Antibiotika v prvním trimestru

384
4.5.12 20:10

antibiotika v prvním trimestru

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s braním ATB v 1. trimestru? Rizika atd.. Jsem cca 4 týden těhu a skolila mě hnisavá angína..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
4.5.12 20:19

V pohodě, doktorka ti napíše antibiotika, která mohou těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
4.5.12 20:20

Nevidím v tom žádný problém.
Atb budou rozhodně lepší než angína.

• Citovat
  • Upravit
24837
4.5.12 20:20

ATB jsem brala několikrát, i v prvním trimestru. Pro těhule jsou vhodná penicilinová ATB, ta jsou v pohodě ;)
Ať jsi brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.5.12 20:23

ATB jak pise FRAGOLA penicilinova jsou ok, to by na anginu melo byt v poho, horsi jsou zanety mocaku, ty jsem mela castej a doktorka mi predepsala neco, co mi v lekarne odmitli vydat, kdyz jsem tehotna, takze jsem nakonec stejne mela neco na zpusob penicilinu. Takze radim se vzdy jeste radsi poradit s lekarnikem, ty tomu rozumeji casto vic, nez doktori, co dat/nedat v tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.5.12 20:32

@Irisa Asi máme každá jinou zkušenost, můj PL konzultuje ATB s gynekolgem, popř. s močovým měchýřem jsem ATB dostávala rovnou od svého gynekologa (brala jsem několikrát penicilinová ATB a bylo to v pohodě). S lékárníkem bych se rozhodně neradila, něktří totiž těhuli nedoporučí skoro ani Paralen a budou tvrdit, že pro těhotné nic neexistuje :zed: Prostě víc věřím svému lékaři, než lékárníkovi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.5.12 20:33

Taky jsem měla angínu a brala jsem myslím Duomox. Prostě mi dr. napsala vyloženě atb vhodná pro těhotné a kojící (brala jsem ho pak i při zánětu prsa).
Neléčená angína by mohla udělat určitě horší paseku, než vhodná atb pro těhotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.5.12 20:35

Já mám právě alergii na penicilin, takže mi napsala fromilid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
4.5.12 20:44

ahoj,já jsem dobrala ATB minulý týden a jsem dnes 10+1. měla jsem zinnat 500 ten je prý neškodný. jinak se neboj, pokud Dr ví, že jsi těhule, tak ti nenapíše nic co by ti ublížilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.5.12 20:45

Já brala v těhotenství Penicilín, teď při kojení Augmentin… Malá si se mnou užije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.5.12 20:52
@fragola píše:
@Irisa Asi máme každá jinou zkušenost, můj PL konzultuje ATB s gynekolgem, popř. s močovým měchýřem jsem ATB dostávala rovnou od svého gynekologa (brala jsem několikrát penicilinová ATB a bylo to v pohodě). S lékárníkem bych se rozhodně neradila, něktří totiž těhuli nedoporučí skoro ani Paralen a budou tvrdit, že pro těhotné nic neexistuje :zed: Prostě víc věřím svému lékaři, než lékárníkovi 8)

No vidis, vsechno je o lidech…Muze byt osviceny lekarnik, ale i myslici doktor (casto mam totiz pocit, ze jedou spis rutinne a moc u toho nemyslej…). Ale vzdycky je lepsi duverovat, ale proverovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.5.12 20:55

Irisa: přesně tak, právě proto jsem založila tuto diskuzi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
4.5.12 21:15

Neonny: taky mám alergii na penicilin, což je teda při těhu docela smůla, ale dr ti napíše jiná atb z nějaké béčkové skupiny, která sice nejsou úplně určená pro těhotné, ale nesou malá rizika. Na začátku těhu jsem měla virový zápal plic a taky jsem dostala atb. Asi se všichni shodnou, že je lepší léčba atb než neléčená viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.5.12 21:15

Taky jsem brala ATB v prvním trimestru u druhého těhotenství.
U mě byl problém, že jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná a brala jsem ATB v těhotenství kontraindikovaná, ale dítě se narodilo v pořádku a zdravé..Zase někde píší, že v té době - před příchodem a v době vynechání MS, ještě není plod napojen na krevní oběh matky a nevadí to.
V tom těhotenství jsem brala ATB ještě několikrát na zánět průdušek a dutin.
Penicilinová jsou bezpečná.

Pokud lékař ví, že jsi těhotná a předepsal Ti je s tímto vědomím, tak by mělo být vše v pořádku, nebála bych se..

Co se týče těch nedoporučení lékárníků, většina z nic ví, že v těhu lze léky brát, jen se prostě bojí..
Stejně jako farmaceutické firmy. Na volně prodejných lécích dnes už téměř nenajdete, že se mohou v těhu užívat. Většinou je tam napsáno, že jen po poradě s lékařem nebo je to nevhodné..
Co kdyby to lékárník doporučil a stal se třeba potrat v době braní léků a žena to chtěla svést na lék a lékárníka, který jí to doporučil.
Nejde o to, že nemyslí, ale chrání se a já se v dnešní době ani nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.5.12 21:36

Holky moc děkuji za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie