Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Má 5-ti měsíční holčička má v záhybech pod bradičkou a v jamce pod jedním kolínkem takovou ošklivou mokvajíci vyrážku. Ono to vypadá jako opruzení. Zkoušela jsem už všechno, o čem vím ,že by to pomohlo a nic
Mažu to zinkovou mastí, ono to zmizí, ale když to nenamažu, má to znova. Doktorka mi radila genciánu. Moc se mi do ní ale nechce, proto píší-má někdo zkušenost? Objevilo se to po namazání olejíčkem. Děkuji.
Ahoj, zkusila bych mast Imazol, nám to zatím pomohlo na veškeré náhle se objevující červená nebo mokvající místa. Ať už pod krčkem, nebo za ouškem…
taky používáme IMAZOL¨. Štěpa to má od zvracení, nesnese brindák a tak není možné udržet krček v suchu, ještě ke všemu slintá jak doga. IMAZOL nám pomůže většinou do druhého dne.
Tak tu mastičku jsem nezkusila, ani v lekárně mi nikdo neporadil. Ale dneska ji určitě koupim a vyzkouším. Děkuji
![]()
O tom bych mohla vyprávět. Dcerka to taky měla několik měsíců, když ještě byla malinká. Mokvalo to, zapáchalo… Jediný Imazol pomohl, protože po namazání zůstane na kůži pudrovitý povlak, takže je ranka v suchu ![]()
Přidávám se k imazolu. Doktorka nám to doporučila v létě, když se malému pod krčkem strašně zapařovalo a mokvalo a imazol opravdu krásně zabral. Je to mastička, která utvoří povlak a hezky vysušuje. Jo a stačí toho opravdu malinko, já poprvé nevěděla a mohla jsem ho namazat skoro až za ušima jak hodně dobře se rotírá ![]()
jéé, díky všem za rady. Taky s tím bojujeme a Imazol mě nenapadl, přitom ho mám doma. Zkoušela jsem olejíčky, na radu doktora Excipial (po něm to měla ještě víc rudý), Bepanthen, Indulonu- ale nic nezabírá. Hned zítra jí to namažu.