Antidepresiva - trittico prolong

19
13.8.23 19:08

Antidepresiva - trittico prolong

Dobrý den, chtěla bych se prosím optat zdali má někdo zkušenosti s tritticem prolong.
Případně jaké ( kdy vám zabrali, zda pomohli, jaký jste měli vedlejší účinky a kdy pominuli)

Aktuálně je beru desátý den.
Prvních pár dní jsem měla střevní potíže, což bývá prý u antidepresiv časté.
Ale včera mi začali takové divné „pocity tepla“ třeba v hlavě nebo v břiše, krku.
Je to strašně nepříjemné, je to také opoždění vedlejší účinek?
Trochu mě to děsí, plus tak tři dny dozadu jsem začala mít občas pocit „sevření“ na hrudníku či krku, nemohu pořádně dodechnout. (V klidovém stavu, žádná panika či tak)

Měl někdo něco takového prosím?
Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
305
13.8.23 19:29

Trittico Prolong beru už více než tři roky. Nežádoucí účinky jsem neměla žádné. Sedly mi hned a zabral do cca dvou až třech týdnů. Beru 150mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.23 22:14

Beru už nějakou dobu 300mg a budeme nejspíš snižovat až vysazovat. Spánek mám po něm naprost skvělý (dle aplikace na hodinkách, takhle hezké grafy REM/NREM spánku jsem nikdy neměla)
Ale ráno mi vůbec není dobře a často se mi točí hlava. Jo a mám příšerný sny 8o který míří přímo na to čeho se nejvíc bojím takže je to velmi nepříjemné. :cert:
Na spánek mám Kvetiapin a antidepresiva mám i ráno. Takže mi chybět nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Denisa290
25.8.23 13:08

Já právě taky dostala trittico na spaní jelikož po vysazení antidepresiva itakem už půl roku nemam normální spánek. Jenze mám strach si je vzít protože mám zvýšený oční tlak a tam v přívalovém letáku je něco o riziku takže mám je doma a ještě sem na ně nesáhla.

• Citovat
  • Upravit
Denisa290
25.8.23 13:10

Jinak já brala escitalopram přes 10 let a ty začátky byly hrozne motání hlavy únava třes výboje elektrické já myslím že antidepresiva jsou svinstvo psychiku vyléčily ale za ty roky hodně věcí zkazily ztráta vlasů nadváha slabý zrak atd

• Citovat
  • Upravit
124
14.9.23 16:35
@Anonymní píše:
Beru už nějakou dobu 300mg a budeme nejspíš snižovat až vysazovat. Spánek mám po něm naprost skvělý (dle aplikace na hodinkách, takhle hezké grafy REM/NREM spánku jsem nikdy neměla)
Ale ráno mi vůbec není dobře a často se mi točí hlava. Jo a mám příšerný sny 8o který míří přímo na to čeho se nejvíc bojím takže je to velmi nepříjemné. :cert:
Na spánek mám Kvetiapin a antidepresiva mám i ráno. Takže mi chybět nebude :mrgreen:

Dobrý den, prosím, jakou máte zkušenost s tím Kvetiapinem na spaní? Mě ho doktor napsal v lednu na nespavost 50 mg a jednu tabletu prothazinu. Jako ok, spala jsem. Teď jsem ale zjistila, že mám špatné hodnoty štítné žlázy, cholesterolu a jaterních testů, což jsem vždy měla v normě. Tak jsem z toho docela zoufalá. Včera jsem snížila ten Kventiax na 25 mg a dnes mě bolí hlava a je mi nějak divně. Prý nejsou návyková, tak to určitě jsou, musí se taky postupně vysazovat pod dohledem lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí