Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jen napisu moji zkusenost…opakovane zanety moc.cest u dcery, neustale atb, dva mesice klid a znova. Nefrologie, ruzna vysetreni s pichanim kontrastni latky do zily atd… pak jednou byl zaskok u nasi detske Dr. a ta rika:„delal nekdo dceri vyter z pochvy?“ Rikam ze ne, proc z pochvy kdyz ma moc. cesty…zkratim to…samozrejme ze tam mela hotovou zahradku, dostali jsme atb krem, prelecili a hle, byl klid i s moc. cestami. Stacil KREM na 10 dni 3× denne a my do te doby Xkrat ATB a silena vysetreni, neustale v Motole…od te doby je opravdu klid uz pres 2 roky.Tak drzim palce vsem! ![]()
@Fanicka
Taky jsem to chtěla původně napsat, ale bylo by to OT, ale když už jsi to načnula
Holčičky na to častěji trpí, kór ty, co nosí plenky, protože jak se pokajdí, tak se to může dostat i při té nejlepší péči i do pochvy, ty bakterie ze stolice a potažmo dál a z toho můžou být ty záněty, takže i toto by dr. měli brát v potaz, kdyžtak zakladatelko jim to zkus nastínit ať vás třeba zbytečně nehoní po mnoha vyšetřeních, která by nebyla potřeba..
Holky děkuju, určitě to naznačím, když tam budu. Zrovna dneska byla malá pokakaná až vepředu, tak mě to taky napadlo…
A to neměla žádné příznaky, jako výtok nebo tak? A ještě se zeptám, když měli ten zánět moč. měch. plakali vám? Ona totiž jediný příznak měla teploty. Cca před 1,5 měs a teď znovu, tak sem dr hned řekla, že bych chtěla radši moč zkontrolovat a našel tam 5-10 leukocytů. Říkal, že to není moc, ale rovnou nás raději poslal na to vyšetření.
My ho neměli, ale toto jsme se učili kdysi na zdravce. Může to mít různé projevy, některé děti pláčou, jiné jsou nervózní, některé mají teploty, někdo třeba ani příznaky mít nemusí, výtok nevím, to jsem zatím neslyšela, že by při tomto někdo měl, asi je to individuální, jak kdo. Tak ať jste brzy v pořádku. ![]()
Nene, zadny vytok, nic. Proste z niceho nic horecky…pak uz kdyz to bylo po nekolikate, okamzite jsem nabehla s moci k Dr. Kdyz si predstavim ze stacila atb lokalne 10dni a jak jsme si uzili, ta vysetreni neustale, pak oslabena imunita po opakovanych atb… ![]()
Drzim palce!!!
Ahoj holky, tak se přidávám do diskuze… Naší terezce jsou 4 měsíce ted měla teplotu, pak klesla a ted po 4 dnech zase teplto. Zdálo se mi trochuk, že ji zapáchá moč, a dr. že teda uděláme moč. A měla tam nález. Tak jsme vyfasovali Amoksiklav. Koukám, že se to u Vás často op akuje..
byli jste stím hospitalizovaní? A za jak dlouho nebo po kolikáte infekci Vás poslali na UZ? My teda byli na UZ před 2 týdny - protože jsme kakali zeleně atd.. a vše tam měla v pořádku.
@nataluska ahoj, můžu se zeptat, jeslti si ještě pamatuješ jaká homeopatika jsi dávala malé na ten zánět močáku?
@amalka7 Tak homeopatika si nepamatuju, ale co mě poradila homeopatka a co ji dávám je Renol od firmy Energy Group. koukni se na www.energy.cz je to na lledviny a močové cesty a od té doby máme moč v pořádku.
@nataluska díky za tip, mrknu od jakého je to věku, jestli to bude moct…
@amalka jo, je od tří let, ale Lucinka ho brala od necelých dvou let. sama homeopatka mě to napsala, že je to kvůli alkoholu, který v tom je obsažený. A Lucinka brala 2 kapičky po dobu 3 týdnů, pak týden pauza a zase pořád dokola. A nelekni se, kdyby jsi je dávala, ze začátku se jí hodně potila hlavička a pot smrděl, to samé, zapáchala moč, a to bylo vše z toho, jak to odcházelo z těla ven. Teď má Lucka problém s nočním pomočováním, takže začneme opět dávat Renol.
Ahoj holky, máme také problém, malé je rok a půl a v půl roce měla poprvé zánět močových cest. od té doby, tedy za poslední rok, měla 7× zánět močáku a 1× zánět ledvin.. už nevím co dělat… po zánětu ledvin a měsíčním přeléčováním antb. po týdnu opět infekce takže antb které bereme už měsíc a půl, dělán ultrazvuk a ten čistý… dnes jsem volala na výsledky z kultivace a už tam má zase infekci a už je necitlivá na antb co bere, takže nám je změnil na jiné a ve středu zasenesem moč aby viděl zda zabírají… na nefrologii jdeme poprvé až 27.2. je tam 3měsíční čekačka, to jsme taky naštvaná… takže tzatím vše řeší náš praktický mudr… mezi tím jsem už byla i u heomeopata tak bereme Chamomilu a mám napsat zda lepší… malá je přes den bez plínky má jen na noc… dáváme uroval sirup, probiotika, pouze rychle sprchujeme a myjeme intimním gelem pro holčičky astejně tam vždy něco je, jsem už zoufalá, připadám si jako neschopná, ještě potom, co se do mě pustí babičky, že ji musím oblékat atd, sakra přeci nejsem blbá, malá má pořád punčochy, tepláčky a vždy bačkůrky…
a co jí udwlají na té nefrologii? mám přinést moč, a když ultr nic neukázal, takže se mám připravit na kontrastní látku??? nebo mikci??? to si nás nchají v nemocnici? děkuji moc
@Nikolina21 tak mikční si myslím, že asi ne, protože na to musí být čistá moč a nikde nesmí nic být, protože hrozí, že se infekce zanese dál. Nám to právě kvůli tomu odsouvaly. Lucinka to měla pořád taky tak, stále antibiotika a nic, opět bakterie, ale už se doktorka shodla, že to bylo z okolí genitálu, že se tam nějaká bakterie našla. Začala brát na radu homeopatičky homeo a bylinkové kapičky Renol od firmy Energy group. Je sice od tří let, ale nám ho dala homeopatičky od necelých dvou let. Takže dostala večer do štamprdle teplé vody dvě kapičky a bylo to. Od té doby máme klid a to už více jak dva roky, zeptej se na to vaší homeopatičky. Ten Renol je právě na ledviny a močové cesty.
Ahoj Holky, tak jsme doma, tak doktorka super i sestra, nezažila jsme ještě tak příjemné doktory a tak super přístup k dětem!!! Jinka udělala jí ultrazvuk ten čistý, ale tím, že se to u nás pořád dokola opakuje, tak nám doporučila mikční vyšetření. tam jdeme příští týden ve čtvrtek a pak rovnou kní s výsledkem a bude se řešit co dál… jinak na tu mikci se prý mám připravit že bude brečet, že to ale nebolí, dělají to novorozeneckou cévkou (tou co dávají předčasn narozeným miminkům) vyprázdní ji močák, do zkumaky terou mám odnést na testy rovnou a pak ji napustí močák konstrastní látkou a na rntg budou sledovat zada se jí ta kontrastní látka nevrací z močáku do ledvin a budeme vědět diagnozu… když to bude čistý bez toho refluxu VUR tak bychom věděli, že jen jen náchylná k tomu, že se ji třeba dostanou bakterie ze zadečku do puipky, a když tam bude reflux tak do 3st dávají antb a zkousí se tato léčba a pak 4,5st nutná operace… takže velký verdikt bude příští týden ve čtvrtek… jinak ten den co půjdem ráno nasadit atb na 3 dny po 12h aby pokryli to cévkování, že to naruší že by se něco tam mohlo dostat a mohl by byt zánět… holky držtepalce at ještě ten týden vydržíme bez zánětu a at pak dopadnem jak nejlíp to půjde… posíláme pohlazení Nikola a Bára… a děkujeme všem kdo na nás mysleli!!!
@Nikolina21 tak ať vám to dobře dopadne. U nás má Lucinka I. stupeň na pravé ledvině.