Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někdo užíváte Ad Citalec? Slyšela jsem, že jsou to jedny z nejšetrnějších antidepresiv. Já beru Tianeptin(coaxil) a zatím teda žádné zlepšení. Brala jsem Escitalopram ten mi sedl, ale dostala jsem na něj aler. reakci. Kdyby jste mi někdo mohl něco ohledně tohohle léku říci byla bych moc ráda. Děkuji moc ![]()
Jde o léky, které mají podobnou účinnou látku jako escitalopram…takže pokud jsi měla alergickou reakci na escitalopram, je dost možné, že budeš reagovat i na ten citalopram…tohle by bylo vhodné probrat spíš s psychiatrem. Každému sednou jiná AD. ![]()
No o tom jsem taky přemýšlela jestly mi nebude stejně. Ještě mi řekla, že by jsme mohly zkusit Setralin, ale o tom léku nic nevím. Nemám s ním zkušenosti. A dnes jsem byla na očkování proti klíštěti a brní mi ruce a nohy.Beru ten tianeptin 2× denně. Tak nevím zda je to tím lékem či tím očkováním. Ale psychiatricka říkala, že by to nemělo nic dělat očkování z ad.Tak nevím…
@lola123 Ten Sertralin jsem brala před pár lety já. Mě teda pomohl, ale znám dost lidí, kteří říkají, že na ně vůbec neúčinkoval. Ale tohle jinak než že to vyzkoušíš, nezjistíš.
No já beru ten tianeptin a jediné v čem mi pomohl je to, že mám už reálné myšlení. le vrátily se mi brnění nohou a dnes brním teda i s rukama. Zdá se mi slabý.
@lola123 píše:
No já beru ten tianeptin a jediné v čem mi pomohl je to, že mám už reálné myšlení. le vrátily se mi brnění nohou a dnes brním teda i s rukama. Zdá se mi slabý.
Bereš ho teda na nějaké úzkosti? Panickou poruchu? Je možné třeba ještě navýšit dávku?
To brnění klidně může být i od očkování. Jestli ti jinak tohle AD vyhovuje, možná bych tomu dala ještě čas…
Beru ho 2× denně. Co jsem četla tak hodně lidí píše, že jsou to strašně slabý ad. Uvidím co řekne psych a třeba mě ho navýší. Berou se i 3× denně. Beru ho 19den a 6dní teprve po dvou. A taky jsem přemýšlela jestly to nemůžu mít z toho, že jsem vysadila magnézium. Pila jsem ho denně. Jako to brnění..Je to boj nevím.
Já Citalec beru několik let a špatně mi po něm bylo jen asi dva týdny, teď mi po něm nic není. Dřív jsem k tomu brala další léky, teď to již není potřeba.
Ja si ho nechám taky předepsat. Snad pomuze.Ten tianeptin mi zprvu jak kdyby pomohl, ale po 14dnech brani ted uz ho beru 20den ztoho 7den dva se mi vrátily všechny stavy co jsem měla dřív. Je to možné? Jen se bojím aby mi ten Ctalec neudělal nějakou neplechu jak ten escitalopram, ale po tom mi bylo nejlíp.
Jsou léky, které pomůžou ihned, do hodiny. Ale ty nejsou vhodné k dlouhodobému užívání. Mně ten Citalec vyhovuje, ale nemusí každému - zkus to a kdyžtak uvidíš. Mně zabral asi po dvou týdnech, pak jsem měla chvíli období, že jsem měla pocit, že přestal zabírat. Volala jsem doktorce, ta mě seřvala
, co že prý si myslí, že každý, kdo bere antidepresíva, má na zemi ráj, ale je třeba to krátké období zvládnout, to byla chvilka, a pomáhá mi dodnes. Držím palce.
No já po dnešním rozhovoru s mou psychiatričkou jsem z ni na vážkách. Na cokoliv jsem se jí zeptala tak mi odpověděla, že o tom nikdy neslyšela. Ale ten tianeptin mám ještě na 20 dní tak uvidím třeba mi zabere.Dnes mi ho navýšila na 3 denně. On se tak bere.Tak uvidím. Jedna pani taky psala, že jí ten Citalec zabral po 14 dnech.No moc bych si přála ať už mi něco zabere.Je to na palici
Děkuji moc
Holky dneska mi napsala itakem…mate nekdo zkuenost ucinna latka je prave escitalopram…tak prosim…
Zacala jsem brat antidepresiva muzete mi rict za jak dlouho by se ukazaly nezadouci ucinky dneska budu brat 3 den…