Miminko má občas pupínky - kopřivka?

zdenka_v
23.2.10 15:01

nějaká kopřivka nebo co?

Holky poraďte.
Co by to mohlo být?
Malé je 7 měsíců a občas jí na těle vyskáče pár drobounkých pupínků - kolem je to červené. Většinou zčervenání ještě tentýž den zmizí a pupínek většinou zmizí druhý den, má to tak jednou za týden, někdy třeba jenom dva, jindy třeba 8 pupínků. Nejčastěji to má na prsou a na zádech, výjimečně na noze jeden…
Atopický ekzem jsem viděla u holčičky mé kamarádky a ten vypadal úplně jinak. Tak nevím, co by to mohlo být. Nemáte někdo s tímhle zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
23.2.10 16:50

Těžko říct,ukazovalas to nějakému doktorovi? Malá mívá něco podobného, objevilo se to poprvé už když byla miminko a dodnes pořádně netuším o co jde. Má to tedy jen jednou za čas a rychle to mizí, ale už to viděly dvě pediatričky a taky kožní Dr. a ekzém to prý není, že prý zřejmě alergická reakce na něco, ale mě se tedy za celé dva roky nepodařilo vystopovat o jakou reakci by mohlo jít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karamelína
23.2.10 17:12

Ahojky, náš Pepíček má také něco podobného asi od 3 měsíců. Nejčastěji na zádech a bříšku, někdy i na nohách. Bohužel i nám doktorka řekla, že to je alergie, ale nejsem zatím schopná přijít na to, z čeho to může mít. Dáváme kapky Zyrtec, protože ho to dost svědí. Když byl menší, tak jsme dávali kapky Fenistil. Jsou obojí na předpis, ale pomáhají. A preventivně samozřejmě vynecháváme pěny, mýdla, aviváž apod. Jen promašťujeme kůži přírodním olejíčkem. O něco se to potom zlepšilo.

• Citovat
  • Upravit
zdenka_v
23.2.10 18:50

jí to nesvědí… vždy když jdem k doktorovi, tak to zrovna nemá

• Citovat
  • Upravit
zdenka_v
23.2.10 18:52

když jdem k doktorovi, tak to malá zrovna nemá. Vůbec právě netuším, na co by to mohlo být…

• Citovat
  • Upravit
14597
23.2.10 19:13

Jasmíně se to taky sem tam objevilo, takový pravidelný, malý červený kolečka, vždy jen pár, buď na hrudníčku, tvářičce, či nožičce, někdy to zmizelo za pár minut, někdy to vydrželo i dva dny…doktor to taky neviděl, jen jsem mu to říkala, a taky mi bylo řečeno, že to je nějaká ‚rychlá alergie‘…taky nevím, na co to má, i když možná bych měla tip…ředím jí na pití ty šťávy Hami, Hipp…trošilinku šťávy, hodně vody a zdálo se mi, že se jí to opakovaně objevilo po hruškové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
plavcova
29.3.13 20:01

Dobry večer holky trochu jste mě uklidnily ale bohužel mam doma pul roční holčičku a už nas to trápí tyden naše mudr. mě také řekla že je to rakce na potraviny ale nějak se mě to nezda místo aby to mizelo tak se to rozlézá nemyji ji žádným mýdlem jen čistou vodou a vyzkoušela jsem dvě masti biodermu atodem po zinek a excipial u lipolotio a nic jsem stoho zoufala pokud by vás někoho něco napadlo prosím poradte

• Citovat
  • Upravit
5980
12.3.17 20:46

Obnovuji, mam podobny problem, mala ma 16m, ekzem se ji objevil asi pul roku zpet, ale nic strasneho, mazu exomegou. Minuly tyden se ji po obliceji udelaly vetsi cervene pupinky, cca do dvou dnu zmizely.. Na tele se ji to udela jednou za cas, na rameni, na ruce, dneska jsem to objevila pod rukou a vypadalo to jako akne, cervena boule s bilou cepickou, nechala jsem byt, nemackala, nic…
Prisuzuju to nejake potravinove alergii, ale ptam se, kdyby mel nekdo jine poznatky… Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.17 21:00

Ahoj, určitě bych navštívila v první řadě pediatra. Ale mohla by to být i obyčejná alergická reakce na cokoliv. Neteř se potýká s kopřivkou už léta, a ne a ne se ji zbavit. Maže mastičkama a používáme hodně šetrný prací gel a prášek, který projevy zmírňuje a myslím, že by nebyl úplně na škodu na vyzkoušení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 21:36

Mám osmiměsíční holčičku a máme stejný problém, léčíme krémy, neustále střídáme, nic pořádně nezabírá, ale máme na podporu prací gel na citlivou pokožku a opravdu pomáhá, přeci jen v oblčení jsou děti celý den a v ložním prádle spí, tak na tom záleží hodně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.3.17 19:30

@nik.machek Souhlasím. Co používáte vy? Sestra doma používá Dalli Med gel bez parfemace a nemůže si vynachválit :) Používám ho i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.17 19:52

@adri.klic Nevím, jak se to jmenuje, je to z DM. Sehnala bych ho v okolí Benešova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.3.17 20:08

To nevím, jestli v Benešově, jestli tam máte lékarrnu, tak určo podle mě, minimálně ve všech větších internetových lékárnách to najdeš a máš to doma do dvou dnů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.17 20:16

@adri.klic Děkuju moc, zkusím, kdyžtak zůstanu u toho obyčejnýho, zatím nám vše z DMka sedí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek