Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuji poradit. Měly jste některá tuto antikoncepci a byly jste s ní spokojeni. Napiště. Díky.
Lendulko,
brala jsem a spokojená jsem byla moc. Nepřibírala jsem, hlava nebolela a MS byla krátká a slabá.
Sajso, jak tato antikoncepce působila na pleť? Viděla jsi nějaké zlepšení? Myslím akné. Mně se strašně mastí vlasy, četla jsem, že je i proti nadměrnému mastění vlasů. Pozorovala jsi nějakou změnu? Díky.
Ano, tak to každopádně. Vlasy jsem měla o dost lepší a pleť ne tak výrazně, ale já ji nemám hroznou ani bez Yadiny. Ale na vlasech jsem viděla velký rozdíl - mám jemné a s Yadinou mi podstatně líp držely a nemastily se vůbec. Je to láce, ale fakt doporučuju.
Fakt jo? To jsi mě fakt potěšila. Já to chci hlavně kvůli vlasům. Hrozně se mi mastí. Kéž by to tak dobře působilo i na mě. Jsi první, kdo mi to potvrdil, co bral tuhle antikoncepci.
Asi fakt záleží na tom, jakou máš kvalitu vlasů. Vždy jsem si dávala objemovou trvalou, pak mi to začalo perfektně držet i bez ní a když jsem ji vy:,–(ila, tak to ještě chvíli bylo dost dobrý, pak jsem si říkala, že mě kadeřnice asi nějak jinak ostříhala, že mi to tak nedrží a musím mýt častěji a pak mi to došlo… Ono z druhé strany i kvůli ceně není Yadina zrovna masově užívaná, tak těch zkušeností není tolik.
Vlasy potvrzuju, ale hlava mě teda bolí skoro každej den… Zkusím ještě přitvrdit pitnej režim, ale nevím, jestli to nebudu muset odpískat…
Nicméně každému sedne něco jiného… ![]()
Menstruace je krátká - skoro o ní nevím
nebolestivá ( normálně je to děs běs), pleť asi dobrá ( nevím nikdy jsem problémy neměla) a vlasy super (mám dlouhé, tak mě mytí zabere moc času - sušení) teď myju 1-2× týdně
Jen ta cena mě vždycky naštve
Ale zatím funguje 100 % a to je důležité ![]()
Taky potvrzuji spokojenost s touto antikoncepci. U mne je hlavni, ze pred menstruaci behem PMS neotekam a nezadrzuju vodu. A menstruaci s Yadine mam tak 3 dny. S pleti problemy nijak nemam a vlasy se mi tak nemasti.
A kolik ten zázrak stojí,prosíííím,prosíííím,řeknete mi to někdo ![]()
to by se mi hodilo,kvůli těm vlasům. ![]()
Já jsem ji taky brala, a nemůžu si stěžovat. Vlasy byly krásné a lesklé, menstruace krátká a nebolestivá, stála nějak kolem 890,– na tři měsíce. Eva
Holky, myslíte, že by mi mohla Yadine pomoci i při padání vlasů. Už skoro rok mi hrozně padají vlasy. Mám strach, aby to nebylo spíš naopak a ještě se to nezhoršilo. Četla jsem příbalový leták a tohle mi přijde divný.
V Upozornění se psalo: Drospirenon má také antiandrogenní aktivitu (působící proti mužským hormonům), proto může zlepšovat akné a snižovat nadměrný růst ochlupení kůže a vlasů.
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale jako že může snižovat nadměrný růst vlasů?
Lendulko,
mužské hormony způsobují nadměrný růst ochlupení na těle, zvýšenou produkci kožního mazu a také ono vypadávání vlasů… Pokud má něco antiandrogenní aktivitu, působí proti tomu, co píšu… Takže by neměly nadměrně růst chloupky po těle, ale určitě ne vlasy, pokud je vypadávání vlasů a problémy s pokožkou hormonálního původu, antiandrogeny by měly stav vylepšit…
Ahoj ja teda musim řict,že s Yadine mam špatné zkusenosti.Padaly mi strasne vlasy. Kamaradka na tym byla uplně stejne tak jsme ji vy:,–(ily a bylo po padani..Ale každý to snaši jinak..