Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, objevila se vám někomu alergie na stříbro až v těhotenství??? jde mi o to, jestli je možné, že ted se objevila a po porodu zmizí??? nebo rovnou začít kupovat zlato? a jak se vlastně projevuje? mě po pár minutách co mam stříbrné naušnice začne bolet v okolí propíchnutí a trvá to i když ji pak sundam- je to alergie?
může být a jsou ty naušnice opravdu stříbrné? Nebyly v opravě a nejsou opravené nějakým nekvalitním stříbrem. Mě se to dělo po opravovaných zlatých naušnicích.
Myslím, že alergie se ti může projevit kdykoliv… Já nakonec dopadla tak, že můžu mít buď zlato nebo ocel. Šperky a hodiny si pohlídám, ale průšvih jsou třeba pásky u kalhot. Spony jsou většinou vyrobené z různých směsí a prodavačky nejsou schopné mi říct, co to obsahuje.
Ještě mě napadla jedna věc, těhotenství se bere jako jedna etapa na projev alergie, další jsou puberta, u kluků to bývala i vojna, ale to nevím proč.
jsou stříbrný opravdu
, v opravě nebyly a nosila jsem před těhu furt, pak jsem přestala ptž jsem doma na riziku tak je netaham ptž byly hodně drahý tak je to doma zbytečný. no a když jdu k dr tak to tu hodnku s nima vydržim a pak už ouško bolííí ![]()
Mně dělá vyrážku i zlato, nenosím žádné šperky a objevilo se mi to až po třicítce.
Horor jsou i knoflíky u džín, musím je vždycky vysřihnout a našít obyčejný knoflík s dírkama, když to neudělám, objeví se mi hrozná vyrážka a musím to pak mazat kortik. mastí.
ahoj to že se objeví alergie na stříbro až poporodu sice slyšímprvně,ale v těhotenství dostává tělo pořádně zabrat a tak to snad je možné, další věcí je zdy je to skutečně stříbro, je tru spousta nejrůznějších padělků, a to i ve zlatnických obchodech
i zlato???!!! justýnko a alergie teda znamená vyrážka??? to se mi nedelá, jen to bolí v tý propíchnutý dirce a okolí…
jo i zlato, stříbro, jen chir. ocel jsem ještě nezkoušela, tak tu nevím.
Udělá se mi hrozná vyrážka, která svědí a mokvá. Byla jsem s tím nejdříve u kožního, tam mi dali mastičku a doporučení. Pak jsem byla ještě na alergologii a tak mi našli alergii na kovy a nesnášenlivost organismu na ml. výrobky (měla jsem také stř. problémy). To vše po třicítce a dvou porodech.
hm… tak já myslela ze alergii na stribro vyresim zlatem… takze nez koupim zlato tak zajít na kozní a tam mi zjistej na co mam alergii?
Než koupíš zlato, tak zkus někoho poprosit a třeba ti nějakou zlatou půjčí… ![]()
Pak teprve budeš mít jistotu.
Prostě teď v těhotenství ty naušnice nenos a po čase to můžeš zase zkusit.
Ke kožnímu bych s tím asi nechodila.
Mně se v ranném mládí dělala vyrážka právě z těch knoflíků na riflích, která děsně svěděla… Ale teď už to nepozoruju.
@eeevaaa píše:
ahoj, objevila se vám někomu alergie na stříbro až v těhotenství??? jde mi o to, jestli je možné, že ted se objevila a po porodu zmizí??? nebo rovnou začít kupovat zlato? a jak se vlastně projevuje? mě po pár minutách co mam stříbrné naušnice začne bolet v okolí propíchnutí a trvá to i když ji pak sundam- je to alergie?
Me se objevila po porodu, pred tehotenstvim sem mohla nosit jakekoliv nausnice-zlato, stribro, chir.ocel, bizu. Po porodu nemuzu ty obyc kovy mit vubec. Ted sem si koupila nadherne stribrne nausnice a zacaly mi hnisat usi, takze nemuzu mit uz ani stribro, poze zlato