Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, třeba se s tím některá z Vás někdy setkala 😁 Pozoruji na sobě (nejsem těhotná), že když si dám k jidlu papriku, ať už syrovou nebo třeba grilovanou, vždycky jí ještě třeba 6 hodin říhám, no prostě krkám. Děje se Vám to taky? Může to být třeba nějaká alergie? Díky za sdílení ![]()
Mně se to stává v těhotenství a moje příbuzná papriku vůbec nemůže, kvůli citlivému žaludku a žlučníku. Holt je nějaká těžká na žaludek či co. ![]()
@SvetlanaNav píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, třeba se s tím některá z Vás někdy setkala 😁 Pozoruji na sobě (nejsem těhotná), že když si dám k jidlu papriku, ať už syrovou nebo třeba grilovanou, vždycky jí ještě třeba 6 hodin říhám, no prostě krkám. Děje se Vám to taky? Může to být třeba nějaká alergie? Díky za sdílení
Taky citim papriku ještě dlouho, vraci se mi. Proste ji nejez. Znam pomerne dost lidi, co to tak ma.
Mám to také tak a znám plno lidí, co to tak mají. Papriku si nesmím dát k večeru, jinak by mi bylo těžko a neusnula bych.
Není nic jednoduššího než vyřadit potravinu z jídelníčku. Mám jich několik a prostě je nejím. Jediný problém je cibule, té se vyhnout úplně nejde, dost často je jako základ v jídle a po operaci mi vadí v jakékoliv formě. Tady to jistí prášky, co se dá dělat ![]()
Bud ji vyřaď anebo konzumuj dál za těchto následků.
Já to mám takhle po kapslích s omega 3 nebo česnekových. Mám na vybranou buď anebo.
Paprika je docela těžká na trávení. My jíme jen malé babypapriky, ty velké silnostěnné vůbec.
Normální. Kámoška zas nemůže okurku, protože je jí těžko po ní. Nemusí to být nutně alergie. Mně paprika a syrová cibule dělala zle a spravilo se mi to po transplantaci
Což je tedy spíš úsměvně, ale je toho víc, co se mi změnilo co se týče jídla.
Ano paprika mi vadí a cítím ji hodně dlouho po konzumaci… I když jak kdy, většinou se mi to stává když jsem překyselena. Což je vlastně teď, beru leky na snížení kyselých šťáv, mam těžký žaludek po více vecech… Když je paprika uvařená treba v lecu tak mi nevadí ![]()
Ano, mám to stejně a to mi stačí mini kousíček v jídle a cítím to x dalších hodin. Pokud sním třeba půlku čerstvé papriky, tak do hodiny zvracím. Vyhýbám se jí obloukem. ![]()