Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
chtěla bych se vás zeptat zda jste některá měla apendix?a jak probíhala hospitalizace v nemocnici.mam mamku už třetím dnem po operaci slepáku a stále jí to mooc bolí je to jinak dost silná ženská tak mě toto docela děsí.doktoři se s námi skoro nebaví a sestry nám toho taky moc neřeknou tak se chci zeptat zda jste některá měla podobně bolestivé vzpomínky na toto pooperační období?
Mojí mamince kdysi vyoperovali slepák - dokonce prasklý a další den ji šel táta navštívit, postel prázdná, máma nikde, on už myslel na nejhorší a ona byla přeložená na jiný pokoj, kde ležela kamarádka a vykecávaly
Takže si nemyslím, že by to mělo třetí den nějak výrazně bolet. ![]()
Jediný, co mě napadá, zda se to teď nedělá laparoskopicky, protože kdysi kamarádce dělali laparoskopicky cystu a břicho jí bolelo snad ještě za týden
Nějak se tam napumpoval nějaký plyn a než se vstřebal tak to vypadalo, že dost trpí.
byla jsem v nemocnici 3-4 dny, nevim jiste, ale bolelo to pak jeste nekolik tydnu. Musela jsem se zvedat z postele pres bok a prvni dny ta bolest byla opravdu velka.
@bára2221 píše:
chtěla bych se vás zeptat zda jste některá měla apendix?a jak probíhala hospitalizace v nemocnici.mam mamku už třetím dnem po operaci slepáku a stále jí to mooc bolí je to jinak dost silná ženská tak mě toto docela děsí.doktoři se s námi skoro nebaví a sestry nám toho taky moc neřeknou tak se chci zeptat zda jste některá měla podobně bolestivé vzpomínky na toto pooperační období?
Ahoj, neboj maminka bude v pořádku, mě to taky dobu bolelo a brzy ji pustí domu, pokud nemá nějakej zánět, ale to by ji řekli, takže žádnej strach, dones mamce něco dobrého a brzy si ji budeš moct odvést domu ![]()
Ahoj
tak ja byla na laparoskopii slepaku pred cca 13ti lety, slepak byl odebran v patek, v nedeli propusteni, vim, ze jeste par dni jsem chodila v predklonu, jak me to tahlo, ale pak pohoda, zadne bolesti.
ahoj,ja jsem byla jako 19leta se slepakem v nemocnici. Bylo to akutni,takze mi udelali jizvu,ktera je asi 3 cm dlouha,ani moc neni videt. Byla jsem 5 dni tam a celkove mesic na neschopence. Prvni dny nic moc,nemohla jsem nic jist. Na pokoji se mnou lezela pani,ktera to mela laparoskopicky,3 body a ta uz druhy den po operaci letala po nemocnici. Ja s jizvou byla 3 den rada ze jsem dosla na wc a zpatky. Jinak obcas me v te jizve picha jeste dnes.
@Scarlett2011 píše:
ano, v dnesni dobe se operace dela laparoskopicky…
Je to jak kde, kámošce ho brali je to tak dva tři měsíce a laparoskopicky to nebylo..
brali mi ho laparoskopicky, další dny jsem měla děsné bolesti a horečky. museli mi udělat reviyi ale ne už laparoskopicky, bzl tam zánět jako prase kousek tam zustal. držím palce at je to ok, ale řekni mamce at se nenechá odbýt a je klidně otravná, ale at ji vyšetří pořádně. jinak břišní operace bolí vždy ale je otázka jak moc a jak dlouho.
no dělali jí to normálně jelikož měla akutní zánět a ještě k tomu tam má dren z kterého vede hadička do baňky kam teče jakási tekutina
..dneska teda trpěla dost nikdy jsem jí tak neviděla mám o ní obrovský strach
..
Bolelo mě to děsně, v předklonu jsem se plazila na záchod a zpět, na nic jiného jsem neměla sílu. Ale pak se zjistilo, že jedna z ran (brali ho laparoskopicky) se zanítila, jizva po vytažení stehů praskla, tekl hnis a musela jsem chodit na hloubkové čištění každý den, teprve měsíc a půl po operaci mi ránu znovu zašili a pak už dobré.
Jinak rada pro maminku: jestli ji něco bolí, tak kňučet kňučet kňučet. Být statečná se nevyplácí, ať tam doktorům kňučí, jinak se na ni vyprdnou jako na mě.
Byla jsem pred 13 lety, operace normalne, jizvu mam tak 7 cm, prvni dny hruza, plazila jsem se kolem zdi, po tydnu me pustili domu ![]()
ještě jsem chtěla napsat že horečku nemá a myslim si že proto to nějak neřešej
.děkuju vám za podporu a za příspěvky
Já byla na slepáku když mi bylo cca 8 let.V nemocnici jsem byla cca 10 dnů po operaci kvůli narkoze a pooperačním komplikacím
Mě slepák praskl když mi bylo 15, byla jsem v nemocnici 3 měsíce z toho měsíc na JIP a skoro jsem umřela. Nemyslím si o sobě, že bych byla nějak silná ale zvládla jsem to a že to byly bolesti ukrutné, dohromady jsem byla na 3 operacích a ještě na dvě půjdu, budu mít následky do konce života. Pak jsem byla na 5 týdnů v lázních a mám ohyzdnou jizvu. Popřej mamce hodně štěstí a ať je ráda, že to byl „normální“ slepák
Zvládne to a za chvilku bude doma a za měsíc nebude vědět, že vubec něco měla ![]()