Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych to zkusila vydržet…jestli máš možnost tak to zkus s fenistilem, ale lepší asi bude třeba Zyrtec nebo Xyzal. Jestli máš gynekologa s kterým se dá mluvit tak bych mu tu situaci i vasvětlila a zeptala se jeho. Úplně tě chápu, měla jsem podobnou situaci loni. Nakonec nám to vyšlo za 5 minut dvanáct a já otěhotněla…uuuff
Petrucho to bych v něm musela koupat ![]()
mám doma Zodac v kapkách…díky za názor
Jo a jetě mě napadlo…kup si v lékárně kalcium. To na alergie zabírá perfektně…když půjdeš osypaná k doktorovi s největší pravděbodobností ti dá kalciovku do zadku ![]()
tak calciovka se nekonala…přestalo mě svědit celé tělo a jsem pokrytá červenými fleky až lívanci…nejdříve vezmu CL a pak hned kapky na alergii…jinak nic nového žádné jiné příznaky…já se picnu ![]()
Ahoj, oživuji téma. Malá 3,5 roku má alergii nevím na co, příští měsíc je objednaná na alergo na testy. Můžete mi popsat, jak ty testy probíhají? Abych ji na to trošku mohla připravit, pravděpodobně to bude alergie na nějaký pyl, má to vždy z jara. Díky
@rozmary ve 3,5 letech? namalují jí na kůži kolečka, ty si označí a pak nanesou látky, co se testují a naruší kůži - takové pidiškrábnutí. Pak je větší sranda vydržet, holčina si totiž na to nesmí šáhnout, nesmí se podrbat, nic
většinou 30 minut - smyjí a dívají se, jak a kde zareagovalo.
@martina.se píše:
@rozmary ve 3,5 letech? namalují jí na kůži kolečka, ty si označí a pak nanesou látky, co se testují a naruší kůži - takové pidiškrábnutí. Pak je větší sranda vydržet, holčina si totiž na to nesmí šáhnout, nesmí se podrbat, nicvětšinou 30 minut - smyjí a dívají se, jak a kde zareagovalo.
Díky
tak to není nic bolestivého, já se bála, že to budou nějaké jehličky
no s tím škrábáním to teda bude pocuc ![]()
@rozmary mladému přejela dr po ruce asi jehličkou či čim, ale jen mu to lehce drápla, ani o tom nevěděl
žádná bolest, nic. Větší sranda je potom, jak ho to začalo svědit, tak uhlídat, aby se nedrbal, nic. Musel mít půl hodiny nataženou ruku a prostě sedět ![]()
@rozmary Ahoj, naše malá bude mět 3 a na alergo jdem za dva měsíce. Mohla bych tě poprosit jestli by jsi pak napsala jak to vaše mrně zvládlo. Jak se malé projevuje alergie? Naše mladá mi teď asi měsíc a půl kašle a nic nezabírá a každé jaro jí vyrazí ekzém.
Nevím jestli to k tomu patří, ale má vyrážku na chodidlech jinde ne, na kožním mi řekli, že to může být k alergii, má pořád rýmu, která nejde vysmrkat, krvavé hleny, když náhodou smrká, pořád jí slzí oči a kašle.
@rozmary Pak dej vědět jak jste dopadly, jsem zvědavá co řekne na tu vyrážku, že ji má jen na chodidlech. S tou rýmou to mám podobné-nateče mi sliznice. Já si myslím, že malé vadí řepka, teď odkvetla a kašel zmizel.
@baaruunkaa Hele já těm alergenům moc nerozumím, ale nedávno jsem zaslechla dvě holčiny, jak se baví právě o řepce a prý někdo říkal v televizi že řepka v sobě nemá jediný alergen, že si to lidi jen vsugerovali, že je alergenní, protože jí je všude plno ![]()
Holky ještě se chci zeptat, co dělat když ještě nemáme léky? Přes víkend jsem byla s malou doma, bylo hnusně tak byla v pohodě. Dneska jsem s ní šla do školky, máme to přes silnici, než jsme tam došly, měla oči jak angorák, kejchala jak blázen a opět plnej nos.Co s tím, mám jí držet doma až do vyšetření, nebo existuje něco volně prodejnýho na alergii? Jenže to bych asi musela vědět, na co to má, že jo
Je mi ji chudáka hrozně líto a to tak ráda trhá kytky ![]()
zdravím…má prosím tento problém…dr.mě předepsal na vyvolání ovu CLOSTILBEGYT…jeden ráno-druhý večer na 5 dnů…dneska ráno se mě objevila alergická reakce zřejmě na CL…dneska jsem vzala třetí tabletku…svědí mě celé tělo…jinak mě nic není…po poradě s dr.řekl ať ho vysadím a přijdu příští měsíc…tak jsem v pokušení si vzít léky nebo kapky na alergii a pak se dostavit na UZ…já nemá čas čekat na další měsíc…v červenci budou malé 3 roky a místo práce mě čeká výpověd…potřebuji být těhotná…5 dnů není moc to bych mohla vydržet…co myslíte vy?..díky za vaše názory