Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat užívám dlouhodobě antidepresiva a chci začít hubnout, mohu jakoukoliv dietu? Děkuji
![]()
@A969 píše: Více
Ahoj, jaká bereš AD? Já bych se poradila s lékařem. Já na AD držela dietu několikrát, jednou tedy patologicky, skoro jsem nejedla, klidně i 3 dny, spadla jsem do anorexie. Podruhé jsem držela racionální dietu, probírala jsem jídelníček a nutriční a zařadila jsem hodně cvičení (jumping, problémové partie, bodystyling). Teď bych zas potřebovala shodit, ale nějak zatím nemám sílu najet na nějakou dietu, ani víc cvičit.
@Lollitka Ahoj, citalec, co bereš ty?
Já si nechala udělat jídelníček na míru ale nevím jestli je to dobré, kdyz beru AD.
Chci a jsem opravdu hodně namotivovaná.
Když jsem si ten jídelníček nechala udělat tak mi tohle nedoslo 🤦♀️ Někdy jsem fakt pitomá 😃 Určitě bych jist neprestala a moc mě mrzí že jsi spadla do anorexie, držím palečky, doufám ze je ti lépe ![]()
Ahoj a kdo ti ten jídelníček dělal? Nutriční terapeutka? Jako já bych nezkoušela keto diety apod., ale myslím, že pokud ti rozepsala zdravé potraviny, co, jak, kdy jíst, tak to by podle mě vadit nemělo, ale opravdu bych se ještě raději zeptala Dr.
Citalec bylo moje třetí AD a na něm jsem právě skoro nejedla a ještě jsem chodila běhat každý den. Taky záleží, kolik chceš zhubnout a jak rychle.
Já teď z AD beru Deprex a Valdoxan, ale pak ještě jiná psychofarmaka.
Zhubnout bych fakt potřebovala, ale zatím nedokáži nejíst moc sladké a víc se hýbat.
@Lollitka Určitě se zeptám, ano Nutriční terapeutka.
Mě sedí citalec dobře, díky bohu 🙏🏻
Mohu se zeptat s čím se přesně lečíš?
Tak to je dobře, že nutriční terapeutka, doufám, že byla minimálně DiS., protože těm rychlokvaškách z nějakého kurzu zas moc nedůvěřuji. A kolik kg chceš shodit?
No s mojí léčbou je to složité, diagnóz mám několik a pořád mi není moc dobře.
@Lollitka To mě moc mrzí 🥹
16kg bych chtěla.. hodně jsem po AD přibrala a váhu bych chtěla zpět.
Doufám že to půjde 🙏🏻 necítím se tahle dobře.
@A969
Ahojky, můžu se zeptat, zda se Vám podařilo zhubnout? Jsem nyní v podobné situaci 🤯 🙃
@Miska983 píše: Více
Zkus kalorické tabulky.
Přibrala jsem z jiných léků, ale hned na počátku užívání jsem začala používat zmíněné tabulky, tak to nebyla taková hrůza.
Prosim vás o vaše zkušenosti beru prothiaden na úzkost da se říct neděli to bude 5 týdnu úzkost zatím stejně tam je ale chápu ze to nezabere hned přejdu k veci je i po něm dost únavně zmatené špatně vidění beru jednu a pul tabletky na noc v 25 mg lékař říkal že časem to vymizí ale me to uz tak nepřijde další problém je vtíravé myšlenky takže samozřejmě budu mit i terapie úzkost vznikla po letech přišla nečekaně uz 2 rok před rokem nasazené AD triticco pak jsem to nebrala Lekar vysadil anafranil také to uz nikdy málem jsem s toho umřela mam obavy ze ten prothiaden nezabere a budu muset změnit Ad a zase zažívat měsíc hrůzy