astmatik ho taky vždy bral na doléčení po těžkých zánětech a zápalu plic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
12.6.13 14:25

Malej má dlouhodobý kašel (v podstatě kašle v kuse od silvestra) a Erdomed bral někdy na jaře a nezabral mu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
20.12.13 12:53

Oživuji diskuzi.. Obvoďák mi k atb předepsal onen Erdomed. Nevím jestli je to díky němu, ale kašlu takovým způsobem, že se fakt i pozvracím :zed: V noci se budím kašlem a kašlu třeba i hodinu v kuse. Prostě jak začnu kašlat, tak nevím kdy přestat. Jako fakt je to tak správně? Mám suchý kašel, bolí mě z toho akorát hlava a břicho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
20.12.13 12:58

Já ho mám teď napsaný už podruhé za sebou (mezitím jsem měla ještě Mucobene), nesmíš ho brát večer, aby tě v noci nenutil kašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
20.12.13 12:59

Malému ho napsala v pondělí Dr. a říkala, že uvolňuje hleny, takže bude hodně kašlat a smrkat. U něj se to teda nestalo, ale asi to normální je. Jo a má ho brát odpoledne nejpozději do 17 hodin a v lékárně mě řekli, že můžu dát na noc něco na uklidnění (Fenistil popř. Dithiaden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
20.12.13 13:08

Aha, no mě bylo v lékárně řečeno akorát že teda nebrat před spaním, takže beru kolem té 18.té hod. Ale stejně i tak se několikrát za noc vzbudím a se mnou i zbytek rodiny. Kašlu fakt až do rána a ráno po prášku zas nanovo. Chtěla jsem si koupit něco na kašel aspoň na noc, ale v příbalovým letáku píšou, že by se neměl užívat s léky proti kašli. No ale to se nedá.. A má být teda ve výsledku ten suchý kašel? Ještě jsem právě neslyšela o něčem co má vyvolávat suchý kašel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+