Příkrmy u mimča s ABKM

1214
9.3.10 10:45

Příkrmy u mimča s ABKM

Ahoj maminy,

ráda bych se těch z vás, které mají prcka s alergií na bílkovinu kravského mléka optala, co jim dáváte (nebo jste dávaly) za příkrmy od 9. měsíce.
Přiznám se, že už mi trochu dochází fantazie, hlavně co se svačinek týče. Navíc nemá moje malá ani zoubek, takže i tím se výběr trochu zužuje.
Budu ráda za každou radu a tip.

Mmchdem doplňovaly jste nějak speciálně vápník? Já stále kojím (3-4× za 24 hod), tak to zatím neřeším, i když toho malá nevypije nějak extra moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
9.3.10 11:57

K svacine muzes davat: pohankove a podobne krupky, Bebe brumik lodicka (tam neni mleko), piskoty obyc i ty dlouhe cukrarske, rohlik bez mleka (zjisti si, co je ve slozeni - ja volala do pekarny, ktera dodava do obchodu u nas), susenky Esicka (tam neni mleko), soletky bez soli s vapnikem od firmy Vest (je tam na obrazku Borek stavitel), pufovane chlebicky, tycinka Hipp (nevim jak se to jmenuje, ale je to jedina tycinka od Hippu), spaldove susenky Alnatura z DM…no a zeleninu a ovoce - u nas dlouho vedla okurka do ruky.

Vapnik nepridavam, mala vypije za den 450 ml Allergy digestive care, ale davam ji Multisanostol sirup, kde je spousta vitaminu i vapnik. Muze se i pro male deti.
Ted ctu, ze mala nema zub…no zkus neco z toho, nejak si to ocucne treba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 12:07

Ted me jeste napadlo - znas sinlac kasi?
Ta je uplne bozi, muzes ji davat i jako svacinku, podivej se na to…lepsi kasi jsem nejedla a hlavne je extra super vyzivna.
 http://www.pevnezdravi.cz/…e-650g-19356?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.3.10 12:53

Super, teda to je tipů :) Něco už u nás proběhlo, jako třeba křupinky (jakékoliv), rýžové sušenky - ale na ty se odmítá i podívat. Jen piškoty miluje.

A ohledně toho vápníku - dávala jsem jí večer kaši s Nutrilonem Allergy Care, ale bohužel jsme zjistily, že ho špatně snáší :( tak proto to častější kojení.
Sinlac znám, ale ještě jsem nevyzkoušela, vidíš, dobrý nápad.
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 13:17

Founiku a jak se ti zda, ze spatne snasi AC? Nebude to spis tou kasi? Jakou jsi ji delala?

Snasi ho spatne ve smyslu boleni bricha? ci osypani? prujmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.3.10 16:35

Nene, je to tím NAC. Kaše byla rýžová nebo pohanková.

Už to tu dokonce na eMiminu někde někdo psal, že NAC je jako MM kdy matka vypila 0,5l mléka.

Měla zase náběh na průjem + se lehce osypala kolem pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.3.10 17:53

Jo, to psala Pudloslava…a co Neocate, zkusite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.3.10 19:27

Uvidíme. Na začátku dubna jdeme na kontrolu na gastro a budeme to řešit. Původně jsem chtěla právě přestat kojit a přejít na UM, ale teď nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
25.8.11 21:38

Zdravím, moje malá je taky alergická, máme Nutrilon Allergy care. S kojením bych vydržela, co nejdýl, u mé malé nastal problém, protože jsem ztratila mlíko a v nemocnici mi primář říkal, že pro tyto děti je nejlepší kojení! A znám i plno případů, kdy maminky kojit přestaly a přešly na UM Allergy care i digestive a děti problémy měly stále.......Moje malá má teprve půl roku, takže sušenky, piškoty atd ještě nedávám, ale chci se zeptat později, jsou nějaké jogurty pro tyto děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.8.11 23:32
My používali jogurt z kozího mléka-Rozdíl mezi kravským a kozím jogurtem jsem nenašla,jen není tolik příchutí.Nejvíc jsme kupovali bílý a do toho jsem malýmu mixovala různé ovoce nebo marmeládu-dle chuti.Byli mi nabízeny i výrobky ze sojového mléka,ale ty jsem nikdy nevyzkoušela.4etla jsem spoustu příspěvků,že na soju bývají děti také dost alergický-tak jsem to nechtěla pokoušet.
Melisssa píše:
Zdravím, moje malá je taky alergická, máme Nutrilon Allergy care. S kojením bych vydržela, co nejdýl, u mé malé nastal problém, protože jsem ztratila mlíko a v nemocnici mi primář říkal, že pro tyto děti je nejlepší kojení! A znám i plno případů, kdy maminky kojit přestaly a přešly na UM Allergy care i digestive a děti problémy měly stále.......Moje malá má teprve půl roku, takže sušenky, piškoty atd ještě nedávám, ale chci se zeptat později, jsou nějaké jogurty pro tyto děti?

My používali jogurt z kozího mléka-Rozdíl mezi kravským a kozím jogurtem jsem nenašla,jen není tolik příchutí.Nejvíc jsme kupovali bílý a do toho jsem malýmu mixovala různé ovoce nebo marmeládu či granko-dle chuti.Byli mi nabízeny i výrobky ze sojového mléka,ale ty jsem nikdy nevyzkoušela.Četla jsem spoustu příspěvků,že na soju bývají děti také dost alergický-tak jsem to nechtěla pokoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek