Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
vzala jsem asi trošku špatně HA a teď nevím jestli se na to dá spoléhat. zkrátka, po odstavení jsem konečně najela na klasickou Ha a včera večer jsem si vzala první prášek (okolo 9.00) no a další jsem si vzala ráno v 5.00 zbytek budu brát pořád v těch 5.00 tak by mě zajímalo, jestli jsem chráněná, nebo je nutné použít i jinou metodu popřípadě jak dlouho. co myslíte? díky za rady
kitten
Ahoj!
Jestli to dobře chápu, vzala jsi si další ,druhý prášek o něco dřív. Berou se jednou za 24 hodin. A ty jsi ho vzala za 8 hodin. Maximálně ti může být trochu „šoufl“. Chráněná budeš spolehlivě.
Taky záleží jestli jsi začala tabletky užívat první den menstruace, ale to asi jo.
Pokud jsi ho vzala driv, tak chranena jsi. Pokud jsi ho vzala pozdeji, tak se doporucuje tyden chranit kondomem.
Terik
Dobrý den chtěla jsem se zeptat dneska jsem zjistila že jsem bud nějaký den vzala dva prášky antik. nebo jsem jeden den vynechala :/ Beru anti. Triquilar. A teď mám strach jestli můžu být těhotná a kdy mám začít nové plátičko. Vždycky jsem končila v sobotu ve čtvrtek jsem dostala menstruaaci a v neděli jsem začala brát nové, ale ted mi tam jeden chybí tak že anti, doberu v pátek tak nevím kdy začít nové a hlavně jestli můžu otěhotnět!!! |:(( prosím o rychlou radu!! ![]()
Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.
Ahoj. Beru antikoncepci Bonadea(pravidelně ve 22h) a při páté tabletce z platíčka se mi stalo, že po půlnoci se mi udělalo špatně a byla jsem zvracet. Ten den jsem měla nechráněný pohlavní styk. Druhý den ráno jsem podle příbalového letáčku vzala další tabletku ve čtvrt na 10 (takže do 12 hodin) a potom zase normálně ve 22h. Mám se stresovat, že by to mohlo mít následky?
Ahoj,
Mam dotaz ohledně krvácení :/ začala jsem užívat HA a jeste porad spinim, nekdy vic, nekdy méně uz je to 6 den, kdy mi začala MS.. Mam s tim jeste počkat a vydržet, nebo se mam obrátit na lékaře?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mam dotaz ohledně krvácení :/ začala jsem užívat HA a jeste porad spinim, nekdy vic, nekdy méně uz je to 6 den, kdy mi začala MS.. Mam s tim jeste počkat a vydržet, nebo se mam obrátit na lékaře?
Urcite bych jeste pockala, pokud beres poprve tak si telo musi zvyknout. Ja když jsem zacala tak jsem prospinila úplně celý mesic a pak s nasledujicim krvacenim to presralo a jiz se spineni neobjevilo. Jeste urcite vydrz ![]()
Ahoj. Beru 12. Den antikoncepci. Dnes se mi stalo, že 5 hodin po spolknutí prášku jsem měla trošku průjem. Spíš mi přišlo, že je stolice trošku řidší, nebyla ani přímo tekutá, jen řidší, než normálně. Mám si vzít prášek navíc? Popřípadě kdyby se nevstřebala správně, jak dlouho mám mít zvýšenou opatrnost. Do kdy od toho „průjmu“ nebo má cenu si vzít prášek navíc? Děkuju za info.
Ahojky holky, jsem tu nová a jaksi si nevím rady. Nově začínám užívat HA, jenže nevím zda se má začít první pilulka brát jen při špinění nebo až když se mi to rozjede v krvácení. Předem děkuji za odpověď Anette ![]()
Pěkný večer. Jsem úplně pitomá. Měla jsem vynechat 7denni pauzu. A byla z toho pauza 10 dní. Nějak jsem na to zapomněla. Je to hodně velký problém?
@topkiss píše:
Pěkný večer. Jsem úplně pitomá. Měla jsem vynechat 7denni pauzu. A byla z toho pauza 10 dní. Nějak jsem na to zapomněla. Je to hodně velký problém?
No nejsi teď chráněna a nějakou dobu ještě nebudeš.
@JancaS84 A nebudu chráněná celý cyklus? V pribalovem letáku je, že když se začne jiný den cyklu, tak je třeba se chránit 7 dní. Ale takhle nevim…
@topkiss píše:
@JancaS84 A nebudu chráněná celý cyklus? V pribalovem letáku je, že když se začne jiný den cyklu, tak je třeba se chránit 7 dní. Ale takhle nevim…
Mělo by to být 7 dní, ale já osobně bych se pro jistotu chránila aspoň 14 dni ![]()
@JancaS84
Ok.. Díky
. Příště si musím dát upozorněni když nejsem schopná si zapamatovat 7 dní