Antibiotika Sumamed

Anonymní
23.4.20 02:27

Antibiotika Sumamed

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo tady nemáte zkušenosti s těmito antibiotiky. Nejprve jsem dostala od doktora Penabene, ale po něm mi bylo zle plus vyrazka. Chvíli zkoušel alternativní léčbu aby se vyhnul mi dát další antibiotika. Ale streptokoka jsem se jinak zbavit nemohla. Teď jsem po první dávce a taky žádná sláva. Od žaludku ne moc dobře, ale ne po podání léků, ale až večer ???? Kdybyste třeba měli i rady jak se zbavit ty nevolnosti. Probiotika beru.
Díky za odpovědi. :)

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

4923
23.4.20 06:35

Sumamed na angínu je ohyzdnost. :pocitac: Jaká alternativní cesta byla vyzkoušena? :think:

Na nevolnost bych zkusil na pár dnů nějaký inhibitor protonové pumpy na snížení kyselosti v žaludku (Helicid atd.).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 09:22

@Doctus
Nějakou dobu jsem užívala homeopatikum a poté bactoral
Chci se zeptat, když lek pak působí v těle ještě týden po dobrání, zda mi bude pořád nevolno.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
23.4.20 09:36

@Doctus
A proč myslíte, že ohyzdnost?

  • Nahlásit
  • Citovat
25
23.4.20 10:05

Azitromycin (účinná látka léku Sumamed) sice není první volba při léčbě angíny, ale je to alternativní možnost při alergii na PNC a cefalosporinová antibiotika. Rozhodně se nejedná o žádnou ohyzdnost, jak je napsáno výše, ale zcela běžný postup, který mám doporučený od ORL lékaře (častěji se sice dává klaritromycin, ale i toto je možnost)… Takže naprosto v klidu. Užívej po jídle, ne na lačný žaludek (makrolidová antibiotika dráždí žaludek) a klidně můžeš i zvýšit dávku probiotik dle příbalového letáku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4923
23.4.20 11:50

@Ayinka3
Azitromycin ohyzdností je, to mi nikdo nevymluví. A že to doporučují ORL… no ti taky dávají rádi různé chuťovky. Ti mnohdy dají buď ATB úplně mimo, nebo ho nadávkují tak na pacienta o 50 % lehčího (když ATB, tak v řádné dávce a po dostatečně dlouhou dobu, dávka „na půl plynu“ a zkrácená doba léčby jen posiluje virulenci bakterií a zvyšuje riziko vzniku rezistence).

Zakladatelka neuvedla, jestli byly vyzkoušeny cefalosporiny II. generace. Při striktně kožní alergické reakci na penicilinová ATB se cefalosporiny mohou použít. Má to i výhodu, že ničí bakterie samy o sobě. Pokud se však objeví alergická reakce i po cefalosporinech, je třeba sáhnout po jiných ATB.

V tom případě je možné si vybrat mezi makrolidovými ATB (klaritromycin – Klacid, Fromilid) nebo mezi linkosamidy (klindamycin – Dalacin). Klindamycin se dá nadávkovat tak, aby likvidoval bakterie sám o sobě, klaritromycin však pouze zastaví dělení bakterií a jejich likvidace je pak na imunitním systému.

„Nevlastní sestrou“ klaritromycinu je azitromycin, který má však do jisté míry odlišné vlastnosti, proto se mnohdy řadí do samostatné skupiny azalidů. Měl by se kumulovat v oblasti zánětu. Užívá se oproti klaritromycinu menší počet dnů, bakterie sám o sobě nelikviduje. Největším nebezpečím je však přítomnost subinhibičních koncentrací (tyto koncentrace neovlivní dělicí schopnost bakterií) ATB v krvi ještě dlouhou dobu po skončení léčby, čímž se bakteriím dává velice široký prostor pro vytvoření rezistence.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 12:23

@Doctus @Ayinka3
A tedy až doberu už mi nebude tolik blbě (myslím tím trávení)? Když vlastně antibiotika v těle ještě budou

  • Nahlásit
  • Citovat
25
23.4.20 12:48

Zakladatelka bohužel neuvádí, zda byl proveden výtěr z krku a určena citlivost na atb, což by byl optimální postup. Empiricky samozřejmě na prvním místě pnc, dále pak cefalosporiny/klaritromycin nebo klindamycin… Zmíněný azitromycin určitě ne ani jako druhá volba, ale pokud by byla alergie na více zmíněných atb než jen na pnc ev. dle kultivace prokázaná rezistence, pak je to jedna z možností… Já bych k ní ovšem sáhla teprve v případě, že by jiná možnost nebyla, což bohužel není případ zakladatelky…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 12:52

@Ayinka3
Vyter mi dělali 3× a testy na alergii také

  • Nahlásit
  • Citovat
25
23.4.20 13:02

Pokud byl výtěr dělán 3×, tak dle výsledku určení citlivosti mohl lékař určitě vybrat vhodnější atb než je Sumamed…Potíže s trávením budou pozvolna ustupovat, pravděpodobně to nebude úplně hned po dobrání, ale je to individuální…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 13:08

@Ayinka3
Ještě se chci zeptat. V příbalovem letáků je napsáno, že se mají brát 2 hodiny po jídle. Mám si je tedy vzít po těch 2 hodinách po jídle nebo hned?

  • Nahlásit
  • Citovat
25
23.4.20 13:12

Klidně hned po jídle :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4923
23.4.20 15:13
@Anonymní píše:
@Ayinka3
Vyter mi dělali 3× a testy na alergii také

A co ve stěrech vyšlo? :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 16:40

@Doctus
No doktor mi ani tak moc neřekl bližší informace, prostě že streptokoka pořád mám :nevim:
A pak řekl, že mi dá tyhle antibiotika.

  • Nahlásit
  • Citovat
4923
24.4.20 11:43
@Anonymní píše:
@Doctus
No doktor mi ani tak moc neřekl bližší informace, prostě že streptokoka pořád mám :nevim:
A pak řekl, že mi dá tyhle antibiotika.

Stručně řečeno – hodně podivný postup. :roll: :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama