Časté záněty močových cest u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10675
2.1.12 11:21

Časté záněty močových cest u kojence

Ahoj holky. Mám 7,5 měsíční dceru a už měla 3× záněty močových cest. Byla na různých vyšetřeních a na nic se nepřišlo. Často přebaluju, myju ji po každé stolici i po čůrání pod kohoutkem, vlhčené kapesníky nepoužívám, na nohach má furt ponožky, je v teple, snažím se, aby často pila......a přesto má teď opět z moče potvrzenou uroinfekci. Plenky používám eko z dm, přemýšlím i o látkování. Nevím,kde dělám chybu. Prý ty uroinfekce má hodně dětí,ale ja v okolí teda nikoho neznám. Napadá vás,co by se pro to dalo ještě udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
2.1.12 11:31

Mě přijímali se 7 denním novorozencem do nemocnice, měl podezření na pozitivní novorozeneckej screening. Při příjmu mu udělali krev a moč, jak se dělá všem a našli mu Enterobacter cloacae, dostal ATB, ta se nakonec ukázala necitlivá, ale klesly známky zánětu v krvi. Pak jsme dávali moč na nefrologii asi za 6 týdnů, tam měl Enterobacter species, výsledek dostal pediatr, ale ATB syn neměl. Ze screeningu měl rozšířenou pánvičku ledvin, teď už má hydronefrozu. Má za sebou scintigrafii ledvin, urologa v Motole, několik ultrazvuků. Zítra jdeme zase na urologii, 11.1. na nefrologii a bude se rozhodovat o operaci, protože má nejspíš nějakou překážku odtoku moči. Teploty nemá, moč mu nesmrdí (teda jen když má Pampers sleep and play, tak to odhaduju, že parfemace plenky a moč nemůže dát dohromady libou vůni). Další lovení moče nás čeká 11.1., ale to snad už půjde dobře, protože budeme mít nalepovací sáčky na odběr.

Příspěvek upraven 23.03.15 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 11:40

danyk to me mrzi :hug: Nam delali taky scintigrafii ledvin, i zkoumali jestli nema mala zpetny reflux, utz taky delali, vse ok,tak nechapu, proc se to furt opakuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.1.12 12:09

Ptát se, jestli holčičku utíráš správným směrem je určitě zbytečné, že? A ona má u té uroinfekce i teplůtky a tak se na to přijde? Malýmu na to první přišli náhodou a teď kontrolujou, já nic nepozoruju. Vlhčené ubrousky používám jen na cestách (k doktorům :-)) a plínky mám papírové. K látkovkám se nemůžu vyjádřit, nijak toto téma nestuduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 12:16

Danyk, umyvam opatrne pod kohoutkem spravnym smerem :) Ano, vzdycky se objevi teploty okolo 39 a pak se na to prijde. Jednou byla i hospitalizovana. Dr. rikala,ze z toho vyroste a ze az bude sedet,tak ji mam hned zacit ucit na nocnik. Tak to jsem teda zvedava, jestli tak maly dite lze naucit curat jen do nocniku 8o (ze by dalsi tema na diskusi :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.1.12 12:42

Ahoj první dcerka měla zánět močových cest hned ve 3 měsících. Naštěstí už se to neopakovalo. Neposlala vás doktorka na UTZ? Mě tenkrát říkala, že by to mohl být i nějaký vrozený problém v močových cestách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 13:27

Kvatapko delali nam vsechna vysetreni, vse bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
2.1.12 14:05

Simi dcera má teda diagnostikovaný reflux močových cest, infekci prodělala také i se zánětem ledvin. Děláš všechno správně, důležitý je taky pitný režim, holčička Ti musí vypít co nejvíc, aspoň litr denně (je to na hlavu :roll: ) Navíc dáváme sirup Uroval - brusinkový sirup, může se už od miminka a je dobrý na prevenci (schváleno i naší mudrou, ale radši se taky poraďte) :palec: Jinak já ještě dávám nátělník a na to teprve bodyno, aby byly ledviny v teple, přebaluju max po 3 hodinách, většinou ale po 2 a spinkat dávám do spacáčku, aby se neodkopávala, víc mě taky nenapadá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
2.1.12 14:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 14:09

Fen-fire uroval sirup jsem ted taky koupila. Az dobere atb tak ji ho zacnu davat. A ty ji ho davas kazdy den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
2.1.12 14:12

Simi teď máme nějaké léky, se kterýma nedávám nic, ale dřív jsem ho dávala každý den podle dávkování na tom obale :palec: Myslím že jsem ho míchala do kaše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 14:18
Fen-fire píše:
Simi teď máme nějaké léky, se kterýma nedávám nic, ale dřív jsem ho dávala každý den podle dávkování na tom obale :palec: Myslím že jsem ho míchala do kaše :mrgreen:

Taky jsem zvedava,jak ji pojede a do ceho ji to budu muset primichavat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
2.1.12 14:25

Ahojky,naše Lucinka poprvé zánět ledvin v půl roce s hospitalizací v nemocnici.Poté zjištěn reflux I.stupně u pravé ledviny.Poté dvě operace v Motole,jelikož nám pořád i přes veškerou péči a snahu srůstal poševní vchod.Do 2 let jejího věku každý měsíc infekce a hory antibiotik.Uroval sirup nám nezabral úplně,jen ubylo množství bakterií.Na radu homeopatičky jsme začali užívat kapičky Renol a já mohu říci,že se nám upravilo čůrání (už u toho nemusí pořád lačit a vytlačit pár kapiček) ale hlavně jsme od srpna bez infekce a aantibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 14:37

natalusko,ale ty kapky se muzou az od 3 let,takze ty mala jeste nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.1.12 14:48

Natalusko, jak jsi byla na urologii v Motole spokojená? Nás tam možná čeká operace, zítra se to možná rozhodně, pokud se teda zase nerozhodnou měsíc počkat, že se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+