Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Simi123 píše:
Kvatapko delali nam vsechna vysetreni, vse bylo ok.
A jo, já blbě čtu
. Tak snad ti někdo poradí. To je nepříjemné, trpěla jsem na to v pubertě a taky nic nepomáhalo, pomohl až porod… Přeju ať se to co nejdřív vyřeší a princezna má pokoj ![]()
Tak my jsme byli v Motole,ale na dětské chirurgii,kde malé rozrušovali synechii.S urologii nemám zkušenosti.Jo,ten Renol je až od tří let,naše je začala brát ve dvou letech na doporučení homeopatičky v nižším dávkování.Ale můžu říct,že jí pomáhají.Do té doby jsme měli každý měsíc antiniotika a nic nepomáhalo.nyní bereme ten Renol od srpna a máme od té doby čistu moč a záněty jsou pryč,takže kapičky bereme dál.
ahojte, já řeším něco podobného s oběma holkama, obě mají neustále na střídačku infekce močových cest, v podstatě celý podzim jsme byly doma a už mám od doktorky potvrzený další zánět u starší…vůbec nevím co s tím. Budeme prý docházet na nefrologii, víte někdo co nás tam čeká??? jsem nešťastná z toho, že pořád berou atb, které jsou jen krátkodobé řešení. Na kontrole mají moč dobrou, ale do měsíce je to zpátky ![]()
Tohle jsem měla s Lucinkou taky.Na nefroligii chodíme dbakrát do roka.Udělají kontrolní ultarzvuk ledvin,který je vždy v pořádku.Antibiotika,kontrolní moč po dobrání vdy dobrá a za měsíc to bylo zpátky,takhle to trvalo rok a půl a nám opravdu teď zabral ten renol,já na něj nedám dopustit.Naší mudře se to nelíbí ale jelikož máme dobrou každou kontrolní moč a Lucinka je od srpna bez infektu,tak povídala,že to nechá na mně a že jí to zřejmě pomáhá.Moc tomu nakloněná není,ale pokračujeme v užívání i nadále.
Ahojky,tak naše Lucinka měla v červnu dva roky a přes léto jsme už byly bez plenek,ale záněty a bakterie v moči byly i tak,i když naše nefroložka povídala,že je to z 90 % kvůli tomu že má plenky.Nyní má plěnku jen na spinkání.U nás byl problém i odplenkovat přes den,jelikož čůrala každých pět až deset minut vyždy jen pár kapiček a musela u toho dost tlačit.Po podání homeopatik a renolu se to zlepšilo a už čůrá jako každé jiné dítě.
my taky máme plínky jen na spaní a mladší je má teda samozřejmě ještě pořád (má 11 měsíců).
Ale nevím jestli je to plínkama, vždyť spousta jiných dětí má plínky taky a na záněty netrpí…
Ja prave premyslim o tom,ze ji aspon doma budu davat latkovky, i kdyz nejsem pevne presvedcena o tom,ze to pomuze. Predstava latkovek se mi dost ekluje,ale jsem uz zoufala. Do prkynka proc to ty nase deti maji a jiny ne? Prece musi byt naka pricina,ne? Furt do chudery cpu atb, vzdyt to uz je hruza.
Holky a to ani nevíte,co jsem si vyslechla od doktorky na nefrologii a od ostatních doktorů an dětském.Stále se mě ptaly,jak umývám vanu,ve kterém malou koupu,jaké mám eručníky atd.Neustále jsem si připadala jako nějaká špína.Vanu jsem drhla dezinfekcí před každým koupáním jako blbec,ručníky stále na vyvářku a stejně to bylo stejné,pak už jen vždy rychlá sprcha a ani to nepomohlo.Zbavily jsme se plenek a taky nic.
jejda nestraš, to je hrůza, ale podle mě to není v tom, aby děti žily v prostředí bez bakterií, to podle mě taky není dobré. Problém musí být někde jinde, normálně se přece vana pořád nedezinfikuje ani ručníky nevyváří…já jsem zoufalá z těch antibiotik, přece nemůžou brát každých 6 týdnů atb, to by je za chvíli zničilo ![]()
Jo,ta samá situace jako u nás.Lucka měla antibiotika každý měsíc,nakonec se přišlo na to (te´d v červenci),že má alergii na Nitrofurantoin,který jí cpali celý měsíc.
Já jsem teď začala starší dcerce dávat Uroval max (doporučili mi ho v lékárně), uvidím jestli to bude mít nějaký efekt, ale alespoň je to přírodní, tak uvidím, kéž by to zabralo
fakt? nezabral vám?ach jo, no tak my uvidíme, ale říkám si, že něco přece zabrat musí ![]()
No tak to ten uroval megabrusinka co jsem koupila pro malou asi taky bude na nic. Navic jsem to chutnala a je to sladky jak cumel. Je to pro maly miminka,tak nechapu, proc tam pridavaji tolik cukru. Se tu snazim, aby nejdla nic sladkyho a pak ji dam takovou dardu. Vubec se mi ji to nechce davat.