Atopický ekzem a nutrilon AC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16291
4.3.10 16:50

Atopický exem a nutrilon AC

Ahoj, máme doma malého atopika a na lince od Nutricie mi bylo doporučeno dávat NUTRILON 2 ALLERGY CARE místo „obyčejného“ HA mléka… Náš exem je hlavně v obličeji, pak pod koleny a občas po kolínkách a ramenech takovou „neviditelnou“ vyrážku, znatelnou jen dotekem, prostě hrubou kůži. Doktorka nám na 6měsíční (kde už byl vedený jako atopik) řekla obyč mléko, na lince nutricie zas řeknou že i HA mléko je málo… Máme to jen na jeden dokrm denně, jinak kojíme. Není pak jedno jestli dáváme HA a nebo přímo pro alergiky… ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
4.3.10 18:39

Ano,maji pravdu. Muzes to zkusit a uvidis, zda dojde k zlepseni. Ja si osobne myslim, ze dojde.
Nech si ho predepsat od pediatricky na recept, budes doplacet cca 110 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.3.10 19:42

Díky, jsem zvědavá jestli se doktorka nechá, nechce nás poslat ani na alergologii :roll: Tedy to bych ji trošku pomlouvala, doktorka má dovolenou a sestra tam asi někoho zaučuje tak tam je a řekla že takhle malý děti na alergo neposílají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
4.3.10 19:49

My jsme taky dostaly v 5 měsících Alergy care a zmizelo to ,zůstalo nám to jen trošku pod kolínkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.3.10 20:29

Ahoj, našeho Kubíka kožařka vede jako AE už od druhého měsíce - lehčí forma. Já sama mám AE taky skoro od narození, do 15ti let těžkou formu. Zatím mu teda dávám Nutrilon HA, a zatím to jde. Určitě lepší než po normálním Nutrilonu. Problém je, že se bojím měnit UM, protože po normálním Nutrilonu měl průjmík a blinkal, a po Beba HA zase šílené zácpy.
Tak dej potom prosím SZ vědět, jak Nutrilon AC zabral. Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.3.10 21:35

Dám.. Počítám že za týden ho začneme brát, teď máme od včera Bebu HA, tak snad i ta trošičku pomůže aby se tak neosypával…

Nevíte jestli si to na ten recept můžu u doktorky nějak vydupat? A poslání na alergologii? Přímo na odd mi řekli že to není problém ho vzít, jen musím mít žádanku od lékaře… A u toho mi zase sestra řekla že to asi nevyjde, že takhle malé děti neposílají na alergo. Případně může žádanku napsat kožní? Nebo to UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.10 10:19

My jsme sice astmatici,ale dr by ti na tvou žádost to napsat tu žádanku měla,
My máme taky nutrilon AC,ale my to bereme jen kvůli právě té alergii na kravskou bílkovinu ale s tím že u něj to způsobuje dušnost. Maminky poraďte mi prosím co mám dělat abych mu nahradila vápník atd. nechce se mi nějak do nměj cpát chemie.už tak ji bere moc kvůli tomu astmatu. Díky moc nevím na koho bych se mohla ještě obrátit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
10.3.10 21:28

Hanule, nechapu, proc by vas dr.nemela chtit poslat na alergo - ji tim preci nezpusobis zadne „potize“, krom toho, ze bude muset vyplnit zadanku??? Sice se casto doctes, ze testovani u takhle malych deti nema smysl, ale presto ti muze preci alespon alergolog dat nejake uzitecne rady. My mame chlapecka alergika/ekematika a na alergo jdeme za 14 dni…necekam zazraky, ale urcite si pripravim spoustu dotazu. Jinak nas malej ma urcite alergii na BKM a na prikrm pripraveny z NAC (delala jsem nemlecnou ryzovou kasi) reagoval ukrutnou alergickou reakci a to ma byt mleko pro deti s prokazanou alergii na BKM…skoncili jsme na pohotovosti, malej musel dostat kortikoidovou injekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.3.10 01:09

Sopky, no hezké… Na alergologii nás nakonec poslala, ale až poté co jsem jí řekla že jinak pojedeme do Prahy za panem Fuchsem, protože ten žádanky nechce. Jdeme 22.3., tak jsem zvědavá jaká paní doktorka bude, že má tak rychle volný termín… Volali jsme tam v pondělí a volno bylo už 18.3., ale to jdeme ke kožní na ten samý čas na kdy by nás vzali.

My teď zkusili vysadit kortikoidy, nemažeme ani občasně a čekám ty 2-3 ýdny co píší že by se to mělo začít lepši, že nejdřív je zhoršení a pak pomalu zlepšení… Jen nevím jestli na to budu mít nervy, začalo se v pondělí, dneska je čtvrtek a už si okolí stěžuje že jsem nějaká moc nepříjemná… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek