Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím… Chci se zeptat nemáte někdo zkušenost s léčením atopického ekzému v těhotenství? Teď přes zimu se mi dost zhoršil a jediné co zabírá jsou kortikoidy. Ty se ,ale v těhu nedoporučují. Nemáte nějaký jíný fígl?
Jsem 11+5 tt. Děkuju za každou radu ![]()
Ahojky ![]()
Kožní mi říkala, že se v těhotenství ekzém buď zhorší, nebo zlepší. Mě se asi trochu zlepšil, ale stejně se musím pořád mazat. Dostala jsem kortikoidy, které se s mí i v těhotenství ( jsou nějaké slabé ) ale teď jsem v práci, takže ti neřeknu název. Já je teda ale nepoužila ani jednou, od té doby, co jsem těhotná. Ale teď k tomu, co mi teda pomáhá. Myji se jen tímhle : http://www.linolaweb.cz/…tt-olbad.php
a pořád se mažu nějakým mastným krémem. Mám ekzém na nohou, rukou i dlaních, takže nic moc ![]()
Zkoušela jsem konopnou mast ( dvě značky ) ale zázraky to nedělalo. Ještě jsem dostala vzorek do Dr. krému Leciderm. A ten dělal zázraky. Ani jsem nevěřila.Je opravdu výborný. Ještě jsem se ale nedostala k tomu, abych si ho koupila. Zde odkaz: http://www.altermed.cz/…rm-r-39.html
Víc doporučit nemohu.
ahoj holky, těhotná teda ještě nejsem, ale chtěla jsem se zeptat, mam taky atopický ekzém. Jaká je pravděpodobnost že ho bude mít i moje mimi? Dík za odpo.
Pravděpodobnost, že tvé dítě bude mít také ekzém, zde určitě je, protože jde o onemocnění dědičné ( ve větší části případů ), ale jaká je procentuální šance ti asi dost těžko někdo řekne. To zjistíš, až bude mimi na světě. Každopádně nejde zase o tak šílenou katastrofu, takže bych se tím zase tak nezabývala.
Jsou mnohem horší věci… ![]()
Děkuju,
ty krémy vyzkoušim, Tyhle totiž ještě neznám, tak by to mohlo zabrat. jinak konopnou mast jsem taky měla, chvilku to fungovalo, ale pak si asi kůže zvykla a už nic ![]()
A co se týká té dědičnosti, tak to netušim jak to je.Ale já jsem první v rodině kdo ho má, takže já to nezdědila!Ale dědičné to bohužel je!
Ahojky, taky jsem atopik od narození. Sice se mi během těhotenství AE trošku zlepšil. Kubík ho má bohužel taky, ale nejvíce mu pomáhá ta Linoa Fett a od Linoly i koupelový olej. Já měla během těhotenství ještě Locoid krém a teď ho na doporuční dávám jednou měsíčně na 3dny i Kubovi. A zabírá to hezky
Tak držím palce,ať to dopadne dobře ![]()
Ahojky, i já mám atopický ekzém od narození. Teď v těhotenství se mi ekzém trochu zhoršil. Nejvíc se ale obávám období po porodu. Většinou tak třetí měsíc po porodu se mi ekzém neuvěřitelně zhoršuje. Po svém druhém porodu jsem skončila slitá od hlavy až k patě. Něco šíléno. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla aspoň rok a půl kojit, se nedalo se mnou nic dělat. Nakonec jsem to přeci jenom vydržela a nastartovali mě až dvě kortikoidové injekce Diprophos. Od té doby jsem měla klid. V létě mi nejvíc pomohly tři týdny u moře. Teď tedy díky dalšímu těhotenství se to zase zhoršilo. Mě pomáhají krémy se solí z mrtvého moře a krémy od Justu-hlavně Lameloderm a SanAktiv. Locoid mám též v záloze a musím říct, že jsem ho již párkrát použila. Každopádně se děsím doby po porodu. Obávám se, že nemohu skončit jinak.
Příspěvek upraven 22.03.13 v 16:31
no páni, takže po porodu se mi to může ještě zhoršit?
To je mazec… Pobyt u moře mi taky kdysi pomohl, ale chce to alespon ty 3 týdny jak píšeš a to je finančně náročné bohužel
Ale vyzkoušim vaše rady a mastičky, třeba bude něco fungovat. Díky ![]()
Určitě tě nechci strašit. Vůbec nemusíš skončit tak jako já. Myslím, že jsem byla extrém. Aspoň tak se na mě tvářili doktoři, když mě viděli.
Příspěvek upraven 22.03.13 v 16:31
Ahoj,
měla jsem ekzém od 1 roku a docela strašný.Před 3 lety jsem se rozhodla ho řešit alternativní cestou, právě proto,že jsem se bála co se stane až otěhotním… vyzkoušela jsem toho opravdu hodně a bez výsledků… Ekzém mi vyléčila aloe vera kůra z řady LR, kterou v těhotenství určitě můžeš brát.ozvi se ráda předám zkušenosti veronika.zlata@centrum.cz
Ahoj, také jsem měla cca od 3 let atopický ekzém, léčila se vším možným včetně kortikoidů což pomohlo krátkodobě, výhledově dlouhodobě se to horšilo. Takže jsem hledala nějakou alternativní léčbu,která by mě toho zbavila,až jsem narazila na přírodní produkty,které jsou bez kontraindikace-vedlejších účinků. Ale co víc ekzém se mi do měsíce ztratil úplně a už se nevrátil!Pokud by vás to zajímalo písněte na mail dita.kraus@seznam.cz ráda poradím ![]()
ahoj, tak ja mam atopicky ekzem od malicka, lekari tvrdili, ze v puberte se mi to zlepsi, kdyz se to nezlepsilo, tak, ze se to urcite zlepsi v tehotenstvi a ono porad nic, nerekla bych, ze to mam horsi, jen ten ekzem je trosku jiny. kortikoidy jsem nechtela pouzivat a tak jsem zkousela ruzne kremy a muzu rict, ze atoderm po zinc od biodermy je neuveritelny, hned druhy den je videt markantni zlepseni a muze se pouzivat i na miminka takze vubec neskodi.a krem od eucerinu s 10% urea je docela dost dobry taky. ale musim rict, ze na kazdeho pusobi a zabira neco jineho, takze musis zkouset. ja jsem ted 27tt a rekla bych ze ekzem jde na me nejvic videt kdyz se stresuju, takze zkus byt v pohode a to zabira nejvic. preji krasne tehotenstvi
Ahoj, me se objevil atopicky ekzem az v tehotenstvi, nekdy v tretim mesici, po porodu se mi to jeste zhorsilo, pred tim jsem to nikdy nemela. Mam to na prstech ruky, ted uz na obou, svedi to silene, chvili je to lepsi, pak mi to zas mokva /drbu si to/. Nestalo se vam nekomu to same, tedy ze se atop.ekzem objevil az v tehotenstvi? Mazu to excipialem, rubisanem, konopnou masti,purelanem, mam i locoid, ale kojim, tak jsem ho jeste nepouzila.
Ahoj, není to sice na léčbu, ale promazávání - ale zkus LIPOBASI. Je to krém s lípou, mastný, uklidňující a příjemný. Je na lékařský předpis, ale stejně zaplatíš asi 100 Kč.