Může se brát antikoncepce bez předpisu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ibu
627
24.9.06 19:21

Antikoncepce

Holky chci se poradit. Mám mladší sestru, nikdy nebrala žádnou antikoncepci. Mně zbylo doma jedo balení Logestu a sestra se mně ptala jestli bych jí ho nedala. Myslíte, že by jí to mohlo nějak ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
656
24.9.06 19:28

Ublížit jí to s největší pravděpodobností určitě neublíží - ale pro každou ženu je vhodná jiná antikoncepce… Proto by ji měl předepisovat lékař…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.9.06 19:35

Mohlo. Ať si radši zajde na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
24.9.06 19:40

Také si myslím, že by to ublížit mohlo. Od mého gyndaře vím, že jako první hormonální antiko je nej ta, jak se jí říká sakra, třífázová???? No je to ta, co jsou prášky na každý den v jiné barvě :wink: . Prý je to lepší, nevím, jaký je logest :? . Já měla Trinordiol, teď má Triqiler a ten je taky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
24.9.06 19:40

Né na každý den, ale týden samozřejmě :wink: :oops: :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.9.06 19:55

Urcite ji ho muzes dat - ale az pote, co ji tuto antikoncepci schvali lekar. Bez lekare nemuze tva sestra zacit uzivat ZADNOU antikoncepci.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.9.06 20:52

Logest je nízkodávková hormonální antikoncepce vhodná zejména pro mladé dívky (proto ho beru já :D :D ), ale vždy ji musí předepsat gynekolog. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
24.9.06 22:00

Ahoj,

rozhodně bych sestře Logest sama od sebe nedávala - mně ho sice na:,–(ila dr. jako moji první hormonální antikoncepci (pravda, mladá dívka jsem už nebyla :D ), ale užila jsem si s ním spoustu trápení - pořád jsem krvácela, takže po cca roce užívání (kdy mi dr. říkala, že si tělo zvyká) jsem končila na asi 10 dnech bez krvácení a 18 s krvácením 8O . Pak se přišlo na to, že dávka estrogenu v Logestu je pro mě příliš nízká, vyfasovala jsem Minulet a byla jsem spokojená. Takže ještě jednou - bez porady s dr. žádnou antikoncepci sestře nedávej!

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.9.06 22:47

Packa: jo třífázová. Ale nevím jestli je to ta nej, mě momentálně nevyhovuje.

Ale prý by nejvhodnější pro mladé ženy měla být jednofázová. Každopádně pokud nikdy HA nebrala, neměla by riskovat, Dr. jí vyšetří a doporučí pro ní vhodnou HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
25.9.06 07:01

Mě připadá, že gynekologové předepisují antikoncepci podle toho, která firma je jim nejblíž, čili z které mají největší profit. Měla jsem gynekologa, který všem ženám předepisoval jen dva druhy HA, podel věku. Mladším jednu, starším jinou. O jaterní testy jsem si musela sama požádat, on prostě jenom vesele psat recepty.
Doufám, že to byla výjimka a ostatní gynekologové opravdu předepisují antikoncepci na míru.
Jestli bych sestře dala zbylé balení prášků? Ano, ale jen v tom případě, že její doktor jí pak bude tu samou antikoncepci dále předepisovat. Protože jestli si vezme jen jedno balení a pak přesídlí na něco jiného, nebo přestane HA užívat úplně, její tělo z toho bude mít akorát tak zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
25.9.06 08:16

Rozhodne bez lekare zadnou antikoncepci nedavat!!! HA nejsou bonbony :! . Sice by ji to neublizilo, Logest je jedna z tech slabsich, ale predepisovat HA muze jen lekar. Jina situace by byla, kdyby HA brala ( tu stejnou terba i pod jinym nazvem - jiny vyrobce, myslim, ze stejne hormony vcetne mnozstvi ma Femoden) a tys ji dala platicko, ktere ti prebyva.

A co se tyce toho, ktera HA je lepsi, tak je to INDIVIDUALNI!!! Kazdemu vyhovuje neco jineho, pro nekoho je lepsi trojfazova, jinemu sedne jednofazova. Nekdo kvuli krvaceni potrebuje HA s alespon 30 ug Estrogenu (predevsim mlade holky), jine staci slabsi s 20 nebo 15 ug. Taky zalezi i na gestagenu. Proste co vyhovuje jedne, nemusi vyhovovat druhe.
pokud by chtela vedet vic, tak dobre stranky o HA jsou www.hormonalniantikoncepce.cz a tam najde i forum, kde se muze dozvedet spoustu veci, co ji zajima. :wink: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
25.9.06 17:48

Aldo,
tak já mám stejnou zkušenost jak ty, doktorka se mě sama zeptala jakou antikoncepci chci, tak jsem si řekla o to, co měly kamarádky. Bylo jí to celkem jedno jakou mi předepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.8.13 18:25

Beru antikoncepci Triquilar a dneska jsem si vzala 2 pilulku z plátíčka a měla jsem nechráněný pohlavní styk. Jsem chráněná?? Prosím o rychlou radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí