Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak jsme dostali antibiotika augmentin duo a po podaní 4te davky tj. druhy den se Kubiskovi na prdce vytvorila pekna opruzenina oramovana žlutě, mam pocit, že je to z antibiotik a ani betapanten na to nepomaha. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nebo poradíte co bych měla dat?
Meli jsme pred 2 tydny, ta opruzenina byla priserna, nakonec kamaradka poradila Imazol, ten jsme nastesti meli doma, asi za 2 dny se to zlepsilo a brzo to bylo uplne ok. Stridala jsem Imazol a Bepanthen. Tak at se to malymu brzo zlepsi!!
diky moc, imazol mam doma, betapanten taky tak to vyzkousim, diky za pomoc ![]()
Emička mívá po antibiotikách plísňové infekce na kůži,taky pomáhá Imazol ![]()
přidávám se k holkám, je to po ATB, Imazol 3× denně, v mezičase bepanthen a pokud je to možné, tak větrat
diky moc, vetrame a vysousime fenem je to pro Kubiska zazitek ![]()
Ahoj, diky ja jsem mela imazol, dnes uz ma prdku ok. ATB jsou pryc a opruzenina taky ![]()
Ahoj, prosím, nemáte nějakou babskou radu na opruzeniny z věcí běžně dostupných doma?
Dcera bere třetí den antibiotika Augmentin. Má průjem a dnes se strašně oprudila. Mažu jí takovou tou mastičkou na zadeček, jak dělají v lékárně. to ale vůbec nepomáhá. poslala jsem chlapa do lékárny pro Imazol a třeba laktobacily, ať se tam poradí.
Přijel a přivezl fenistil kapky, že prej mu řekli, že mastička ani laktobacili nemaj cenu, že to je nejspíš alergická reakce na antibiotika a že máme jet na pohotovost.
Já teda nevím, opruzenej zadek a pohotovost???
Znovu lékárnu nestíháme, abych si dojela pro krém, máme to patnáct kilometrů a v osm zavíraj. Jsem fakt naštvaná, nemám jí naprosto čím namazat… Jak jí pomoct? Má to takové oteklé
Myslím, že v lékárně můžou mít pravdu - nakapala bych pro jistotu ten Fenistil na noc, kdyby to byla alergie. Na pohotovost bych asi nejezdila, pokud je to jen vyrážka na zadečku a nebude se to zhoršovat.
@Svítící žárovka syn měl atb už 7× a opruzený je vždycky. Neřekla bych, že to je alergií, ale průjmem. Pomáhá hodně větrat, mažu krémem, co mu obvykle pomáhá (u nás Sebamed a pudr), používám eko jednorázovky a Sebamed ubrousky (když jsme někde), doma vodu a černý čaj. Pokud bych neměla doma eko jednorázovky, tak dávám látkovku a přebaluju často.
Pokud nic nemáš, tak ten černý čaj - vysušuje.
A nemas doma aspon Repik lekarsky? Ten je taky vhodny… mozna bych z nouze pouzila mesicek.
jinak nam pomohl repik, imazol…a neco zvlacnujiciho mezi…
@Svítící žárovka Není to odpověď, na to, co je doma, ale nedam dopustit na FLAMIGEL. Doporučili nám ho v Motole, když malej bral nějaka strašná antibiotika a prdelku mel jak pavián at jsem dělala co jsem dělala. Používá se primárně na prolezeniny. Od te doby ho mám doma a je skvělém. Téměř okamžitě je vidět zlepšení. Nepomůže ti to ted, ale do budoucna doporucuju si ho pořídit. Může se používat jen tuším asi pět dni nebo tak, ale já zatím nazála max dva a hned to bylo pryč. ![]()
@stonožka12 Já jsem víceméně přesvědčená, že je to z toho průjmu… To jak mi chlap popisoval, jak se bavil s magistrou v lékárně, tak mi přijde, že jí vylíčil, že je celá nějaká osypaná, ne jenom zadek. Jenže on už je primárně naštvanej, že asi koupil blbě (a že nemůže najít ovladač od televize ), tak po mě štěká a nechce říct, co v té lékárně řekl.
Jinak fenistil brala teď skoro 2 týdny, dobrala před třema dny, měli jsme vysadit kvůli antibiotikám, bere toho teď víc, tak nám řekla dr vysadit, aby dobře léčbu snášela, aby toho neměla moc…
Jinak tu nemám ani ten černej čaj. Já se fakt picnu. Našla jsem tu vymačkanej imazol. Jdu ho rozstříhat, jestli tam něco vytřu, ať aspoň přežijem noc.
Repik jsem volala tchyni, byla jsem přesvědčená, že bude mít, ale nemá… ach jo.
Všem dík za rady.