Antidepresiva a reflux

29.9.26 16:27

Antidepresiva a reflux

Ahoj
Jdu si pro radu jsem už zoufalá.
Po roční každodenní bolesti hlavy, kde se nevedela příčina mi ze stresu vznikl žlučový reflux - nemechanický.
Bolesti hlavy jsem se nakonec zbavila fyzioterapii, ale rozjeli se mi potíže se žaludkem.
Plnost, říhání a pálení v krku.
Byl mi tedy nasazen AD cipralex.
Mesic jsem pomalu navyšovala a nyní jsem mesic na plné dávce a zatím necítím žádné extra zlepšení.
Je potřeba ještě vyčkat? Nemá někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2180
29.9.26 19:03

Já se teď budu trochu opakovat ale já bych se na antidepresiva úplně vyprdla.

Je to úplně k ničemu člověku to stejně nepomůže v ničem. Dost často to tu psychiku ještě víc podělá.

Vím o čem mluvím. Správně bych taky měla brát antidepresiva ale neberu je a když mám takový ty stavy jako že depky a úzkosti tak si pomůžu něčím co opravdu pomáhá a je to přírodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
29.9.26 20:50
@kristyna997 píše: Více

AD na reflux? Beru cca 15 let Citalec, po jeho nasazení se mi reflux právě zhoršil, nechápu, co by měla antidepresiva zlepšovat :think:
Ale možná jsem špatně pochopila dotaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
29.9.26 20:51

Na reflux se neberou AD, ale antacida, Omeprazol, Nolpaza, Helicid atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
29.9.26 20:54
@žena_za_pultem píše: Více

Opravdu tady nabádáš lidi, aby nebrali léky předepsané psychiatrem? Z jakého titulu tak činíš, jsi lékařka? Dělalas odborný průzkum napříč celou ČR, že tak jistě tvrdíš, že AD nepomáhají? Protože mě ses třeba neptala a já jsem za AD vděčná, zachránily mi život. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
29.9.26 20:56
@žena_za_pultem píše: Více

Moc hezká rada :zed:
Taky jsem je zkoušela velmi velmi pomalu vysazovat, mělo to super efekt, zhroutila jsem se z hluku, za půl roku z 69kg na 46kg, klepala jsem se, vlasy mi padaly jak při chemošce, nešlo jíst, smát se, nic, sebevražedné myšlenky na denním pořádku…
Zkoušela jsem i jiná než SSRI max. dávku plus benzáče a nic, až po SSRI (Citalec) + benzáč lze fungovat - ne jako normální člověk, ale aspoň trochu.
Zkoušela jsem samozřejmě i různé šamany dokonce až z Jižní Ameriky, homeopatii, dlouhodobě kineziologii, akupunkturu, reiki…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.26 21:02

Ano na reflux vzniklý při delším stresovém období se berou antidepresiva na uvolnění osy Mozek - střevo. Mám je přímo od gastroenterologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.26 21:07
@lucad77 píše: Více

Se žlučovým refluxem je to jinak, tam nehraje roli kyselina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie