Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahooj,
Mate ted nekdo covid nebo nejakou neznamou virozu? Neco me sundalo a je to teda mazec.. psikam snad milionkrat za hodinu, slaba sem jak moucha. Zima zima ale teplotu nemam. Ale nejde mi spat tak zakladam diskuzi 🙂 sotva zacala skola a my uz v tom jedem cela rodina
U nás je zdravá jen předškolačka a pes. Jinak já, manžel a 3 školačky marodíme. Také nemůžu spát, třeští mi hlava i přes léky. Covid test jsme si dnes zkusili s manželem - negativní.
Co přesně mám nevím, ale něco mě setnulo taky. Nejprve padla starší dcera, šílená rýma a kdoví, co k tomu (ještě neumí mluvit, takže vždycky jen hádám
) a dneska to došlo i na mě - krk nepoužitelný, už ani mluvit nemůžu a hrozně mě to nutí kašlat, k tomu rýma a cítím smrt na jazyku
S novorozencem doma skvělá kombinace, už jen čekám, až to skolí i manžela, který, jako správný chlap, odnese tyhle nemoci u nás doma vždycky úplně nejhůř
No a nejhorší je, že starší dítě už je samozřejmě po dvou dnech v pohodě a vyžaduje 100% pozornost a neustálý pohyb ![]()
No taky pekny. Vlastne to mate horsi nez ja. Nemam male deti. Ale treba takovou rymu co mam ted sem snad v zivote nemela. Taky jsme zkusili test a taky negativni. Pritom manzel nema cich ani chut. Tak nevim..
@Sophia.888 píše: Více
O čich a chuť může člověka připravit i jiná viróza. I před covidem jsem několikrát při nemoci přišla o čich a chuť.
@Sophia.888 píše: Více
Spis si kup Sinupret nez test na covid
A cibuli ![]()
Mám něco teď za sebou 10 dni jsem měla rýmu, pak jsem kašlala. Chuť a čich se mi vrátily až tak před pěti dny. Teď mi je třetí den dobre. Neřeším, jestli to byl covid nebo něco jiného.
@Sophia.888 píše: VíceČich a chuť jsem neměla i u zápalu plic.
@blumen píše: Více
Syn se léčí zásadně cibulí s cukrem. Cokoliv. Takže souhlasím.
@Sophia.888
My jsme doma taky nemocní, zvracení a teploty (bez průjmu) a bolest celého těla, hlavně hlava. Co mi říkali v práci, tak to někteří měli minulý víkend. Pokud jsem to domů donesla já, tak jsem je doma nakazila během 2 dnů. Naštěstí to pomíjí rychle, teplota byla přes 38 st ale jen jeden den, zvracení taktéž. Zůstává jen slabost a bolení těla.
@keson558 píše: Více
V zásadě je jedno, jestli člověka skolil covid, nebo jiné respirační svinstvo. My jsme si test dělali ze zajímavosti, měli jsme je doma, 5 Kč za kus ve výprodeji na Rohlíku. Ale člověk by se měl chovat stejně, ať má covid, nebo jinou respirační virózu - vyležet to, nechodit zbytečně mezi lidi. A test na covid si určitě neděláme při každém “nachlazení”.
Ale třeba vloni se ten covid test vyplatil. Dělala jsem si ho taky jen pro zajímavost. A když pak po cca 3 týdnech přišly komplikace, praktikovi dost pomohlo, že věděl, že prodělávám covid, udělal cílené vyšetření a hned mi volal sanitku.
A když pak dcera (tehdy 7letá, která asi ten covid ode mě chytla, ale prodělala ho dost mírně) začala ze dne na den spát 19 - 21 hodin denně a trvalo to už 3 týdny a rozsáhlé krevní testy a další vyšetření nic neukázaly, tak právě ten nedávno prodělaný covid nasměroval lékaře správným směrem - postcovidový únavový syndrom.
@Janča6 píše: Více
a to je právě to, existuje postcovid, proto je lepší vědět, jestli jsi covid zrovna prodělala nebo ne.
My jsme taky padli. Teda jen ja s manzelem, deti jsou zcela ready a ptají se, kam dnes pojedeme na vylet… my mame ale jen rýmu, kašel, bolest v krku, hlavy, zima… klasika nachlazení, u covidu mi bylo jinak, ald i kdyby, ted uz se tp neresi, je to dalsi bezna nemoc. A mne je uplne jedno, jak si tu vec, co me trápí, pojmenuju. Stve me jen, ze se mi to táhne iz pres tyden. Napred jsem byla do dvou dnů ok, ale ted se to vrátilo. Tak snad to uz porazím definitivně.
@Janča6 no neni to od veci vedet, ze ho mas. A jake si mela komplikace jestli se muzu zeptat?